Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze okołobudowlane

Recommended Posts

Dzieki dziewczyny - cieszę się, że podoba się Wam efekt końcowy :)

Luka - wylany murek mozna skuć, ale wiem też, że niektórzy na forum układali kostke na takiej podbudowie. Ale na pewno znajdziesz ładny szary (of course) gres, ktory bedzie fajnie komponował się z całoscią.

Aga - Twój domek zarówno z zewnatrz jak i w srodku podoba mi się z każdej strony i w kazdym ujęciu, pozostaje mi tylko wzdychać do niego :D

Wykończenia masz tak doskonałe, ze dla mnie są po prostu wzorem :yes:

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiesz Ewa, że ja raczej nie pójdę w szarości chyba - raczej w jakieś ciepłe beże i brązy. Nie zakładam oczywiście nic na 100% bo w sumie to nawet kostek nie oglądałam jeszcze więc decyzja moze się zmienić znacznie, ale... Przy kasztanowym dachu, jasnym smietankowo-budyniowym tynku i orzechowych oknach jakos mi intuicyjnie szarość nie podchodzi.

Chociaż musiałabym pooglądać jakieś realizacje, może to akurat wygląda dobrze? Szara kostka chyba jest najpopularniejsza więc tym samym może uda się coś tańszego znaleźć;)

Myślałam o czymś w ten deseń - znalezione na szybko

http://imageshack.us/a/img821/6408/10libetdeccoakropolwkol.jpg

Uploaded with ImageShack.us

To zdjęcie ze strony producenta, nie wiem czy je moge tak sobie wklejać gdzie mi sie podoba więc jeżeli trzeba to wywalę:)

Edytowane przez Lukarna

Ta kostka to Akropol kasztanowy (chyba) z libetu - chciałam ją wziąc, ale nie zgrywała mi się z dachem i ogrodzeniem. U Ciebie to co innego - pasowałaby idealnie :)

U mnie leży Akropol grafitowy i z pewnością nie jest to najtrwalsza kostka - brzegi szybko się ukruszaja, no i nie jest niestety impregnowana w przeciwieństwie do kolorów jesieni.

Wklejone zdjęcie jest bardzo ładne - producent powinien Ci jeszcze podziękować, że reklamujesz jego produkty :D

Edytowane przez ewanz

Dzieki dziewczyny - cieszę się, że podoba się Wam efekt końcowy :)

Luka - wylany murek mozna skuć, ale wiem też, że niektórzy na forum układali kostke na takiej podbudowie. Ale na pewno znajdziesz ładny szary (of course) gres, ktory bedzie fajnie komponował się z całoscią.

Aga - Twój domek zarówno z zewnatrz jak i w srodku podoba mi się z każdej strony i w kazdym ujęciu, pozostaje mi tylko wzdychać do niego :D

Wykończenia masz tak doskonałe, ze dla mnie są po prostu wzorem :yes:

Miło, że Ci się podoba, ale tak naprawdę do wykończenia to nam daleko, bo masa rzeczy do zrobienia. Wasz dom robi wrażenie i wiem, że będziecie dobrze się w nim czuli.

musimy poczekać na duży format - wtedy obfoce wszystko z większa dokładnością :D

ten ciemniejszy kolor to teak i w rzeczywistości nie jest aż tak ciemny; co do jasnego ( jest jasniejszy niż woodentic) to boję się zbyt dużego kontrastu z drzwiami i listwami przypodłogowymi ( chyba bredzę jak potłuczona, bo mi się teak bardziej podoba, a jasny dopiero na drugim miejscu jest :p )

Próbki paneli leża na schodku, ale to jeszcze nie jest to ( nawet nie pamietam ich nazw - po prostu wzięłam na próbe) Chciałabym dobrać panele pod kolor schodów, ciekawe czy mi sie uda.

Edytowane przez ewanz

• 2 weeks później...

Hej Pumpalunko - dawno się nie pokazywałaś na FM - po skończonej budowie już nas tak nie ciągnie...

Zrezygnowałam z tej, która najbardziej mi się podobała, potem była opcja druga - w kolorze parapetów okiennych, ale wszystko to o ile pasowało mi do dolnego biegu schodów, to już przy górnym wydawało mi się zbyt ciemne. Tak więc ostatecznie wybrałam ten najjasniejszy kolor, na który głosowały Aga i Ardea. Schody maja byc montowane w w listopadzie.

Co do paneli, to ostatnio przytaszczyłam spory próbnik Balterio dab palony - fajnie się komponuja z kolorem na schody.