Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze okołobudowlane

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
Pojechalismy ze znajomymi na dziko do Świnoujścia - niestety, gdy dopisuje pogoda , wolnych miejsc brak, dorwaliśmy więc w desperacji nocleg na 1 noc za 135zł/os ( ale ze sniadaniem :) ) i nastepnego dnia pojechalismy szukać szczęścia w Dziwnowie. Z ogromnym trudem zabukowalismy się tuż przed wylotem z miasta u pewnej miłej starszej pani . Cena przystępna, warunki adekwatne ;)

• 2 weeks później...

cały czas nie wychodzimy z fazy malowania, bo naszemu malarzowi nie spieszy się :p, a została mu najtrudniejsza rzecz do wykonania - poprawić paski i wyrównać wszelkie obrzeza.

na sierpień - wrzesien planujemy kostke, na pażdziernik mamy umówione schody. Pozostały podłogi, na które nie mamy kaski i chyba położymy jakieś tanie panele :(

Ktoś na FM napisał, ze w budowę domu i wykańczanie można wpompować tyle kasy ile się ma i ile zdoła się pożyczyć.

Wykończeniówka jest kasochłonna;) Kupowaliśmy regały do gospodarczych w Casto i tam były panele po 23zł - szok, a bardzo ładne, zresztą to zawsze łatwo wymienić.

mnie zawsze żal na próżno wywalonej kasy, nawet tych 2tys. na coś, co wiem, ze jest tylko tymczasowo. :(

To chyba dobrze, że malarz się nie śpieszy, nasi wykończeniowcy to też perfekcjoniści dbający o każdy detal.

Ja niestety nie to miałam na mysli ( a szkoda). Zazdroszczę ekipy z perfekcyjnym zacięciem. :yes:

Wolniej ale dokładniej będziesz miała zrobione no i wszystkiego dopilnujesz z poprawkami. My wprowadzaliśmy się na wariata trochę i np dopiero terzaz widzę miejscami niedociągnięcia w malowaniu. Z drugiej jednak strony malowaliśmy we dwoje z mężem, w 3tyg przetarliśmy, pomalowaliśmy i posprzątaliśmy na tyle że się wprowadziliśmy także nie mogę narzekać bo w takim tempie to tylko bardzo dobra i sprytna ekipa by sobie poradziła bez uchybień

a co do paneli to może uda ci się gdzieś jakąś kasę pożyczyć? my w starym domu kupiliśmy takie dość tanie na zasadzie kiedyś się zmieni i ... przez 8 lat się za to nie zabraliśmy i cierpiałam z tym co mi się nie podoba i co się miejscami powycierało (niestety dość szybko); nim zdecydowaliśmy się na balterio braliśmy pod uwagę eggera a tego można było na promocji po 45zł kupić

Pumpa ma rację co do czasowych rozwiązań które zostają na dłuuugo:/

Ale też prawda jest taka, że pewnie nie ma co liczyć że gdzieś Wam się uda zaoszczędzić różnicę na kupno lepszych:/ ja już teraz wiem że raczej muszę się liczyć z tym że przekroczę budżet niż że zaoszczędzę:/

pumpaluna - super, że malowaliście sami. My mielismy takie załozenia, niestety nie wyszło. U nas malowane wolno, co jednak nie pokrywa się z dokładnością :(

Lukarna - to prawda, że trudno zaoszczędzić, gdy masz świadomość, ze inwestujesz w cos, co ma służyć długie lata. Pozostaje pożyczyc... Może się uda :D

wiesz co, już dokładnie nie pamiętam ile było od metra ale po przeliczeniu metrażu bez kilkudziesięciu zł wyszła własnie "szóstka"

przy gładziach różnica w cenie już by duża nie była zwłaszcza że 2 polecanych majstrów od razu odmówiło robienia bez gładzi a 2 pozostałych stawkę dało tylko minimalnie mniejszą z tekstem "bo inaczej się nie opłaca"

'

kolejny etap za Wami, porządne masywne (metalowe/żeliwne) ogrodzenie które wygląda delikatnie to też sztuka znaleźć.

Swoją drogą ja to mam chyba małą obsesję bo większość ludzi robi właśnie ogrodzenia ażurowe a ja znowu szukałam żeby było jak najmniej widać. Od sąsiadów najchętniej bym dała jakieś płoty lamelowe żeby było i wyżej niż przęsło i żeby jak najbardziej się odciąć ale to może przez to że u nas zwarta zabudowa i po sąsiedzku możemy sobie w okna pozaglądać