Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze okołobudowlane

Recommended Posts

pumpaluna - nie pisałam nic wcześniej o moich kolorystycznych pomysłach. I co?

Aż nie chce mi się nawet pisać o farbach. Tyle siedzenia i przeglądania fotek i podziwiania forumowych wnętrz - na nic! Nie potrafię zgrać wszystkiego kolorystycznie i juz.

Pierwsze zdecydowały się dziewczynki - w zasadzie od razu -Julka - fioletowy ( kwiat rozmarynu Duluxa) a Kamilka ostry niebieski - lodowy brzask tez Dulux. Oba kolory są bardzo intenywne, o wiele bardziej niż na próbkach w Casto, ale dziewczynkom się podoba. Teraz chciałabym dobrać jakieś jasne panele, zeby nie przytłoczyć pomieszczenia ale w sklepie to mi się same ciemne podobaja ( przynajmniej takie okazują się po przytarganiu pokazowego egzemplarza)

Ścianę z kominkiem zrobiłam w kolorze cafe late, który bardzo pasował do obudowy kominka, po pomalowaniu okazało się jednak, że pasuje tak idealnie, ze wręcz zlewa się z obudową a skolei jest zbyt ciepły w stosunku do zimnego brązu zabudowy kuchennej. razi mnie to w oczy, ale juz zaczełam tłumaczyć sobie, że pewnie po roku palenia w kominku bedzie trzeba przemalować :cool:

Edytowane przez ewanz

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Może dlatego, ze wobec domu ma się większe oczekiwania... może większa przestrzeń i więcej okien...

z pewnością ma to duży wpływ; do tego jak się człowiek naogląda na FM pięknych wnetrz, to też chciałby sprostać designersikm wyzwaniom.

Mój mąż za to wszystko by zostawił na biało:)

Najważniejsze, gdy zgadzają się wasze/nasze wizje. Mnie mąż najpierw zostawia wolna rekę, a potem pyta, skąd taka decyzja.

Uważam, że balustrada pasuje do całości, ja osobiście nie przepadam za kwasówką ale sporo znajomyc właśnie na taką się decydowało. W sumie jednak jeśli wybierać bym miała czy kwasówka czy kuta wybrałabym kwasówkę

U nas jest w drzwiach taka metalowa ramka wokół szyby, wiec stąd kwasówka.

ta kwasówka pasuje do Chaberka :yes:

szkoda tylko, ze na drugi dzień ekipa przykręcając słupki za mocno dokręciła i trzy płytki popekały - są pająki!! :evil:

Jestem okropnie zła, bo tyle roboty było z tymi płytkami a tu znowu kicha!!

W następnym tygodniu ma przyjechać szef ekipy i popatrzeć " co tam się satało".

Niestety z samego patrzenia nic nie wynika!