ewanz 17.06.2012 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 (edytowane) na cokole jest tynk mozaikowy z Organiki, niestety teraz nie pamiętam numeru - mogę pokazac Ci zblizenie, bo nie wiem jakie masz oczekiwania. Poza tym próbka nie do końca oddaje efekt końcowy, u nas wyszło tak: Tynk mineralny w towarzystwie cegieł Wienerbergera Edytowane 20 Czerwca 2012 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.06.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 My myślimy o tym 118 bo tynk lekka szarość (bardziej złamana biel) i wszystko z dodatkiem czerni wydaje się mi za ciemne, zwłaszcza że kostka w graficie pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 04.07.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Piękne ogrodzenie. Rzekłbym super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 05.07.2012 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Dzieki bo właśnie jestem watpiaca i z łezką w oku patrzę na brązową cegłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 05.07.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Czemu z łezką? nie podoba ci się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 05.07.2012 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 (edytowane) brazowa cegła nadałaby elewacji cieplejszego tonu, Twoje drewniane przęsła tak właśnie oddziaływuja - są proste, eleganckie a nie zimne, surowe. A tak wygląda ogrodzenie w szarej cegle Niestety przęsła są blee... mogły być chociazby takie czyli zamiast kółek formy kwadratopodobne ale jest to wynik mojego niezdecydowania i ( trzeba to przyznać) braku gustu architektonicznego. No cóż, jakos będziemy musieli z tym zyć Edytowane 12 Lipca 2012 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 13.07.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 (edytowane) Ale co ty chcesz od tego ogrodzenia? Słupki pasują do dachu. No ale czekam na zmontowanie całego ale uważam, że się niepotrzebnie czepiasz. Ja akurat nie lubię przęseł stalowych/kutych ale myślę że będzie to dobrze wyglądało jak już zmontujecie ps.Skrzynkę to koleżanka czasami czyści? Edytowane 13 Lipca 2012 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 13.07.2012 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 jedno jest pewne, trzeba poczekać na efekt końcowy a w skrzynce rzadko sprzatam, bo chomikuję wiadomości ( tak na wszelki wypadek - może kiedyś do nich wrócę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.07.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Ewanz, co tam nowego w domu słychać? zieki bo właśnie jestem watpiaca i z łezką w oku patrzę na brązową cegłę. brazowa cegła nadałaby elewacji cieplejszego tonu, Szarosći masz na cokole i dachu, więc też pasuje. Głowa do góry i wiecej wiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 18.07.2012 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Hej Aga z wiarą krucho, bo co rusz okazuje się, ze moje starania, żeby dopasować elementy wykonczenia nie spełniają moich oczekiwań w efekcie finalnym Wykończeniówka mnie nie cieszy, a przez obróbke i izolację wykusza o mało nie osiwiałam ( chociaż kto wie, co sie kryje pod blond pasemkami Po trzech tygodniach nerwówki od niedzieli znów działamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.07.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Widzę, że wróciłaś do grona opisywaczy budowy:D Dobrze, będziemy wiedzieć co w Chaberku słychać. My idziemy bardzo powoli do przodu. A Wy macie kuchnię i łazienki - można się przeprowadzać. Z czym teraz działacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 18.07.2012 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 hej hej łazienkę mamy jedną ( i to wciąż bez podłączeń) na druga niestety brak funduszy a co dokładnie słychać opisałam w dzienniczku, do którego zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 18.07.2012 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 chciałam dodać zdjęcie, lecz niestety znow coś pozmieniali na forum i mi się nie udaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.07.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Mam nadzieję że do jutra "naumiesz" się od nowa wrzucać zdjęcia bo ja z chęcią balustradę obejrzę Szukam inspiracji na moje balkonowe bo musimy je (chyba) przed ociepleniem założyć... Ewa najważniejsze że do przodu, małymi krokami ale stale do celu:hug: A Twoje rozterki wnętrzarskie doskonale rozumiem - ja identycznie jak Ty nie mam tej lekkości w dopasowywaniu szczegółów (przepraszam, nie obraź się ale piszesz sama ze tak masz a ja mogłabym być Twoją siostra:)) i az się boję co to bedzie dalej... Najważniejsze dla mnie że powstaje nasz dom, a detalami nie mogę się przejmować (powtarzam to jak mantrę) bo zwariuję Głowa do góry:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.07.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Ewa doczytałam o perypetiach wykuszowych, nie łam się babo, mi puściła izolacja tarasu i zacieka nam do garażu a przez pogodę nie ma opcji położenia bandaży i hydroizolacji :/ Balustradę mam od wczoraj, zaraz ci ją pchnę na pw. szczęśliwa nie jestem ale co tam, uczę się ja lubić (więcej u Agalind pisałam)A tak w ogóle zdradź coś na temat ekipy ogrodowej, my walczymy ze stertą darniny która idzie jako podkład pod czarnoziem bo nie dałabym rady finansowo minimum 60ton nawieźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.07.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Kolorki i typy farb wybrane to już sukces:) A lekko w urządzaniu to mają chyba tylko architekci wnętrz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.07.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 A na jaką kolorystykę się zdecydowaliście? Jakoś umknęło mi to wybranie farb i kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.07.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 A na jaką kolorystykę się zdecydowaliście? Jakoś umknęło mi to wybranie farb i kolorów Nie wiem czy było pisane, ale skoro malują to musieli się zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.07.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 to ja przegapiłam że malują wewn., fakt elewację już mają to muszą malować w środku, ja kudłaty durnowaty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 18.07.2012 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Mam nadzieję że do jutra "naumiesz" się od nowa wrzucać zdjęcia bo ja z chęcią balustradę obejrzę Szukam inspiracji na moje balkonowe bo musimy je (chyba) przed ociepleniem założyć... Ewa najważniejsze że do przodu, małymi krokami ale stale do celu:hug: A Twoje rozterki wnętrzarskie doskonale rozumiem - ja identycznie jak Ty nie mam tej lekkości w dopasowywaniu szczegółów (przepraszam, nie obraź się ale piszesz sama ze tak masz a ja mogłabym być Twoją siostra:)) i az się boję co to bedzie dalej... Najważniejsze dla mnie że powstaje nasz dom, a detalami nie mogę się przejmować (powtarzam to jak mantrę) bo zwariuję Głowa do góry:yes: Dzieki za pocieszenie To jednak zawsze pomaga Nie mam się za co obrażac, bo ja totalnego smaku nie mam, jeżdże dwa dni pod rząd do Casto, oglądam farby w folderach, na próbkach dużych i małych, przekrzywiam głowę, mruzę oczy, zmieniam kąty widzenia i ... nie potrafię się zdecydowac. Jak już cos wybiore, to w domu na ścianie okazuje się jakąś masakrą, która zupełnie nie pasuje do wyposażenia, które już się tam znajduje W ten oto sposób nastąpiła kolizja farby z obudową kominka i meblami w kuchni. Szkoda, ze scian nie pozostawiłam białych, ale maż kazał pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts