Ardea 24.04.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Ja mam kuchnię, jadalnię i za ścianką wc, zaleta małych domków;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.05.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Ewuś, co nowego słychać na placu boju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 09.05.2012 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Własnie koresponduję z mężem wiec odpisze króciutko, że wczoraj ustawili rusztowania i zaczynaja ocieplać elewację. Jest listwa startowa i szary styro Organiki 15cm. Na razie panowie kleja na 5 placków, ale w necie zobaczyłam, ze powinno byc np. na 3 placki i po obwodzie. No i nie wiem jak z kołkowaniem. Kierownik twierdzi, że do 2 kondygnacji wogóle nie trzeba, ale ja wiem, co za kilka lat stanie sie z klejem? Może chociaz "kołki strachu" czyli dwa na płytę? Nie pamiętam jak to bylo u Ciebie, jak mozesz, to napisz Poza tym - to chyba najważniejsze - mam posadzony szpaler thujek na tylnej scianie ogrodzenia, więc w końcu jest trochę zielono na tej mojej pustyni : Wiem, ze Ty ostatnio z pasją grilowałaś ( staram sie być na bieżaco ) więc mogę tylko pozazdrościć sielskich klimatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.05.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 (edytowane) Własnie koresponduję z mężem wiec odpisze króciutko, że wczoraj ustawili rusztowania i zaczynaja ocieplać elewację. Jest listwa startowa i szary styro Organiki 15cm. Na razie panowie kleja na 5 placków, ale w necie zobaczyłam, ze powinno byc np. na 3 placki i po obwodzie. No i nie wiem jak z kołkowaniem. Kierownik twierdzi, że do 2 kondygnacji wogóle nie trzeba, ale ja wiem, co za kilka lat stanie sie z klejem? Może chociaz "kołki strachu" czyli dwa na płytę? Nie pamiętam jak to bylo u Ciebie, jak mozesz, to napisz Poza tym - to chyba najważniejsze - mam posadzony szpaler thujek na tylnej scianie ogrodzenia, więc w końcu jest trochę zielono na tej mojej pustyni : Wiem, ze Ty ostatnio z pasją grilowałaś ( staram sie być na bieżaco ) więc mogę tylko pozazdrościć sielskich klimatów U nas kleili placki i po obwodzie. Kołkowaliśmy prawie całą wysokość parteru (do wysokości nadproży). U nas na szczęście są brzózki i sosny samosiejki, wiec nie jest całkiem pustynnie, ale front to kupa piachu. Edytowane 9 Maja 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 09.05.2012 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 czyli jednak po obwodzie też - jak to trzeba na każdym kroku pilnować i znać sie bez mała na wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.05.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Na klejenie po obwodzie mąż sie uparł. Nie odpuścił, chociaż przekonywali go, ze kleju dużo zejdzie;) A tak naprawdę to po prostu plackami klei sie szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 09.05.2012 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 to podobnie jak z płytkami - na grzebień często się nie chce, bo to czaso - i pracochłonne.Dzisiaj rano juz rozmawiałam z kierownikiem ekipy i poprosiłam o klejenie po obwodzie, ale on litował sie nade mna, ze koszt kleju będzie dużo większy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.05.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 to podobnie jak z płytkami - na grzebień często się nie chce, bo to czaso - i pracochłonne. Dzisiaj rano juz rozmawiałam z kierownikiem ekipy i poprosiłam o klejenie po obwodzie, ale on litował sie nade mna, ze koszt kleju będzie dużo większy... Niektórzy chcą iść na skróty. Kleju faktycznie poszło sporo no i koszt większy, ale coś za coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 09.05.2012 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Aga - czy kolkowaliscie styro? Co do piachu - to u mnie jest nie tylko od frontu, lecz po prostu z każdej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.05.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 (edytowane) Jak Ci wyżej napisałam, kołkowaliśmy prawie do górnej krawędzi okien. EDIT: W sumie 4 warstwy. Edytowane 9 Maja 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 09.05.2012 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 aaaa - do górnej krawędzi okien - tego nie załapałam No i widzę, ze macie po dwa kołeczki. dzięki za zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 09.05.2012 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Koniec relaksu - pora wracać do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.05.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Ja też się biorę, choć dzis nie mam weny twórczej. Miłego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 30.05.2012 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 (edytowane) Bez tak wygląda nasza elewacja, miało byc biało - szaro ale mąż był raczej na nie no i jest jak jest, teraz musze wybrać kolor klinkieru- brąz czy grafit ( prawie czarny) - trudno mi się zdecydować, bo dostepny grafit jest jak czarny... Edytowane 30 Maja 2012 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.05.2012 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Trudna decyzja, grafit by nawiązywał do dachu ale z kolorem domu wg mnie się trochę gryzie, chociaż parapety chyba też masz w graficie, co? Może gdybyś jakiś jaśniejszy niż ten wpadający w czerń gdzieś dostała to by takiego kontrastu nie było. A powiedz - klinkier (materiał i robociznę) miałaś liczoną od metra elewacji czy płacisz oddzielnie? Ekipa, która będzie u nas robiła liczy to w cenie jak od metra elewacji. A w ogóle co to za tynk? kolor, firma, ziarno i wszystkie szczegóły poproszę Aha no i chciałam Cię droga Ewo zaprosić na mały "spacerek" ale koleżanka ma skrzynkę zapchaną i nie można wiadomości wewn. wysłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 31.05.2012 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Trudny wybór cholera.Grafitowy pasowałby bardziej ale chyba bardzo mocno będzie kontrastował...Ten brąz jakiś taki neutralny bardziej... Ale pomogłam, nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.05.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 (edytowane) Ewa, przy takiej kolorystyce chyba wybrałabym brązowy klinkier (ten, który pokazałaś to u mnie jest ceglasty), bo grafit nazbyt się rzuca w oczy. Podbitka tez jest brązowa? Edytowane 31 Maja 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.05.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Właśnie jaką kupiliście podbitkę? My się na początku nastawialiśmy na gamrat ale ostatecznie nas przekonali i wzięliśmy grafitową boryszewa. Dzisiaj powinna przyjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.05.2012 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Bardzo subtelna elewacja, delikatne przenikanie się kolorów i paski pasujące do drzwi. Nie żałuj szarości, bo ciężko trafić w odcień, który nie wygląda ponuro.Ogrodzenie wzięłabym jednak grafitowe, to z jasna fugą nie wygląda za ciemno. Fajnie już macie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.05.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 A ja myślałam, ze chodzi o klinkier na cokół, nie na ogrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts