ewanz 22.07.2012 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 wiesz, nie każdy daje się przekonać do naprawy szkody - szczególnie, gdy jej odkrycie nastepuje po wypłacie pieniedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.07.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 coś o tym wiem... niestety mam taką akcję z tarasem chociaż np stolarz podmiankę robił bez szemrania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.07.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 i jak, udało się z tym tarasem? nasza poprawka przeciekania za sam materiał prawie 1,5tys kosztowała a jeszcze doliczyć robociznę będzie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 30.07.2012 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 hej wczoraj o 22.00 wróciłam z krótkiego pobytu nad morzem - zasłużony odpoczynek od spraw budowlanych. W tym czasie szef ekipy nie dzwonił do mnie, mimo, ze obiecywał się skontaktować. Płytki są nadal popękane - w tym względzie nic się nie zmieniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.07.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Ależ zazdroszczę nadmorskich wakacji!!! a gdzie byliście dokładniej? My chyba skoczymy na 2-3dni na mazury w przuszłym tygodniu, wszystko zależy kiedy panowie przyjdą nam impregnować kostkę. Masz pourlopową wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 30.07.2012 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Pojechalismy ze znajomymi na dziko do Świnoujścia - niestety, gdy dopisuje pogoda , wolnych miejsc brak, dorwaliśmy więc w desperacji nocleg na 1 noc za 135zł/os ( ale ze sniadaniem ) i nastepnego dnia pojechalismy szukać szczęścia w Dziwnowie. Z ogromnym trudem zabukowalismy się tuż przed wylotem z miasta u pewnej miłej starszej pani . Cena przystępna, warunki adekwatne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 30.07.2012 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 dzięki za fotki - uwielbiam Twój domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.08.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 To prawda, że świetne kwatery trzeba zaklepywać już zimą, chociaż wyskoki na dziko też mają swój urok:) Masz bardzo ładne parapety, podobne do moich:) Z czym teraz działacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 11.08.2012 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 cały czas nie wychodzimy z fazy malowania, bo naszemu malarzowi nie spieszy się , a została mu najtrudniejsza rzecz do wykonania - poprawić paski i wyrównać wszelkie obrzeza. na sierpień - wrzesien planujemy kostke, na pażdziernik mamy umówione schody. Pozostały podłogi, na które nie mamy kaski i chyba położymy jakieś tanie panele Ktoś na FM napisał, ze w budowę domu i wykańczanie można wpompować tyle kasy ile się ma i ile zdoła się pożyczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.08.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Wykończeniówka jest kasochłonna;) Kupowaliśmy regały do gospodarczych w Casto i tam były panele po 23zł - szok, a bardzo ładne, zresztą to zawsze łatwo wymienić. To chyba dobrze, że malarz się nie śpieszy, nasi wykończeniowcy to też perfekcjoniści dbający o każdy detal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 11.08.2012 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Wykończeniówka jest kasochłonna;) Kupowaliśmy regały do gospodarczych w Casto i tam były panele po 23zł - szok, a bardzo ładne, zresztą to zawsze łatwo wymienić. mnie zawsze żal na próżno wywalonej kasy, nawet tych 2tys. na coś, co wiem, ze jest tylko tymczasowo. To chyba dobrze, że malarz się nie śpieszy, nasi wykończeniowcy to też perfekcjoniści dbający o każdy detal. Ja niestety nie to miałam na mysli ( a szkoda). Zazdroszczę ekipy z perfekcyjnym zacięciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.08.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Wolniej ale dokładniej będziesz miała zrobione no i wszystkiego dopilnujesz z poprawkami. My wprowadzaliśmy się na wariata trochę i np dopiero terzaz widzę miejscami niedociągnięcia w malowaniu. Z drugiej jednak strony malowaliśmy we dwoje z mężem, w 3tyg przetarliśmy, pomalowaliśmy i posprzątaliśmy na tyle że się wprowadziliśmy także nie mogę narzekać bo w takim tempie to tylko bardzo dobra i sprytna ekipa by sobie poradziła bez uchybień a co do paneli to może uda ci się gdzieś jakąś kasę pożyczyć? my w starym domu kupiliśmy takie dość tanie na zasadzie kiedyś się zmieni i ... przez 8 lat się za to nie zabraliśmy i cierpiałam z tym co mi się nie podoba i co się miejscami powycierało (niestety dość szybko); nim zdecydowaliśmy się na balterio braliśmy pod uwagę eggera a tego można było na promocji po 45zł kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.08.2012 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Pumpa ma rację co do czasowych rozwiązań które zostają na dłuuugo:/ Ale też prawda jest taka, że pewnie nie ma co liczyć że gdzieś Wam się uda zaoszczędzić różnicę na kupno lepszych:/ ja już teraz wiem że raczej muszę się liczyć z tym że przekroczę budżet niż że zaoszczędzę:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 12.08.2012 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 pumpaluna - super, że malowaliście sami. My mielismy takie załozenia, niestety nie wyszło. U nas malowane wolno, co jednak nie pokrywa się z dokładnością Lukarna - to prawda, że trudno zaoszczędzić, gdy masz świadomość, ze inwestujesz w cos, co ma służyć długie lata. Pozostaje pożyczyc... Może się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.08.2012 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 wiesz co, nie mieliśmy wyjścia. Majster chciał od nas 6tys. Nie mieliśmy tyle na zbyciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 12.08.2012 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 za samo malowanie z sufitami? to masa kasy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.08.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 przetarcie (ale nie gładzie), gruntowanie i 2krotne malowanie, biorąc pod uwagę że farby i tak trzeba byłoby dokupić to wybór był prosty, zrobiliśmy jak umiemy sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 12.08.2012 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 jaką stawkę sobie zażyczył fachowiec ( za czynnośc, którą w sumie może wykonać każdy, nawet bez praktyki)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 12.08.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 wiesz co, już dokładnie nie pamiętam ile było od metra ale po przeliczeniu metrażu bez kilkudziesięciu zł wyszła własnie "szóstka"przy gładziach różnica w cenie już by duża nie była zwłaszcza że 2 polecanych majstrów od razu odmówiło robienia bez gładzi a 2 pozostałych stawkę dało tylko minimalnie mniejszą z tekstem "bo inaczej się nie opłaca"' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 15.08.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 kolejny etap za Wami, porządne masywne (metalowe/żeliwne) ogrodzenie które wygląda delikatnie to też sztuka znaleźć.Swoją drogą ja to mam chyba małą obsesję bo większość ludzi robi właśnie ogrodzenia ażurowe a ja znowu szukałam żeby było jak najmniej widać. Od sąsiadów najchętniej bym dała jakieś płoty lamelowe żeby było i wyżej niż przęsło i żeby jak najbardziej się odciąć ale to może przez to że u nas zwarta zabudowa i po sąsiedzku możemy sobie w okna pozaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts