bal1719506920 08.03.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Składzik na rzeczy potrzebne facetowi to konieczność- ilość narzędzi jakie się gromadzi doprowadzi do szału każdą kobietę- u mnie część gospodarcza jest taka sama jak dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrBUD 08.03.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 U mnie mały składzik niewielki, po roku przepełniony. zdecydowanie potrzebny jest przestrzenne miejsce na narzędzia, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montwa 09.03.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 dokładnie, większość facetów to typ zbieracza, a poza tym jesteśmy sentymentalni i nawet stary zużyty młotek mimo że już do niczego sie nie nadaje może sie przydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 09.03.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Moje założenia co do domu to lekko rozepchany z91 http://www.z500.pl/projekt/z91.html tak aby w pom. gosp. zmieścił się kocioł na drewno + bufor. Trafiłeś już na wątek http://forum.muratordom.pl/showthread.php?141127-Projekt-Z91-oceny-eksper%C3%B3w-muratora-) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_c 09.03.2011 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Trafiłeś już na wątek http://forum.muratordom.pl/showthread.php?141127-Projekt-Z91-oceny-eksper%C3%B3w-muratora-) ? A jak myślisz? btw widziałem dzisiaj fajne zbiorniki po stacji paliw, byłaby alternatywa do kolejowej cysterny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 06.07.2011 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Mój brat miał podobny dylemat, a może cały czas ma bo jeszcze nie zaczął remontu Stary dom parterowy, duży na wsi, nieocieplony powierzchnia 200m2 + strych o takiej samej powierzchni. I pytanie czy ocieplać wkładać pompę ciepłą itd. On stwierdził ze nie. Oczywiście wymiana okien na takie 1.0 bo były zwykłe z pojedynczymi szybami, styropian 10cm, trochę wełny na strych tzn ile wejdzie max 20cm. A ogrzewanie? piec na pelety i owies. Zawsze sobie zasieje owsa. Jednak dobry piec tani nie jest niestety koszt to ok 20tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 06.07.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 To prawda, ale brat się napalił na kocioł włoski. Polskie są o ok 5tys tańsze. Wiec dla niego to i tak spora inwestycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 09.07.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Też zastanawiam się nad tanim małym domu który będzie miał taką ilość pokoi ale dla mnie kotłownia musi być gdzieś z boku i najlepiej z osobnym wejściem. Bardzo dobrze kombinujesz dziś nie warto budować dużych domów żeby cała rodzina mieszkała i dzieci ze swoimi dziećmi, założenia na budowę domu mam podobne chciałbym zobaczyć twoją wersie tego domu końcową jak będziesz juz miał wprowadzone poprawki .A bufor jaki duży chcesz mieć ??zmieści sie w tej kotłowni bufor i kocioł drewno na jakies 2 tygodnie palenia i jeszcze rekup też ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 22.07.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Witam ja mam zamiar postawić podobny 10 na 12 m ale z pietrem i płaskim dachem. Mam nadzieje że zmieszcze się w 300k z reku gwc całym ociepleniem dobrymi oknami i solarka na20 m2 . Mam zamiar ogrzewac się pradem na 2 taryfie a na ogrzewanie w roku chce się zmieścić w 1000 zł na całą jesień zime . Niewliczając CWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga33 10.08.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Witam,znalazłam trochę porad i projektów dla domków energooszczędnych, i sie przydały, może pomoże przy wyborze http://domy.lipinscy.pl/energooszczedne/porady/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts