ewanz 07.06.2012 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Nie, nie miałam takiej możliwości. Z Koła mam miskę sedesową Koło Style i umywalkę - Koło Twins 60cm ( moge ją oddać w dobre ręce, bo jej nie wykorzystam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.06.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 to jakie te cuda wymyśliłaś, że jest problem z podłączeniem?a słuchaj, wzięłaś ostatecznie ten tubądzin elegant natur do jednej z łazienki czy zmieniłaś na coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 07.06.2012 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 (edytowane) żadne cuda, facet nie zna się na nowych rozwiązaniach ( chodziło o ujęcie wody w ogrodzie) i wszystko jest dla niego problemem, w dodatku nerwowy na maxa łazienka na parterze jest w elegant natur i bardzo ją lubie ( zresztą innej na razie nie mam ) Edytowane 7 Czerwca 2012 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.06.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 ja do moich jasnych elegant natur dobrałam jaśniutką farbę lilia wodna z dekorala i kontrastowo wściekły fiolet plus szafki jasne praktycznie w kolorze płytek; bałam się że dolna szarość tubądzin square i górna podłóg natur zbytnio rodzinie nie podejdą ale jak na razie dużo ochów i achów jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 07.06.2012 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 uwielbiam wszystkie odcienie fioletów! Musi być extra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.06.2012 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Bardzo elegancka łazienka. W sklepie te płytki nie zrobiły na mnie wrażenia, ale u Ciebie bardzo ładnie się prezentują. Jeszcze ta szafka (lakier?). Naprawdę klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 08.06.2012 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Dzięki Aga a szafka jest oczywiście lakierowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.06.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Potwierdzam piękna szafka:) Zobaczę jakie ceny ma "nasze" Koło, chcę od nich wannę, bo umywalki mam już inne kupione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.06.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 :jawdrop: Tyle Wam powiem:) odnosi się to i do płytek i do elewacji:) Nawet nie wiedziałam, że dekarz musi jeszcze coś obrabiać po zrobieniu elewacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 16.06.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Co musi obrabiać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.06.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 U nas obrabiał taras profilując odpowiedni spadek, żeby woda na elewację nie zaciekała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.06.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Ewanz, dom prezentuje się świetnie:yes: Ciekawe sa te jasne paski. To bonie robione taśmą? Widzę, że połozyłaś jednak Masto Grys. Bardzo dobry wybór:) No i masz to czego mi brakuje, czyli obudowa kominka. MAm już go dość, bo nie moge znaleźć niczego co mi się podoba i jest szare. Wychodzi na to, że perlato najlepiej pasuje:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 16.06.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Macie jakąś listwę na połączeniu płytek i podłogi w salonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 17.06.2012 05:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 (edytowane) Wczoraj przybita wynikiem meczu poszłam wcześniej spać, więc dzisiaj odpowiem: dekarz musi poprawić, jesli wcześniej zrobił coś nie do konca dobrze, a przed położeniem podbitki uchybień tych nie było widać. Poza tym u nas rynny spustowe zawieszane były po położeniu tynku ( wielka kłótnia była też między ekipami, kiedy montować haki ). Płytki w kuchni ( Affron beige) i w holu ( Masto grys) to wcześniejszy wybór ( poprzedzony oczywiście wielogodzinnym maratonem na forum muratora i głaskaniem tychże płytek w salonach ) i przyznaję, ze bardzo trafiony. To zdjęcie zrobiłam, po ściągnięciu papierów zabezpieczających i umyciu płytek ( chciałam przypomnieć sobie, jak wyglądaja ) teraz znów są zakryte, więc nie ma czego fotografować. jesli chodzi o elewację, to ostatecznie przypomina tę, z moich paintowych aranżacji - paski są namalowane, choc chciałam styropianowe, ale wykonawca tak szczerze wykazywał niepraktycznośc tychże w późniejszym użytkowaniu ( szybkie osadzanie zabrudzeń na wystających częsciach elewacji), ze przekonał meża - mnie nie do końca. Kolorystyka jest wypadkową moich i męża upodobań - rozbielony blady zółty i jaśniutki betonowy szary Edytowane 12 Lipca 2012 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 17.06.2012 05:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Macie jakąś listwę na połączeniu płytek i podłogi w salonie? nie ma listwy, będzie szersza fuga, bo w salonie jest gres - Woodentic ochra, więc będzie to naturalne połaczenie z gresem w holu i w kuchni. I pomysleć tylko, że we wczesnej fazie budowy bardzo broniłam sie przed płytkami w salonie, a teraz jestem zadowolona z wyboru i efektu końcowego ( szczególnie, gdy ostatnio wybierałam z kominka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 17.06.2012 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Ewa pięknie się dom prezentuje!!A wykusz ma inny kolor czy tylko tak na moim monitorze wygląda?? A wybrałaś już klinkier na ogrodzenie czy coś przegapiłam?? I jesteś kolejną osoba której wnetrza coraz bardziej przekonują mnie do woodentica;) ps. jaką szerokość ma korytarz na dole?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 17.06.2012 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 (edytowane) dziewczyny, dziękuje za miłe słowa - to zawsze krzepi, a wiadomo, że na różnych etapach naszego budowania potrzebujemy wsparcia ( przynajmniej ja tak mam) z klinkierem na ogrodzenie są duże zawirowania - wybrałam i zamówiłam, raz nie przyjęłam, bo wygląd mnie nie zadowalał, wczoraj przywieźli następny transport - juz wyselekcjonowany, ale nadal jestem niezadowolona z wyglądu cegły - a dokładniej struktury jej lica - wygląda jak jakiś podrzędny gatunek. Musze wiec oddać - w poniedziałek czeka mnie więc ciężka zapewnie rozmowa ze sprzedawcą Lukarna - Wykusz podobnie jak wejście do domu i paski są w kolorze jasniutko szarym. Hol ma szerokośc około 1,20m. Edytowane 17 Czerwca 2012 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.06.2012 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Ewa a jaką cegłę wzięliście? My na kominie mamy stratus wienenberga no i niestety wychodzą na kominie takie plamy niefajne i o ile wszyscy twierdzą, że przesadzam to ja po prostu to widzę. Ja też zadowolona jestem z woodentica. W prawdzie ciężko się go myło po malowaniu (tam gdzie chlapnęła farba trzeba było zdzierać nożykiem a z innych płytek potarcie szmatką wystarczało) a fugi nie wiem ile razy trzeba było myć z kurzu budowlanego, no i na początku byłam przerażona bo upadło mi coś na płytkę i się odszczerbała. Bałam się, że kijowo będzie z trwałością ale jak po ostatniej imprezie rozbiłam o niego półmisek i potraktowałam go tłuczkiem do mięsa i nic się złego nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 17.06.2012 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 zamówiłam Orion z CRH - niestety powierzchnia pęka bo wychodzi margiel. Teraz przymierzam się do Wienerberga - najpierw spodobał mi się własnie Stratus!!! tylko bardzo błyszczy się w słońcu i gdy wzięłam cegłę w rękę, to zostały na niej tłuste plamy, ale jakie plamy mogą pojawiać się na kominie, to nie wiem. Tak więc obecnie na prowadzenie wysunęła się cegła Wienerbergera Silesja ( brązowa). Z fugami jest niestety ciezko przy wszystkich płytkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.06.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 wg mnie te plamy musiały powstać przy stawianiu komina a mój mąż twierdzi że to po prostu po deszczach tak nierównomiernie schnie, może i tak bo te plamy nie są na stałe tylko się pojawiają co jakiś czas. Jaki masz ten szary tynk mozaikowy na dole? podasz firmę i numer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts