agalind 16.11.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Teraz to narzekają, że mnie tyle nie było a obiecanej przesyłki Aga nei nadała!!! Trzeba było nie znikać na tak długo:P Trochę mi minęło, więc nie podzielę sie resztkami;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.11.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Ewa, co u was? jakieś postępy ostatnimi czasy poczyniliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 23.12.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Świąt wypełnionych radością, niosących spokój i odpoczynek, Nowego Roku spełniającego wszelkie marzenia, pełnego optymizmu, szczęścia i powodzeniażycząJoanna i Marcin http://img.wallpaperstock.net:81/kitty-santa-wallpapers_4342_1024x768.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.01.2013 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 A co tu taka cisza? Jakaś aktualizacja by sie przydała;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.02.2013 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Przyłączam się do Agi:p jeżeli nie chcesz fotek nawet na pv to chociaż opisik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 01.02.2013 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Hej Dziewczyny U mnie cisza, bo moje wnętrza nie sa jeszcze całkiem wykończone, z pewnościa nie są trendy, tak więc nie ma się czym chwalić. Nie mam po prostu umiejetności designerskich, ale o tym juz pisałam. Dzisiaj dostarczono szafkę RTV i niestety nie jestem z niej zadowolona. Nie mam lamp a w pokojach meble z dotychczasowego mieszkania. Chciałabym być na takim etapie jak Wy... Mimo wszystko jutro się przeprowadzamy! Z jednej strony bardzo się ciesze, a z drugiej jestem bardzo zmeczona przygotowaniami i sprzątaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.02.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 I co ja mam Ci napisać - nie wierzę Ci, bo widziałam kuchnię i wiesz co o niej myślę - PIĘKNA. Jesteś bardzo skromna, mnie też się wydaje , że inni mają fajniejsze pomysły i wszystko im lepiej wychodzi, ale nasze jest nasze:yes: Mimo wszystko jestem z nas dumna, bo nam się udało. Trzymam kciuki za bezproblemową przeprowadzkę, za udaną pierwszą nockę i wszystkiego dobrego w Chaberku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.02.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Super wiadomość Życzę ab przeprowadzka poszła sprawnie. Ja swoja bardzo miło wspominam:) U mnie tez wielu rzeczy brakuje, ale cieszę sie, ze nie zwlekaliśmy z przeprowadzką. Samych cudownych chwil w nowym domu:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 01.02.2013 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 (edytowane) co udało mi się zrobić? - zamówiłam rolety ( nie żaluzje) do salonu i kuchni a żaluzję drewnianą do łazienki ( będą za tydzień) - kupiłam narożnik - długo wybierałam kolor i typ tkaniny i sprawdzałam wygodę siedzenia i wstawania z kanapy; teraz mam watpliwości, czy wybrany przeze mnie ciemnoszary kolor pasuje do bezowego wnetrza - w kuchni stolarz poprawił drzwi szafki narożnej, na scianie jest lacobel w kolorze frontów górnych szafek, okap niestety musieliśmy podniesć ponad dolną linię wiszących szafek i nie jest już tak fajnie - jest barek dębowy i trzy jasne hokery ( dzisiaj zjedliśmy przy nim chińszczyzne) - jest szafka RTV ( odbiega niestety od moich wyobrażeń) - pstryczki ( misz - masz: trochę Legranda - Sistena, trochę Schneidera - Sedna i Unica, trochę Ospela - Impresja ) - kupiłam lampy zewnętrzne, ale z powodu mrozów zawisly na razie tylko dwie; żeby nie było że nic mi się nie podoba, to napisze, ze urzeka mnie ciepłe światło lampy nad drzwiami wejsciowymi) - są drzwi drzewniane kolor ciemniejszy niż schody i podłogi ( chyba orzech - jak ostatnio przeglądałam dziennik Agi, to okazało się, ze model wypisz wymaluj jak u Ciebie, bo taki wskazałam właśnie w folderze) - są światełka Skoff przy schodach ( schody w kolorze, który mi doradziłyście) - panele w gabinecie Quickstep Elite dąb naturalny 4V, a na poddaszu Balterio dąb palony - ale takie jakieś łaciate wyszły) - białe mebelki made by Ikea w niebieskim pokoiku córki - szafa w holu - lacobel w aluminiowych ramkach ( wiem Ardea, co o tym typie myslisz, ale mojego pomysłu nie skonsultowałam na forum i wyszło jak wyszło) - mamy wreszcie łącznośc ze światem - TV i internet To wszystko wydarzyło się od grudnia do dzisiaj. Całkiem sporo, gdy teraz czytam, ale nie będe pisała, czego mi jeszcze brakuje, a jest tego naprawde sporo! Edytowane 1 Lutego 2013 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.02.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 co udało mi się zrobić? - zamówiłam rolety ( nie żaluzje) do salonu i kuchni a żaluzję drewnianą do łazienki ( będą za tydzień) - kupiłam narożnik - długo wybierałam kolor i typ tkaniny i sprawdzałam wygodę siedzenia i wstawania z kanapy; teraz mam watpliwości, czy wybrany przeze mnie ciemnoszary kolor pasuje do bezowego wnetrza - w kuchni stolarz poprawił drzwi szafki narożnej, na scianie jest lacobel w kolorze frontów górnych szafek, okap niestety musieliśmy podniesć ponad dolną linię wiszących szafek i nie jest już tak fajnie - jest barek dębowy i trzy jasne hokery ( dzisiaj zjedliśmy przy nim chińszczyzne) - jest szafka RTV ( odbiega niestety od moich wyobrażeń) - pstryczki ( misz - masz: trochę Legranda - Sistena, trochę Schneidera - Sedna i Unica, trochę Ospela - Impresja ) - kupiłam lampy zewnętrzne, ale z powodu mrozów zawisly na razie tylko dwie) - są drzwi drzewniane kolor ciemniejszy niż schody i podłogi ( chyba orzech - jak ostatnio przeglądałam dziennik Agi, to okazało się, ze model wypisz wymaluj jak u Ciebie, bo taki wskazałam właśnie w folderze) - są światełka Skoff przy schodach - białe mebelki made by Ikea w niebieskim pokoiku córki - szafa w holu - lacobel w aluminiowych ramkach ( wiem Ardea, co o tym typie myslisz, ale mojego pomysłu nie skonsultowałam na forum i wyszło jak wyszło) - mamy wreszcie łącznośc ze światem - TV i internet To wszystko wydarzyło się od grudnia do dzisiaj. Całkiem sporo, gdy teraz czytam, ale nie będe pisała, czego mi jeszcze brakuje, a jest tego naprawde sporo! I Ty sie martwisz? Większosci mebli nie mam:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.02.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Kawał dobrej roboty:yes: A nie wiesz co myślę o lacobelu w aluminiowych ramkach:no: pisałam, ze on mi nie pasuje do skandynawskiego pokoju córeczki, a nie , że w ogóle jest fuj:P Misz masz pśtryczkowy też mam. I narożnik szary też będzie:p Ja zwlekam z przeprowadzką i sama nie wiem jak mi z tym:confused: chcę mieć urządzone prawie wszystko i chcę pożegnać mieszkanko, z którym jednak wiąże się sporo wspomnień. Na początku budowy myślałam, że będę chciała jak najszybciej się przeprowadzić, nawet na betony;) a teraz mi się zmieniło:rolleyes: Miałam nie brać starych mebli, a wezmę wysoką szafkę do pralni i 2 komody do garderoby i tak ciągle coś mi się zmienia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 01.02.2013 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 uff, ale długi post wystukałam Wnętrze w zasadzie adekwatne do zewnętrza, ale mojemu M. wszystko się podoba i gdy tylko widzi moją skwaszoną minę na widok nowego sprzętu, to doskonale wie, że musi przeczekac, aż się przyzwyczaję do jakiegoś zgrzytu... Dziękuję wam bardzo za zyczenia Mam nadzieje, ze nowy dom doda nam skrzydeł, bo nawet dzieci robia mocne postanowienia i oddzielają gruba kreską zycie w mieszkaniu od tego nowego - w domu:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.02.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Na pocieszenie dodoam, ze mam w wiatrołapie szafe z lacobelu w aluminiowych ramkach:cool: Nie dało sie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.02.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Na pocieszenie dodoam, ze mam w wiatrołapie szafe z lacobelu w aluminiowych ramkach:cool: Nie dało sie inaczej. I nie pokazałaś Ja mam lakier łączony z lacobelem ale bez aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 01.02.2013 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 No to witaj w klubie Fakt, trochę mnie pocieszyłaś Największe emocje będzie chyba budziło u nas gotowanie na indukcji. Mąż zmierzy się w niedziele z rosołem ale na sobotę to chyba pizzę zamówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.02.2013 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 I nie pokazałaś Ja mam lakier łączony z lacobelem ale bez aluminium. JAk wroce do domu to obfocę ile sie da. Przed wyjazdem nie mialam do tego głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 01.02.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 No to witaj w klubie Fakt, trochę mnie pocieszyłaś Największe emocje będzie chyba budziło u nas gotowanie na indukcji. Mąż zmierzy się w niedziele z rosołem ale na sobotę to chyba pizzę zamówię Pamiętaj tylko, ze na indukcji baaaaardzo szybko woda sie gotuje. Wczesniej nigdy mi nic nie wykipiało;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 03.02.2013 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 (edytowane) A więc stało się - w sobotę 2 lutego przeprowadzilismy sie! Gdybym miała przeprowadzać się do innego miasta, to chyba bym zwariowała. Część rzeczy została w mieszkaniu - zabawki, ksiązki, ubrania, naczynia - i codziennie będziemy zwozić po kilka toreb, bo jest tego spora ilość. Pierwszy dzień w nowym domu z pewnością będzie należał do niezapomnianych - wszyscy czujemy sie troche, jak bysmy byli na wczasach. Oto moje małe resume: - Dokladnie przemysleć poprzedniego dnia zakupy na dzień nastepny. Do sklepu jest trochę daleko i w niedzielny poranek nikomu nie chciało się iść/jechać po mleczko do kawy. - Czujemy się swobodnie - jest dużo przestrzeni. - Wszyscy nadal spotykamy sie w salonie, ale teraz jest bardzo dużo miejsca dla każdego - Dziewczynki bardzo się cieszą z osobnych pokoi, każda w spokoju może odrabiać lekcje. Ale z drugiej strony młodsza nie chce sama siedzieć na górze i czeka na siostrę - w mieszkaniu spały w jednym pokoju, a czasami i w jednym łóżku. - Schody są niestety upierdliwe, ale wchodząc po nich, tłumacze sobie, ze robię coś dobrego dla swojego zdrowia. - Mięsko na indukcji wyszło bardzo smaczne - o wiele lepsze niż na gazie ( moze to zasługa patelni z Ikea?) - Mąż ciągle czegoś szuka i pyta, gdzie znajdzie cukier, kubki, cebule itd.... Minie trochę czasu, zanim się przyzwyczaimy. - Barek w kuchni jak najbardziej na tak - świetne miejsce na szybkie zjedzenie posiłku lub na siedzenie przy laptopku. - światełka ledowe przy schodach bardzo dobrze sprawdzają się w codziennym użytkowaniu; - gabinet zdecydowanie za mały aby pomieścić wszystkie regały z ksiązkami i wstawić jeszcze jakąś malutką kanapę - pies szybko się zaaklimatyzował Krótko - cudnie jest! Edytowane 3 Lutego 2013 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.02.2013 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Krótko - cudnie jest! To najpiękniejsze zdanie jakie można usłyszeć od nowo-przeprowadzonego:) Bardzo serdecznie Wam gratuluję przeprowadzki:yes: I nie zrażaj sie Ewa - powoli do wszystkiego się przyzwyczaisz i przestaniesz zauważać jakieś małe niedociągnięcia które chyba trochę sobie wmawiasz, co?? Najważniejsze że mieszkacie, jesteście razem, jesteście szczęśliwi... ps. a szczególny sentyment mam do Waszego domu bo podobny do mojego i razem zaczynałysmy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.02.2013 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Gratulacje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts