agalind 24.09.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Ewa, mam nadzieję, ze pokażesz kostkę jak ją odpiaszczysz;) Czasami gdy oglądam wnętrza innych wydaje mi się, że inni mają lepiej, ale po chwili dochodzi do mnie, ze przecież ja też mam dobrze, że tak chciałam. Głowa do góry i odzywaj sie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.09.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 To budowa zakończyła się definitywnie:yes: Macie dom i (prawie) ogród:) Kiedy przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 29.09.2012 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Niestety nie - błędne domniemanie po prostu bardziej zalezy mi na trawie, niż na podłodze. Środek pozostaje bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.09.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Ta, nam też ostatnio powiedzieli, że zrobiliśmy ogrodzenie na pokaz, a podłóg jeszcze nie ma:cool: Zresztą tak jest praktycznie, macie kostkę to się do domu nie wnosi i można kłaśc podłogi. Nam też wolno idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 29.09.2012 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 (edytowane) Zauważyłam, że u nas w modzie jest piach wokół domu i przeganianie smieci pod ogrodzenie. To dla nas norma. Z tym ogrodzeniem to też faktycznie się wgłupiłaś ( chociaż mnie chyba nie przebiłaś) płot jest a podłogi niet! Mogłam mieć wykończone wnętrze i olać obejscie, na które nie wiem kiedy znalazły by się fundusze. A tak - na dokonczenie wykończeniówki środki znlaleźć się muszą - choćbym je spod ziemi miała wygrzebać Zresztą - każdy ma swoją filozofię budowania. Ja czasami ide pod prąd Edytowane 29 Września 2012 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.09.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Z tymi śmieciami pod ogrodzeniem to jakbyś o nas pisała:oops: My chyba kostkę dopiero tuż przed przeprowadzką, czyli wiosną, a ogród to nawet najstarsi górale nie wiedzą kiedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 29.09.2012 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Waszych smieci nie widziałam ale jadąc różnymi ulicami spoglądam w stronę domów zamieszkałych od 10 - tek lat, a obejscie wygląda tak, jakby dopiero zakończono budowę. No cóż, jeszcze będzie tak, ze Wy zakończycie wykonczeniówkę i wprowadzicie się, a my bedziemy latem leżakować na trawie na działce, a mieszkać w blokach - to bardzo możliwy scenariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.09.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 O ile pamiętam, to kiedyś pisałaś, że marzyła Ci się działka czysto rekreacyjna, więc trawka i leżaczki jak znalazł My na bank nie przeprowadzimy się przed nastaniem wiosny, czyli najwcześniej w marcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.09.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 No cóż, jeszcze będzie tak, ze Wy zakończycie wykonczeniówkę i wprowadzicie się, a my bedziemy latem leżakować na trawie na działce, a mieszkać w blokach - to bardzo możliwy scenariusz Ewa własnie przed chwilą wymyśliłam coś: sprzedajmy nasze mieszkania to może i budowa/wykańcxzanie pójdą szybciej jak zawiśnie nad nami widmo bezdomnosci;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 30.09.2012 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 (edytowane) mieszkanie sprzedam bardzo chętnie - miałabym kaskę na wykończenie paru elementów U mnie wykończeniówka jest na tyle zaawansowana, że niedługo moglibysmy się przeprowadzać - dach nad głową jest i ciepło w domu zapewnione - groszek już lezy w garażu najbliższe prace to: - panele na górze - drzwi wewnętrzne - garderoba w holu - garderoba w sypialni - lampy i pstryczki ( z tym będzie róznie, na pewno nie wszystkie zamontujemy, część bedzie samych żarówek) Na razie tyle. Górna łazienka w bliżej nieokreślonej przyszłości ( gdyby nie taras i ogrod, to już by była, niestety wybrałam inaczej- trochę dlatego, ze lubię zieleń, ale bardziej z powodu dzieci). Brak nowych mebli, wykończonej pralnio- suszarni. Jednym słowem - jeszcze sporo kasy jest do wyłożenia Edytowane 30 Września 2012 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 03.10.2012 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 kostka wyszła super, szkoda że nie zrobiłaś foty esówfloresów, ciekawam jakie Ci ekipa atrakcje zafundowała Ewa a masz jakieś meble, które nadają się żeby zabrać ze starego mieszkania? u nas niestety wszystko miało już swój wiek (i meble i sprzęt agd) także tylko zestaw od małej zabraliśmy (odziedziczył go syn na dojechanie że się tak wyrażę) o i jeszcze napisz mi po ile kupujecie ekogroszek, u nas jak się orientowałam to ten lepszy po ok 850zł był, stówkę taniej niż nasz pellet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 03.10.2012 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Białe ozdobniki zostały uwiecznione na zdjęciach i spoczywają na dysku w domowym archiwum Moje obecne meble malo sie nadaja do dalszej eksploatacji, ale zapewne będą musiały wzbogacić któryś pokój Groszek workowany kupilismy w podobnej cenie. Jakie duże są worki z pelletem - czy łatwo je udźwignąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 03.10.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Jesteś zadowolona z brukarzy? sami zrobili projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 03.10.2012 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 (edytowane) Projekt to kompromis między moimi wizjami a przekonaniem szefa, "jak się robi" . Wzór jest prosty - szara opaska z dwoma wąskimi białymi paskami po bokach ( brukarz chciał koniecznie jeden szerszy pasek ). Na podjeździe biało-szara lamówka. Jednak z usług projektanta na pewno warto skorzystać. Mnie na przykład zaoszczedziło by to wiele nerwów, bez których oczywiście się nie obyło. czy jestem zadowolona? Niezupełnie. Sa miejsca, które można było wykończyć lepiej, ale gdy wykonawca chce w jedno popołudnie położyć cały front, to czasami wychodza kwasy. Z czasem na pewno się przyzwyczaję, tak jak do innych bubli wykonawczych.Jesli chodzi o fachowośc położenia, to brukarz daje gwarancję, że kostka się nie rozjedzie. Edytowane 3 Października 2012 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 03.10.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 teraz kupowaliśmy trochę droższy ale lepszy pellet (większa kaloryczność i mniejszy % popiołu) w workach po 15kg; poprzedniej zimy mieliśmy tańszy ale gorszej jakości i w workach po 25kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 03.10.2012 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 15 kg łatwiej unieść, bo 25kg groszku to dla kobiety masakra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 03.10.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Jak mi przyszło wrzucać 25kg worki to dzieliłam sobie na pół bo też nie dawałam rady podnieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 03.10.2012 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Ja najpierw szuflą do wiadra a potem do zasobnika:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.10.2012 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Cześć Ewa:) Kostka śliczności. Ładnie się komponuje z całością. Ale najbardziej podobają mi się schody - jak ja żałuję że nie będę miała schodów z kostki:( Chociaż może musiałabym zapytać kogoś - może jeszcze jest dla mnie szansa bo mam tylko taki murek wylany - nie wiem jak to wytłumaczyć... Ale i tak najbardziej podoba mi się wschodząca trawa i ukształtowane rabaty... Jak sobie przypomnę wygląd mojej działki to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.10.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Ewanz, zawsze gdy do Ciebie zaglądam zbieram szczękę z podłogi. Dom robi wrażenie:yes:. Z każdym zdjeciem robi sie bardziej szlachetny, dostojny i elegancki. PS. Żadnych esów-floresów na podjeździe? Przecież tak sie nie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts