ewanz 04.02.2013 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Bardzo Wam dziękuję niedługo i Wy będziecie świętować pierwszą noc w nowym domu Luka - pamiętam nasze pierwsze posty. Forumowe wsparcie budowlane zawsze będę miło wspominać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.02.2013 03:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 06.02.2013 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 :hug:teraz mogę sobie wyubrazic, co czułaś, przeprowadzając się do nowego domu po dwóch dniach, zatęskniłam jednak za mieszkaniem i trochę mi go brak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 07.02.2013 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Gratulacje przeprowadzki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 08.02.2013 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 dziekuję Wy już wcześniej mogliście posmakować tego szczęścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.02.2013 03:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Jak pierwszy tydzien? Dalej tęsknisz za mieszkaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 09.02.2013 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 tęsknota przeradza się w sentyment i tak już chyba pozostanie w domu mamy dużo wolnej przestrzeni, do której musimy się przyzwyczaić w mieszkaniu było ciasno i wszyscy skupialiśmy się w jednym pokoju nawet sypialnia w domu jest dla nas aż za przestronna ... poza tym brakuje nam lamp, rolet w oknach i choć trochę bibelotów, które tworzyłyby klimat wczesniej w "salonie" w mieszkaniu, było mnóstwo ksiązek, kwiaty doniczkowe, na ścianie duża reprodukcja - pamiatka z Francji. Teraz na ścianach jest jeszcze pusto i całość nie ma klimatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.02.2013 02:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 (edytowane) tęsknota przeradza się w sentyment i tak już chyba pozostanie w domu mamy dużo wolnej przestrzeni, do której musimy się przyzwyczaić w mieszkaniu było ciasno i wszyscy skupialiśmy się w jednym pokoju nawet sypialnia w domu jest dla nas aż za przestronna ... poza tym brakuje nam lamp, rolet w oknach i choć trochę bibelotów, które tworzyłyby klimat wczesniej w "salonie" w mieszkaniu, było mnóstwo ksiązek, kwiaty doniczkowe, na ścianie duża reprodukcja - pamiatka z Francji. Teraz na ścianach jest jeszcze pusto i całość nie ma klimatu Rzeczywiscie na poczatku może brakować drobiazgów, żeby dom był taki "Wasz", ale to sie szybko zmienia, a wiele rzeczy znajduje swoje miejsce. Ja ani przez chwile nie teskniłam do mieszkania. Po kilku tygodniach gdy przyjechałam do mieszkania pierwsze moje słowa to : jeju, jak tu ciasno:D Lubiłam je bardzo i dobrze sie w nim czułam, ale w domu to było coś kompletnie innego. Więcej przestrzeni, co innego mi oferował. Poświęciliśmy na budowę domu 1,5 roku zycia, więc teraz korzystamy z tego co nam daje. Poczułam, że to jest MÓJ DOM gdy w maju, wczesnym rankiem wyszłam z kawą na dwor, usidalam na tarasie z palet;) a wokół była cisza:) Edytowane 10 Lutego 2013 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 11.02.2013 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Aga, przekonałaś mnie, przeprowadzamy się w maju;) Mnie się wydaje, że ja właśnie potrzebuję odpocząć od nagromadzonych przedmiotów, w bloku z racji małego mieszkanka, wszystko było razem, książki, płyty, obrazy... Teraz wszystko będzie miało swoje miejsce:) Ewa, rozpracowałaś indukcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 11.02.2013 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Tak, obsługa jest bajecznie prosta - nie było się czego bać moja mama chciała ugotować coś dziewczynkom i niestety kuchnia nie zadziałała - wnuczki nie zjadły obiadu przyjeżdżam z pracy i patrzę, że na kuchni stoi stary garnek... mamy nieduzy komplekt nowych garnków i jak na razie wystarcza, no moze przydałaby się dodatkowa mniejsza patelnia. Kilka starych garnków o dziwo "chodzi" na indukcji, np. garnek do mleka i nieduży emaliowany, tak więc mozna sprawdzić, jeśli ma się swoje ulubione sztuki. Patelnie teflonowe zastrajkowały - po smażeniu na gazie mają bardzo pofalowane dno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 11.02.2013 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Aga, przekonałaś mnie, przeprowadzamy się w maju;) Mnie się wydaje, że ja właśnie potrzebuję odpocząć od nagromadzonych przedmiotów, w bloku z racji małego mieszkanka, wszystko było razem, książki, płyty, obrazy... Teraz wszystko będzie miało swoje miejsce:) Maj to piękny miesiąc na przeprowadzkę My wyrobiliśmy się na miesiąc przed naszą rocznica slubu, tak więc będzie gdzie świętować W każdym razie cieszę się, ze mamy to już za soba ( w większej części, bo wiele akcesoriów zostało jeszcze w mieszlaniu). Jest tak, jak napisałaś - w domu każda rzecz ( i osoba) ma swoje miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 13.02.2013 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 ostatnio nurtuje mnie sprawa POŚ, więc wkleję dla siebie info http://doszamba.pl/kostka-spluczki-dwubarwna-3x50g-kret-p-297.html http://frosch.pl/produkty/p%C5%82yny-do-mycia-naczy%C5%84/3-frosch-tabletki-do-zmywarek-na-bazie-sody.html 1. Stosowanie chemii jest szkodliwe dla bakterii żyjących w oczyszczalni, więc należy tę chemię ograniczać. Można stosować, ale z umiarem - natomiast z kretów, domestosów itp. lepiej zrezygnować na rzecz bardziej naturalnych środków.2. Bardzo szkodliwe dla kanalizacji są tabletki do zmywarek, bo są w nich silne i agresywne sole.3. Pojawiają się na rynku polskim środki czyszczące do domu pro-eko, czyli na bazie pożytecznych mikroorganizmów - np. wspomniany Bio9 EMR.4. Zamiast żrącej chemii do udrażniania kanalizacji można stosować biopreparaty - są takie środki zarówno w serii Bio7 jak i rodzime preparaty Bio9.5. W zależności od oczyszczalni i rodzaju ścieków (a to już zależy od mieszkańców) różne środki mogą mieć różną skuteczność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 20.02.2013 03:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Ewa, Wiesz co, ja kupuje w casto taki proszek w saszetkach (z liofilizatem bakterii). Na razie chyba działa, bo szlamu nie ma zbyt duzo. Wrzuca sie to do wc raz na 3 tygodnie i tyle. Używam normalnych proszków, zadnych organicznych i na razie jest ok. Choć Kret i inne Nurki faktycznie wykluczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgosia 26.02.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 [ witam, mam pytanie..... jaki to kolor elewacji, jestem na etapie wyboru koloru domu i właśnie takiego szukałam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 08.03.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Witam Ewanz a także inne Panie.W Dniu Kobiet chciałbym wszystkim czytelniczkom złożyć życzenia: Kochane i miłe Panie, wszystkiego co najlepsze,dużo szczęścia i miłościoraz spełnienia wszystkich marzeń!http://elementarz2.blox.pl/resource/flr1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 08.03.2013 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Bardzo bardzo dziekuje! Także w imieniu innych Pań ( nie tylko budujacych) W pracy tez był dzisiaj bardzo miły dzień - wprawdzie pełen bieganiny, ale miłe akcenty co rusz umilały pracę Pozdrawiam wszystkich Panów pamiętających o naszym święcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 14.03.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Ewanz Rano wysłałem nowszą wersję softu do sterownika cobraW treści wpisałem jeszcze nieprecyzyjne dane co do wpisu zużycia godzinowego.. Z pierwszych info od chłopaków wynika,że należałoby wpisać dla palnika Ardeo ok. 16kg/1h, aby po dobie licznik pokazywał przybliżone i dokładniejsze spalanie.Oczywiście kwestia próby i ewentualnie drobnej korekcji po wypaleniu jednego, pełnego kosza zasypowego. Mam nadzieję,że miałem aktualny adres e-mail. pozdrawiamJarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 15.03.2013 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Dziękuję, wszystkie maile odbieram- adres bez zmian Na razie nie wgraliśmy nowego softu, chyba boimy się zmiany, bo dotychczas jest dla nas zadawalająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 26.03.2013 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 (edytowane) . Edytowane 30 Marca 2013 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 26.03.2013 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 (edytowane) . Edytowane 30 Marca 2013 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts