Octaia 24.02.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Ja z kolei od stycznia użytkuję pralko-suszarkę Siemensa WD14H420EU. Póki co tylko w niej piorę, 7kg prania, wszystko idealnie uprane i może to zabrzmi dziwnie ale zimne:PDo tej pory użytkowałam pralkę Boscha i pranie wyciągałam zawsze cieplutkie. Ale nie ważne, bo absolutnie mi to nie przeszkadza.Mam za to pytanie, na bardzo wielu rzeczach jakie posiadam jest napisane, że nie wolno ich suszyć w suszarce. Drogie panie, czy zwracacie uwagę na metki, czy niekoniecznie? Szczególnie chciałabym się dowiedzieć co z pościelą, np. i Ikei lub taką zwykłą z kory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justynka 24.02.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Pościeli z kory nie posiadam, więc nie wiem jak się zachowuje, a z ikeową nic mi się nie dzieje po suszeniu. Ja na metki nie zwracam zasadniczo uwagi. Jeżeli już, to przy dzianinowych i wełnianych rzeczach - tzn nie unikam suszenia, tylko wkładam na krótszy i delikatniejszy program i ewentualnie doszuszam na grzejniku w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 24.02.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Mam za to pytanie, na bardzo wielu rzeczach jakie posiadam jest napisane, że nie wolno ich suszyć w suszarce. Drogie panie, czy zwracacie uwagę na metki, czy niekoniecznie? Szczególnie chciałabym się dowiedzieć co z pościelą, np. i Ikei lub taką zwykłą z kory. Na moich wszystkich metkach widnieje znaczek , ze nie mozna suszyć w suszarce. Ja jednak suszę wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Octaia 24.02.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Rozumiem. Bardzo dziękuję za odpowiedź. Nic złego się nie dzieje z tymi rzeczami jak rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 24.02.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 ja mam Hoovera VHC 791 XT bardzo dobrze się sprawdza...nie idealizowałbym programów typu "prosto do szafy", ale generalnie urządzenie bardzo przydatne i dobre. Ja często korzystam z programu "owieczka" czyli niewielka temperatura i delikatne kręcenie po 20minutach po zapach u papierosów, chińskiego tłuszczu czy innych nie ma śladu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 25.02.2011 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 ooo, super ta opcja, czy ma ją każda suszarka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 25.02.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Czy możecie mi powiedzieć jak jest wygodniej: mieć pralkę i suszarkę koło siebie czy jedna na drugiej? Jak myślicie? Mam miejsce na obydwa warianty, ale nie wiem co jest praktyczniejsze. I jeszcze jedno pytanie: Jak rozwiązujecie kwestię ilości prania i suszenia, bo z tego co się orientuję to nie można na raz całego wsadu pralki dać do suszarki?Dzięki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 25.02.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 (edytowane) wydaje mi się, że większość powinna mieć funkcję delikatnego usuwania zapachów:)Co do ustawienia, jak masz miejsce ja bym ustawił obok siebie, jeżeli masz osobną suszarkę i pralkę to o ile mają taką samą ładowność to możesz cały wkład wsadzić. Wspomniany problem występuje dla pralko-suszarek gdzie wkład suszenia jest mniejszy niż wkład prania:) Edytowane 25 Lutego 2011 przez witu102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 25.02.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 suszarki energooszczędne działające na zasadzie pompy ciepła nie mają programów parowych - to jedyna wada (no może poza ceną) tych modeli - ale jak widzę za często tych programów nie używacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 25.02.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 (edytowane) ja mam Hoovera VHC 791 XT bardzo dobrze się sprawdza...nie idealizowałbym programów typu "prosto do szafy", ale generalnie urządzenie bardzo przydatne i dobre. Ja często korzystam z programu "owieczka" czyli niewielka temperatura i delikatne kręcenie po 20minutach po zapach u papierosów, chińskiego tłuszczu czy innych nie ma śladu... U Ciebie nie dosusza ?, ze tak piszesz? U mnie ciuchy sa suche. ooo, super ta opcja, czy ma ją każda suszarka? W siemensie mozna sobie ustawiać czas i temperature jak się chce(słuzy do tego program czasowy) od 10 minut w górę . Rozumiem. Bardzo dziękuję za odpowiedź. Nic złego się nie dzieje z tymi rzeczami jak rozumiem? Nic. Czy możecie mi powiedzieć jak jest wygodniej: mieć pralkę i suszarkę koło siebie czy jedna na drugiej? Jak myślicie? Mam miejsce na obydwa warianty, ale nie wiem co jest praktyczniejsze. I jeszcze jedno pytanie: Jak rozwiązujecie kwestię ilości prania i suszenia, bo z tego co się orientuję to nie można na raz całego wsadu pralki dać do suszarki? Dzięki za podpowiedzi. Postawiłabym w słupku , tylko i wyłącznie z wygody . Wyjmujesz sobie jeden po drugim , bez schylania . Edytowane 25 Lutego 2011 przez zott36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 25.02.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 No to na razie 1:1 z ustawieniem. Ktoś jeszcze może doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 28.02.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Jestem za słupkiem. Wyciągając nie schylasz się i widzisz dokładnie co jeszcze masz w bębnie - to o tyle ważne, że wyciągam zawsze większe rzeczy jako pierwsze, drobiazgi zostawiam na koniec. I cały czas stoję wyprostowana. To rozwiązanie jest szczególnie wygodne, bo trzeba składać rzeczy ciepłe od razu po zakończeniu programu, by sie samoistnie prasowały - unika się ciągłego kucania po kolejne rzeczy. Jak wyciągniesz wszystko od razu - stygnąc, rzeczy się zagniatają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 28.02.2011 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 słupek jest wygodny pod warunkiem że nie jest przy ścianie - wtedy zawsze któreś z urządzeń będzie przyblokowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 28.02.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 słupek jest wygodny pod warunkiem że nie jest przy ścianie - wtedy zawsze któreś z urządzeń będzie przyblokowane Że co? Efilo wytłumacz o co chodzi z tym przyblokowaniem , bo nie rozumiem. Ja mam z jednej i drugiej storny scianę ( tzw. wnęka) i nie bardzo wiem o czym mowa. W jaki sposób przyblokowne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 10.11.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Jestem szczęśliwą posiadaczką suszarki bosch EcoLogixx 7 WTW86563PL. Stoi sobie w słupku na pralce. Sprzęcik stoi we wnęce zabudowanej drzwiczkami. Podczas używania tj. prania i suszenia zostawiam drzwiczki szafki otwarte, ciepło wydostaje się na łazienkę. Ze sprzętem nic się nie dzieje. Jestem za to zachwycona tym ze nie mam sznurków w domu, wilgoci ze schnącego prania (w bloku mamy kiepską wentylację), piorę, suszę, chowam do szafy i ...na tydzień zapominam o praniu. Fajna jest funkcja nastawiania czasu kiedy suszenie ma się zakończyć. Można dostosować czas do swoich potrzeb a by wyjąć jeszcze cieple z suszarki. Pościel z IKEI można suszyć (znaczki tak mówią ) Suszę wszystko, jeszcze testuję, uczę się ale śmiało polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darwena 11.11.2012 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Ja mam też Boscha, ale WTY 88780. Suszarka jest sprzętem, który zawsze chciałam mieć w nowym mieszkaniu i musiało się na nią znaleźć miejsce. U nas stoją w słupku, za ścianką, żeby nie było widać boków i kabli z tyłu (chociaż wstawianie do takiej wnęki to była katastrofa). Pranie jest świeże, pachnące, ciepłe po wyjęciu. A ręczniki są tak bosko miękkie - żaden zmiękczacz nie jest w stanie nic podobnego zrobić. Polecam jak najbardziej! I też myślę, że słupek to lepsza opcja, nawet jeżeli ma się dużo miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 23.11.2012 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Wg mnie słupek jest lepszy z tego względu, że schylasz się tylko raz - żeby wsadzić pranie do pralki. Z suszarki możesz je wyjąć już na stojąco. No i oczywiście kwestia miejsca - tu słupek zdecydowanie wygrywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 07.12.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 pytanie do uzytkownikow ktorzy troche juz uzywali suszarek, jak z jakascia ubran?? nie niszcza sie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lodzia52 22.12.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 pytanie do uzytkownikow ktorzy troche juz uzywali suszarek, jak z jakascia ubran?? nie niszcza sie?? u mnie jest raczej ok i nie zauważyłam tego problemu ale znajomi mają jakieś tanie urządzenie (bo szuszarką tego nie nazwę i nie pamiętam teraz nazwy) i poniszczyło im już pare rzezy tak więc trzeba uważać jaki sprzęt się kupuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semafori 04.09.2014 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Może lepiej znaleźć dobrą i tanią pralnie wypiorą wysuszą i wyprasują, a pralkę sprzedasz i wstawisz sobie kosmetyczke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts