ewanz 18.07.2012 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 (edytowane) pumpaluna - nie pisałam nic wcześniej o moich kolorystycznych pomysłach. I co? Aż nie chce mi się nawet pisać o farbach. Tyle siedzenia i przeglądania fotek i podziwiania forumowych wnętrz - na nic! Nie potrafię zgrać wszystkiego kolorystycznie i juz. Pierwsze zdecydowały się dziewczynki - w zasadzie od razu -Julka - fioletowy ( kwiat rozmarynu Duluxa) a Kamilka ostry niebieski - lodowy brzask tez Dulux. Oba kolory są bardzo intenywne, o wiele bardziej niż na próbkach w Casto, ale dziewczynkom się podoba. Teraz chciałabym dobrać jakieś jasne panele, zeby nie przytłoczyć pomieszczenia ale w sklepie to mi się same ciemne podobaja ( przynajmniej takie okazują się po przytarganiu pokazowego egzemplarza) Ścianę z kominkiem zrobiłam w kolorze cafe late, który bardzo pasował do obudowy kominka, po pomalowaniu okazało się jednak, że pasuje tak idealnie, ze wręcz zlewa się z obudową a skolei jest zbyt ciepły w stosunku do zimnego brązu zabudowy kuchennej. razi mnie to w oczy, ale juz zaczełam tłumaczyć sobie, że pewnie po roku palenia w kominku bedzie trzeba przemalować Edytowane 18 Lipca 2012 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.07.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 A jaką tę farbę kupiłaś? Jeśli idzie o kolorystykę to kiedyś mnie strasznie zawiódł nobiles, teraz dulux ciut przekłamany wyszedł ale beckers i dekoral się sprawdziły jeśli idzie o kolorystykę z dużych paneli wystawowych edit: już wiem, pisałyśmy w tym samym momencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.07.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Moja Ola ma podobne upodobania do Twojej Kamilki, niebieski pokój i robale:) ja mam 80% w bieli, a przecież też biel bieli nierówna;) Wybieranie farb jeszcze przed nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.07.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 i wtedy się dopiero zacznie - jak tu znaleźć bielszy odcień bieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.07.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Ooo tak, farb się boje przyznaje bez bicia:/I takich własnie efektów jak mówisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 18.07.2012 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Lubię biel, ale mój mąż niekoniecznie - brakuje mu wykończenia. Najdziwniejsze, ze w mieszkaniu nie miałam kłopotu z kolorami, jest jasno, pastelowo i harmonijnie. Dom mnie przerasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.07.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Ja myślę, że tak Ci się tylko wydaje i jak się zdystansujesz to inaczej będziesz uważała (vide mój pogląd tarasowy hehehe) A tak w ogóle, dużo planujesz w sezonie w kominku palić? Jakie drewno kupiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.07.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Może dlatego, ze wobec domu ma się większe oczekiwania... może większa przestrzeń i więcej okien... To wszystko pewnie ma wpływ. Mój mąż za to wszystko by zostawił na biało:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 18.07.2012 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Może dlatego, ze wobec domu ma się większe oczekiwania... może większa przestrzeń i więcej okien... z pewnością ma to duży wpływ; do tego jak się człowiek naogląda na FM pięknych wnetrz, to też chciałby sprostać designersikm wyzwaniom. Mój mąż za to wszystko by zostawił na biało:) Najważniejsze, gdy zgadzają się wasze/nasze wizje. Mnie mąż najpierw zostawia wolna rekę, a potem pyta, skąd taka decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.07.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Mój mnie ostatnio zaczął chwalić, bo do tej pory to był strażnikiem naszego budżetu, a teraz dostrzega sens moich pomysłów;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.07.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 a co dokładnie słychać opisałam w dzienniczku, do którego zapraszam Nie wiem czy tylko ja nie mogę znaleźć dziennika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 19.07.2012 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Zmieniłam nazwę, pewnie dlatego. Posłałam pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.07.2012 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Dziekuję Balustrady mamy podobne:) Fajny ten Wasz Chaberek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.07.2012 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Uważam, że balustrada pasuje do całości, ja osobiście nie przepadam za kwasówką ale sporo znajomyc właśnie na taką się decydowało. W sumie jednak jeśli wybierać bym miała czy kwasówka czy kuta wybrałabym kwasówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.07.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Oooo balustrada:) Co chwilę inaczej Chaber wygląda:)Ja własnie jestem na etapie szukania barierek:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.07.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Uważam, że balustrada pasuje do całości, ja osobiście nie przepadam za kwasówką ale sporo znajomyc właśnie na taką się decydowało. W sumie jednak jeśli wybierać bym miała czy kwasówka czy kuta wybrałabym kwasówkę U nas jest w drzwiach taka metalowa ramka wokół szyby, wiec stąd kwasówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 20.07.2012 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 ta kwasówka pasuje do Chaberka szkoda tylko, ze na drugi dzień ekipa przykręcając słupki za mocno dokręciła i trzy płytki popekały - są pająki!! Jestem okropnie zła, bo tyle roboty było z tymi płytkami a tu znowu kicha!! W następnym tygodniu ma przyjechać szef ekipy i popatrzeć " co tam się satało". Niestety z samego patrzenia nic nie wynika! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.07.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 a wymienią w ramach gwarancji? bo zapas rozumiem że masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 20.07.2012 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 zapas mam, ale kto ma wymienic? chyba nie ci od balustrady? Generalnie to jestem bezradna i najchetniej zostawiłabym wszystko tak jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.07.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 ja bym pociągnęła do odpowiedzialności tych od balustrady. U nas jak schodziarz pobrudził klejem panele to zwracał nam koszt zakupu i ułożenia nowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts