Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze okołobudowlane

Recommended Posts

na cokole jest tynk mozaikowy z Organiki, niestety teraz nie pamiętam numeru - mogę pokazac Ci zblizenie, bo nie wiem jakie masz oczekiwania. Poza tym próbka nie do końca oddaje efekt końcowy, u nas wyszło tak:

DSC05423a.jpg

Tynk mineralny w towarzystwie cegieł Wienerbergera ;)

Edytowane przez ewanz

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...

brazowa cegła nadałaby elewacji cieplejszego tonu, Twoje drewniane przęsła tak właśnie oddziaływuja - są proste, eleganckie a nie zimne, surowe.

A tak wygląda ogrodzenie w szarej cegle

DSC00232a.jpg20120712ab.jpg

Niestety przęsła są blee...

mogły być chociazby takie

prz%C4%99s%C5%82a%20na%20prosto%20%2B%20zako%C5%84czenie%20prostok%C4%85ty1.jpg

czyli zamiast kółek formy kwadratopodobne

ale jest to wynik mojego niezdecydowania i ( trzeba to przyznać) braku gustu architektonicznego. No cóż, jakos będziemy musieli z tym zyć :(

Edytowane przez ewanz

• 2 weeks później...

Ale co ty chcesz od tego ogrodzenia? Słupki pasują do dachu. No ale czekam na zmontowanie całego ale uważam, że się niepotrzebnie czepiasz. Ja akurat nie lubię przęseł stalowych/kutych ale myślę że będzie to dobrze wyglądało jak już zmontujecie

ps.

Skrzynkę to koleżanka czasami czyści?

Edytowane przez pumpaluna

Hej Aga :)

z wiarą krucho, bo co rusz okazuje się, ze moje starania, żeby dopasować elementy wykonczenia nie spełniają moich oczekiwań w efekcie finalnym :(

Wykończeniówka mnie nie cieszy, a przez obróbke i izolację wykusza o mało nie osiwiałam ( chociaż kto wie, co sie kryje pod blond pasemkami ;)

Po trzech tygodniach nerwówki od niedzieli znów działamy!

Mam nadzieję że do jutra "naumiesz" się od nowa wrzucać zdjęcia bo ja z chęcią balustradę obejrzę:)

Szukam inspiracji na moje balkonowe bo musimy je (chyba) przed ociepleniem założyć...

Ewa najważniejsze że do przodu, małymi krokami ale stale do celu:hug:

A Twoje rozterki wnętrzarskie doskonale rozumiem - ja identycznie jak Ty nie mam tej lekkości w dopasowywaniu szczegółów (przepraszam, nie obraź się ale piszesz sama ze tak masz a ja mogłabym być Twoją siostra:)) i az się boję co to bedzie dalej...

Najważniejsze dla mnie że powstaje nasz dom, a detalami nie mogę się przejmować (powtarzam to jak mantrę) bo zwariuję:)

Głowa do góry:yes:

Ewa doczytałam o perypetiach wykuszowych, nie łam się babo, mi puściła izolacja tarasu i zacieka nam do garażu a przez pogodę nie ma opcji położenia bandaży i hydroizolacji :/ Balustradę mam od wczoraj, zaraz ci ją pchnę na pw. szczęśliwa nie jestem ale co tam, uczę się ja lubić (więcej u Agalind pisałam)

A tak w ogóle zdradź coś na temat ekipy ogrodowej, my walczymy ze stertą darniny która idzie jako podkład pod czarnoziem bo nie dałabym rady finansowo minimum 60ton nawieźć

Mam nadzieję że do jutra "naumiesz" się od nowa wrzucać zdjęcia bo ja z chęcią balustradę obejrzę:)

Szukam inspiracji na moje balkonowe bo musimy je (chyba) przed ociepleniem założyć...

Ewa najważniejsze że do przodu, małymi krokami ale stale do celu:hug:

A Twoje rozterki wnętrzarskie doskonale rozumiem - ja identycznie jak Ty nie mam tej lekkości w dopasowywaniu szczegółów (przepraszam, nie obraź się ale piszesz sama ze tak masz a ja mogłabym być Twoją siostra:)) i az się boję co to bedzie dalej...

Najważniejsze dla mnie że powstaje nasz dom, a detalami nie mogę się przejmować (powtarzam to jak mantrę) bo zwariuję:)

Głowa do góry:yes:

Dzieki za pocieszenie :) To jednak zawsze pomaga :D

Nie mam się za co obrażac, bo ja totalnego smaku nie mam, jeżdże dwa dni pod rząd do Casto, oglądam farby w folderach, na próbkach dużych i małych, przekrzywiam głowę, mruzę oczy, zmieniam kąty widzenia i ... nie potrafię się zdecydowac. Jak już cos wybiore, to w domu na ścianie okazuje się jakąś masakrą, która zupełnie nie pasuje do wyposażenia, które już się tam znajduje W ten oto sposób nastąpiła kolizja farby z obudową kominka i meblami w kuchni.

Szkoda, ze scian nie pozostawiłam białych, ale maż kazał pomalować :(