ewanz 14.05.2011 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Oj, nie wiem, czy uda nam się w następnym tygodniu, bo coraz mniej ludzi z ekipy na budowie ale chuchamy i dmuchamy żeby budowa szła do przodu. Jaką dachówkę wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 15.05.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Myślę, że i tak ekipa trzyma satysfakcjonujące tempo:) Z dachówką było tak, że moi rodzice sponsorują nam cały dach, więc, aby ich nie naciągać, szukaliśmy wśród tych tańszych i okazało się, że Roben poprawił zamki i jest godny polecenia. Mój warunek (kanciasta i jak najbardziej matowa) spełniała Monza Plus w kolorze antracyt i na nią się zdecydowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 15.05.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Monza Plus w kolorze antracyt i na nią się zdecydowaliśmy. Bardzo dobry wybór! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 15.05.2011 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 no to u nas będzie podobnie wczoraj oglądaliśmy jeszcze dachówki i dachy oraz odebrałam wyceny na brassa ( tak dla orientacji) i koramika, ale jednak pozostaniemy przy robenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 15.05.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 ewanz, czy zamawiając okna zamówiłaś również moskitiery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 16.05.2011 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 nie, (okien też jeszcze nie zamówiłam) ale są to dodatkowe koszty - i to nie małe, bo pytałam się o taka opcję i na razie odstąpiłam od tego zamiaru; teraz w letnie miesiące korzystamy w domu z elektronicznego odstraszacza brossa - na wakacjach też się sprawdził; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 16.05.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 (edytowane) Byłaś w salonach okien osobiście, czy mailowo zrobili kosztorysy? I jeszcze kontaktowałaś się z Mielczarkiem w Zduńskiej, czy w salonie w Łodzi. Edytowane 16 Maja 2011 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 16.05.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 No właśnie tak się zastanawiam czy nie lepiej tego zrobić od razu, ponieważ gdy ja domawiałem moskitiery do gotowych już okien miałem problemy, raz ze zmierzeniem rozmiaru, dwa z interpretacją tych wszystkich oznaczeń Nie wiem jakie ceny otrzymywaliście, ale jakiś rok, może dwa lata temu cena wynosiła około 60-70zł za połówkę okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 16.05.2011 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 teraz 80zł, ale bez zamówienia, może przy całości byłby jakiś rabat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 16.05.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Na pewno byłby rabat. Proszę pomyśleć czy ten odstraszacz będzie się tak samo dobrze spisywał na 60 metrach co na 200 metrach. I czy takie coś trzeba montować w każdym pokoju? Bo moskitierę montujemy tylko w pokoju dziewczynek x2, Waszym, może dwie w salonie, w spiżarni i chyba tyle by wystarczyło (Wasz wybór:)). To tak z mojego doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 16.05.2011 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 klaudiusz, miałam podobne przemyślenia, jednak coraz częściej zaglądam do mojego kosztorysu i poddaję go weryfikacji; coraz więcej desek ( drewno zdrożało - 1m3 = 500zł), potrzebny las stempli, stała dostawa cementu itd. Zobaczymy, jak dojdzie do zamówienia okien i dachówki - to ciągle jeszcze przed nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 16.05.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Co do stempli, zauważ że u faceta, który się buduje na skrzyżowaniu wiejska/kwiatowa leży las stempli. Jak będzie mogę podjechać i się zapytać czy chce je odsprzedać, szkoda kupować nowych... Może ardea by chciała użyczyć swoich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 16.05.2011 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 dawno nie byliśmy na spacerze na Kwiatowej:) Dotychczas korzystaliśmy z używanych stempli, ale teraz potrzebne były już dłuższe i już kupiliśmy nowe. Ale odkupywanie używanych uważam za niezły interes dla obu stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 16.05.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 A można wiedzieć ile taki stempelek kosztuje za sztukę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 16.05.2011 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 nowy 5zł, używany - 2,5 - 3zł ( cena raczej w zależności od dogadania się ); wg mnie nie warto kupować nowych - chyba ze trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 16.05.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 No to tanio, bałem się że około 10zł za sztukę U mnie niestety wszystko powolutku idzie... Nawet panu od przyłącza się nie spieszy, ponieważ nie otrzymałem dokumentów z PGE :/ Ech! Ta polska biurokracja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 16.05.2011 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 to fakt, każde pozwolenie i decyzję trzeba odpowiednio długo ( zbyt długo) odczekać, a czas wlecze się wtedy niemiłosiernie;a wywalczyłeś taryfę S? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 16.05.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Jeszcze nie walczyłem Czekam na zwrot podpisanej umowy z PGE... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 16.05.2011 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 aha - w każdym razie trzymam kciuki za skuteczność starań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 16.05.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Nie dziękuję Wydrukuję sobie ich prospekty z ich www i pójdę z tym. Zobaczymy co powiedzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts