Ardea 17.06.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Te sterowniki to chyba nie był duży koszt, a teraz ich nie można założyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 17.06.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 kotłem na paliwo stałe nigdy niestety nie uda się sterować tak jak kotłem gazowym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 17.06.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Esiak, ale te koszty ogrzewania grochem naprawdę wprawiają w euforię, jestem w stanie przeżyć inne niedogodności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 17.06.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 no a jakie to koszty...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.06.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Te sterowniki to chyba nie był duży koszt, a teraz ich nie można założyć? pokojowych to już chyba nie, ten jeden dodatkowy na kocioł to było coś ok 1,7tys, nie do przeskoczenia wtedy (zresztą teraz też) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 17.06.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 1,7 tys???co to za sterownik? mój vaillanta, sterownik pogodowy, z czujnikiem zewnętrznym, panelem w kotle i modułem sterującym przenośnym (całość bezprzewodowa) kosztował niecały tysiąc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 17.06.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Esiak, taką dostaliśmy cenę w sklepie gdzie braliśmy piec - sterownik i przygwizdy były tak wycenione, chociaż mąż mi podpowiada że miał być jeszcze sterownik na dół w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.06.2013 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 no a jakie to koszty...? Umknęło mi Twoje pytanie... Na razie powiem, że koszt całkowity za ogrzewanie całego domu przez 7msc. plus prąd (ten budowlany z halogenami i maszynami non stop) jest niższy niż podstawowe komorne (bez prądu, wody, gazu itp.) naszego niespełna 40m mieszkanka w bloku. O konkretnych kwotach będziemy mogli mówić, gdy zamieszkamy na tip top, wtedy pokusimy się o całościowe wyliczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.06.2013 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Nam roczne ogrzewanie wyniosło prawie tyle samo co czynsz w bloku, rachunek za wodę jest tańszy o połowę bo tylko za zimną płacimy ale za to za światło wyszło teraz 2x tyle czyli jedno w drugie weszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 18.06.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Umknęło mi Twoje pytanie... Na razie powiem, że koszt całkowity za ogrzewanie całego domu przez 7msc. plus prąd (ten budowlany z halogenami i maszynami non stop) jest niższy niż podstawowe komorne (bez prądu, wody, gazu itp.) naszego niespełna 40m mieszkanka w bloku. O konkretnych kwotach będziemy mogli mówić, gdy zamieszkamy na tip top, wtedy pokusimy się o całościowe wyliczenie. rozumiem, że roczne komorne...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.06.2013 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Hmm, porównywaliśmy 7msc. na 7msc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 18.06.2013 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 sumując roczne koszty utrzymania mieszkania i porównując z kosztami utrzymania domu wychodzi na korzyść domu ( opał, prąd, woda, ochrona, ubezpieczenie i podatek). Nie wliczam tu raty kredytowej, bo to osobna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.06.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 A ile płacicie za miesiąc ochrony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 18.06.2013 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 73zł - trochę drogo, można by zamienić na ubezpieczenie od kradzieży z włamaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.06.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 U nas firmy liczą sobie od 95złw górę także nie masz źle. A ubezpieczenie od kradzieży z włamaniem i wszelakich kataklizmów też mamy i niestety rocznie kosztuje kilkaset zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 22.06.2013 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 (edytowane) wczoraj skończyłam pielenie rabatki, dla odprężenia po cięzkim tygodniu pracy. Poprzedniego wieczora tak cięły komary, że naliczyłam 22 ukąszenia na jednej stopie Edytowane 22 Czerwca 2013 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 22.06.2013 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Bardzo ładnie, co tam posadziłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 22.06.2013 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 3x lawenda, 2 x róża płożąca, i nie wiem dokładnie co tam jeszcze rośnie, bo sadzone w zeszłym roku, nie zapisałam i zapomniałam :ops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 23.06.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Tak dopiero teraz sobie pomyślałam... czy Ty pieliłaś tę rabatkę co nam pokazałaś?? jeśli tak to daj znać czy dałaś agrowłókninę pod te kamyki bo nie wiem na co się przygotowywać w przyszłym roku (ja mam korę dekoracyjną na agrowłókninie pod krzaczorami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 23.06.2013 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 właśnie przy tej maleńkiej rabatce spędziłam dwa wieczorki- tak zarosła trawą, że wogóle nie było widać roślinek. Trawa ma to do siebie, że najlepiej rośnie tam gdzie jej nie chcemy lub nawet nie miałaby prawa wyrosnąć ( np. między kostką, pod którą jest przecież żwir i nie zraszam jej specjalnie woda, we wiaderku piasku, czy na agrowłókninie - doskonale przebija się przez warstwę kamieni) Pod kamykami jest agrowłóknina, gdy trawa była młoda, trudno było wyrwać ją z korzeniami, dopiero teraz korzenie łatwo wychodziły spod włókniny ( trochę się poprzysychały) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts