Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze okołobudowlane

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zauważyłam, że u nas w modzie jest piach wokół domu i przeganianie smieci pod ogrodzenie. To dla nas norma. Z tym ogrodzeniem to też faktycznie się wgłupiłaś :p ( chociaż mnie chyba nie przebiłaś) płot jest a podłogi niet!

Mogłam mieć wykończone wnętrze i olać obejscie, na które nie wiem kiedy znalazły by się fundusze. A tak - na dokonczenie wykończeniówki środki znlaleźć się muszą - choćbym je spod ziemi miała wygrzebać :cool: Zresztą - każdy ma swoją filozofię budowania. Ja czasami ide pod prąd :D

Edytowane przez ewanz

Waszych smieci nie widziałam :p ale jadąc różnymi ulicami spoglądam w stronę domów zamieszkałych od 10 - tek lat, a obejscie wygląda tak, jakby dopiero zakończono budowę.

No cóż, jeszcze będzie tak, ze Wy zakończycie wykonczeniówkę i wprowadzicie się, a my bedziemy latem leżakować na trawie na działce, a mieszkać w blokach - to bardzo możliwy scenariusz :cool:

No cóż, jeszcze będzie tak, ze Wy zakończycie wykonczeniówkę i wprowadzicie się, a my bedziemy latem leżakować na trawie na działce, a mieszkać w blokach - to bardzo możliwy scenariusz :cool:

Ewa własnie przed chwilą wymyśliłam coś: sprzedajmy nasze mieszkania to może i budowa/wykańcxzanie pójdą szybciej jak zawiśnie nad nami widmo bezdomnosci;)

mieszkanie sprzedam bardzo chętnie - miałabym kaskę na wykończenie paru elementów :D

U mnie wykończeniówka jest na tyle zaawansowana, że niedługo moglibysmy się przeprowadzać - dach nad głową jest i ciepło w domu zapewnione - groszek już lezy w garażu ;)

najbliższe prace to:

- panele na górze

- drzwi wewnętrzne

- garderoba w holu

- garderoba w sypialni

- lampy i pstryczki ( z tym będzie róznie, na pewno nie wszystkie zamontujemy, część bedzie samych żarówek)

Na razie tyle.

Górna łazienka w bliżej nieokreślonej przyszłości ( gdyby nie taras i ogrod, to już by była, niestety wybrałam inaczej- trochę dlatego, ze lubię zieleń, ale bardziej z powodu dzieci).

Brak nowych mebli, wykończonej pralnio- suszarni. Jednym słowem - jeszcze sporo kasy jest do wyłożenia :cry:

Edytowane przez ewanz

kostka wyszła super, szkoda że nie zrobiłaś foty esówfloresów, ciekawam jakie Ci ekipa atrakcje zafundowała ;)

Ewa a masz jakieś meble, które nadają się żeby zabrać ze starego mieszkania? u nas niestety wszystko miało już swój wiek (i meble i sprzęt agd) także tylko zestaw od małej zabraliśmy (odziedziczył go syn na dojechanie że się tak wyrażę)

o i jeszcze napisz mi po ile kupujecie ekogroszek, u nas jak się orientowałam to ten lepszy po ok 850zł był, stówkę taniej niż nasz pellet

Białe ozdobniki zostały uwiecznione na zdjęciach i spoczywają na dysku w domowym archiwum ;)

Moje obecne meble malo sie nadaja do dalszej eksploatacji, ale zapewne będą musiały wzbogacić któryś pokój :p

Groszek workowany kupilismy w podobnej cenie. Jakie duże są worki z pelletem - czy łatwo je udźwignąć?

Projekt to kompromis między moimi wizjami a przekonaniem szefa, "jak się robi" . Wzór jest prosty - szara opaska z dwoma wąskimi białymi paskami po bokach ( brukarz chciał koniecznie jeden szerszy pasek ). Na podjeździe biało-szara lamówka. Jednak z usług projektanta na pewno warto skorzystać. Mnie na przykład zaoszczedziło by to wiele nerwów, bez których oczywiście się nie obyło.

czy jestem zadowolona? Niezupełnie. Sa miejsca, które można było wykończyć lepiej, ale gdy wykonawca chce w jedno popołudnie położyć cały front, to czasami wychodza kwasy. Z czasem na pewno się przyzwyczaję, tak jak do innych bubli wykonawczych.

Jesli chodzi o fachowośc położenia, to brukarz daje gwarancję, że kostka się nie rozjedzie.

Edytowane przez ewanz

Cześć Ewa:)

Kostka śliczności. Ładnie się komponuje z całością. Ale najbardziej podobają mi się schody - jak ja żałuję że nie będę miała schodów z kostki:(

Chociaż może musiałabym zapytać kogoś - może jeszcze jest dla mnie szansa bo mam tylko taki murek wylany - nie wiem jak to wytłumaczyć...

Ale i tak najbardziej podoba mi się wschodząca trawa i ukształtowane rabaty... Jak sobie przypomnę wygląd mojej działki to :bash: