Lukarna 26.03.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Schody są identyczne:):) Ale nie raz już zwracałam uwagę na podobny układ naszych domów... Powiem tak: bardzo mi się podobają - tylko ja nie mogę mieć poziomych linek/prętów bo nie mogłabym spać z nerwów że Misiek się wdrapie i skoczy:/ Kolor jest świetny... A poza tym mam odpowiedź na moje pytanie: jak będa wygladać jasniejsze schody przy ciemnych drzwiach:D A powiedz jaki jest kolor drzwi wewnętrznych? ps. muszę koniecznie mężowi pokazać jak może wyglądać nasza wykończona klatka schodowa:) ps2. i tez chcę szare płytki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 27.03.2013 06:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 niestety nie pamiętam nazwy koloru drzwi - podchodza pod orzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 25.05.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Ewa jak się mieszka? dawno mnie nie było ale pamiętam o moich towarzyszach budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 26.05.2013 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Hej właśnie wczoraj myslałam o Tobie, zastanawiając się, co u Ciebie słychać mieszka się dobrze, wygodnie na dobre się już "zadomowiłam", chociaż są pomieszczenia, które wciąż czekaja na wykończenie teraz oswajam się z dużą rabatą frontową - dla mnie to prawdziwe wyzwanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 26.05.2013 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 o, i tutaj ogródkowoZdjęcia proszę, zdjęcia!!! może coś mnie zainspiruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.05.2013 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Taa gdzie nie wejdę tam grzebanie w ziemi;)cześć Ewanz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 26.05.2013 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Ewa, a dzieci się zaaklimatyzowały bez problemu? U nas bez problemu się odbyło ale nasi znajomi którzy się przeprowadzali latem mają spore problemy ze starszym dzieckiem (1kl gimn) bo nie lubi nowego miejsca i ma pretensje do rodziców, że wszystko się skończyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 26.05.2013 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 początki rabaty nie wyglądaja imponująco - nie ma się czym chwalić. dziewczynki na szczęście zaaklimatyzowały się bez problemu, chociaż początkowo myslałam, że starsza będzie marudziła, ze nie ma "blokowych" koleżanek. Nic takiego nie miało miejsca - chyba zaangażowanie w urzadzanie własnego pokoju zwycięzyło , albo przyjaźnie nie były prawdziwe. Potem poznały dziewczynke z sąsiedniej ulicy, więc mają wspólna towarzyszkę zabaw i rowerowych szaleństw. Z pewnością w młodszym wieku wszelkie zmiany łatwiej przeprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2013 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Jechaliśmy jakiś czas temu od przyjaciół, którzy chcieli, abyśmy obejrzeli dom w Twojej okolicy i z drogi widać Wasz dom... Robi wrażenie przestronnego komfortowego domu dla rodziny:yes: A kolorki, takie subtelne pastele, wyglądają lepiej niż na zdjęciach:) Na fotach urzeka mnie trawa, genialnie Wam rośnie:eek: Fajnie się Wam mieszka:) to widać. Działasz coś samodzielnie w ogrodzie? A wewnątrz chce się coś robić czy po przeprowadzce wszystko się odkłada na kiedyś???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 17.06.2013 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 (edytowane) Hej W ogrodzie - to dość szumnie powiedziane. Jego reprezentacyjna część stanowi rabata frontowa - jest to największy obszar naszych nasadzeń. Roślinki kupowałam i rozplanowałam sama, mąż sadził. Roślin jest naprawdę dużo (tylko jeszcze malutkie, ale muszę patrzeć na nie w perspektywie wieloletniej) , aż musiałam 4 doniczki odstawić do wsadzenia na rabatę z tyłu domu. Tak więc w moim przypadku trudno mówić o ogrodzie - z tyłu domu jest kawałek trawnika, który teraz chcę dodatkowo pomniejszyć przez jeszcze jedną rabatkę, również z krzewami ozdobnymi i bylinami. Jest jeszcze trochę kwiatów wieloletnich, które planuję zasadzić, jak np.peonie czy irysy, ale wszytkiego nie dam rady zrobic w tym roku. Z kwiatków mam na razie niezapominajki (już przekwitły), stokrotki amerykańskie, lobelię płożącą, gożdziki miniaturki i dwa irysy. Pięknie zaczyna kwitnąć lawenda - przetrwała spadające na nią z dachu zwały śniegu i ładnie zagęściła się od zeszłego roku. Acha, za domem czekają jeszcze na wsadzenie szczepiona robinia różowa i coś, co przypomina daglezję, ale nie wiem, czym jest naprawdę, malutki perukowiec i bzy, które wsadziłam na kwarantannę - przekopane z innego ogrodu niestety nie przyjęły się. Przywykłam już do myśli,że nie będę mieć ogrodu z "forumowego" zdarzenia, tylko taki rabatowy. W środku jest jeszcze trochę rzeczy do zrobienia, ale zostawiamy je na " kiedyś ". Teraz priorytetem jest dla nas rodzinny wypoczynek. W tym roku wybieramy się do Dalmacji, no i trzeba kupić węgiel na zimę ( już żałuje, ze nie mam pompy ciepła, bo OZC wyszło całkiem fajnie). Edytowane 17 Czerwca 2013 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.06.2013 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Ewa, liczyliście ile wam idzie opału na sezon grzewczy? My pellet przeliczyliśmy w skali roku (wodę mamy non stop kolor 365dni w roku grzaną normalnie piecem) i wyszło, że zużyliśmy ok 4ton czyli jakieś 3,5tys - mówią, że niezły wynik jak na 1 zamieszkałą zimę. Teraz kusi nas sprawdzenie jak to będzie z ekogroszkiem, brat podmienił pellet na groch i bardzo sobie chwali bo cena podobna a zużycie jest nieporównywalne (średnio worek pelletu tak jak 2,5worka eko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 17.06.2013 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 kupiliśmy 4 tony groszku i zostały nam 3 worki. Ale nasz dom chyba większy niż twój, więc zużycie będziesz miała mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.06.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Nasz to 122m2 użytkowej plus ogrzewany garaż. A ten ekogroch to na jaki czas, tylko na zimę czy w skali roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 17.06.2013 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 no u nas nie tak fajnie - tylko na sezon grzewczy. Teraz wodę grzejemy bojlerm na prąd. Węgiel to straszny syf i dużo roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Ogrzewanie grochem ma jedyną, ale podstawową zaletę jest bajecznie tanie:) My na rodzinny wypoczynek znów nad polskie morze, ale ja dalej w tym sezonie nie mogę. Ciekawe jakie będziesz miała wrażenia po Dalmacji... Mój ogród, mimo że większy, będzie na pewno uboższy w rośliny, a na pewno mniej różnorodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 17.06.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 u nas na grzanie tylko ciepłej wody poszło gazu za 62zł za miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 17.06.2013 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Z tą bajkąprzy grochu to naprawdę byłabym ostrożna... Esiak - trudno mi sięodnieść - zobaczę jak dostanę rachunek z PGE, teraz na razie tylko prognozowany. Dalmację powitamy po raz trzeci - cudnie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 17.06.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 a co do sezonu grzewczego od 1.10.2012 do 31.05.2013 zużyliśmy gazu na potrzeby c.o. i c.w.u.. za 1973 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 17.06.2013 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 no to piękny wynik macie! zazdroszczę ale chyba macie ziemny, a u nas nie ma przyłączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 17.06.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 ziemny, ziemny...ale ponieważ to pierwszy sezon grzewczy, mam nadzieje, że kolejne będą lepsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts