Darcy 16.02.2011 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 O rany, ile zachwytów! A moja suszarka nówka sztuka nieśmigana (Siemens) stoi sobie grzecznie na pralce (też Siemens) i żadnej z nich po przeprowadzce jeszcze nie użyłam. Pralka wiadomo - prosta w obsłudze. Ale suszarki nigdy nie miałam i zabieram się do niej jak pies do jeża. Po tym co przeczytałam, chyba energiczniej podejmę próby jej odpalenia. A te chusteczki to gdzie można kupić i gdzie w suszarce się je umieszcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 16.02.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Odpalaj odpalaj , bo to tak samo wygodne i przydatne urządzenie , jak każde inne np. lodówka , pralka , odkurzacz.W wielu domach jeszcze zmywarka , a myślę , ze bardzo długo i suszarka będą uznawane za fanaberie ( nawet w duzym miescie niestety) , ale jak juz masz te urządzenia , to ciezko wyobrazić sobie swoj dom bez nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justynka 16.02.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Podpisuję się pod wszystkim, o czym napisała zott36! Dodam jeszcze, że ręczniki po suszeniu są bardziej puszyste niż wyprane w najlepszym płynie do płukania, ale suszone tradycyjnie. Ja posiadam Boscha Logixx 8 Steam Perfect, polecam. Aha, zdarzyć się może, że jakieś ubranko (dotyczy to głównie bawełny) może się skurczyć, ale to sporadyczne sytuacje i moim zdaniem, nawet mimo tej niedogodności warto zainwestować w suszarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 21.02.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Jeśli chodzi o chusteczki do suszarek - kupuję na allegro, ale poluję na te sprowadzone z USA i wtedy zamawiam po 2-3 szt.Są w większych opakowaniach (min. 100-250) i wychodzą o wiele taniej (35-45zł) niż te Lenora po 25szt w opakowaniu (ok. 10-12zł). Dodaję po jednej do każdego wsadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 21.02.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Podpisuję się pod wszystkim, o czym napisała zott36! Dodam jeszcze, że ręczniki po suszeniu są bardziej puszyste niż wyprane w najlepszym płynie do płukania, ale suszone tradycyjnie. Ja posiadam Boscha Logixx 8 Steam Perfect, polecam. Aha, zdarzyć się może, że jakieś ubranko (dotyczy to głównie bawełny) może się skurczyć, ale to sporadyczne sytuacje i moim zdaniem, nawet mimo tej niedogodności warto zainwestować w suszarkę a w jakiej cenie taka suszarka jesli można spytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 21.02.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Odpaliłam suszarkę w weekend. I jestem zachwycona. RE-WE-LAC-JA. W ciągu dwóch godzin miałam z głowy pranie, suszenie i po części prasowanie. Suszarka nie do końca poradziła sobie tylko z poszwą na kołdrę 200x220 cm. W jednym rogu pościel się zawinęła i tam nie do końca doschło. Ale ogólnie rzecz biorąc, jest cudownie. Wszystko suche, puszyste, pachnące... Nie wyobrażam sobie teraz życia bez tego urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justynka 21.02.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 a w jakiej cenie taka suszarka jesli można spytać ok. 2200 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirka23 21.02.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Dziewczyny ale mnie nakręciłyście, teraz będę kombinować gdzie tu by ją upchnąć w domu, kurka ! a tu wszystko było takie przewidziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 22.02.2011 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Ja bym z chęcią sobie taki słupek z siemensa wstawiła mam nawet extra miejsca na to zaplanowane. Tylko ostatnio posłuchałam parę opinii, że suszarka zżera dużo prądu i wody??? Jak odczucia w tym kontekście macie dziewczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polikarpia 22.02.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Ja tylko dorzucę, że nie ma co się obawiać postawienia suszarki gdzies dalej od pralki. Uprzedzona do suszenia bębnowego /posiadałam pralko-suszarke/ nie przewidziałam miejsca na takie urządzenie. Ale wiadomo...zdanie mozna zmienić I teraz pralkę mam w łazience na 1 pietrze / zabudowaną, pod blatem umywalkowym/, a suszarkę na poddaszu. I zaden problem! Pranie wyciągam do wiadra, smigam na górę, wrzucam wszystko do suszarki i już. Źaden wysiłek, zapewniam. I przy okazji potem do tego wiadra wylewam wodę z pojemnika i oczyszczam filtry. Zalety już omowiono, potwierdzam wszystkie. Ja tylko z posciela nie moge dojść do ładu - zawsze pognieciona, albo mokra, muszę potrenować. Urządznie naprawdę godne polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 22.02.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Ja bym z chęcią sobie taki słupek z siemensa wstawiła mam nawet extra miejsca na to zaplanowane. Tylko ostatnio posłuchałam parę opinii, że suszarka zżera dużo prądu i wody??? Jak odczucia w tym kontekście macie dziewczyny? Wody ,suszarka nie pobiera , chyba , ze to pralko -suszarka.( to wtedy byc moze). Co do prądu , nie zauważyłam szczerze Ci powiem skoku rachunków za prąd . Ja przy indukcji , suszarce ,akwarium , 2-3 komputerach + to wszystko co kazda ma w domu , placę ok. 200zł raz na 2 miesiące . Czyli 100zł miesiecznie. ( Piszę o mieszkaniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 22.02.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 (edytowane) No właśnie, suszarka wodę oddaje, a nie pobiera. O prądzie się nie wypowiadam, bo na razie jedziemy na taryfie budowlanej, więc rachunki i tak mamy kosmiczne. A wczoraj wrzuciłam czarną partię prania do suszenia. Sweterek, który już spisałam na straty (bo stary, powyciągany i jakiś taki przyklepany) dostał nowe życie. Jest mięciutki i puszysty jak nowy. Jeszcze raz napiszę - jestem zachwycona. Edit: Jedna uwaga. U mnie suszarka stoi w kotłowni - i dobrze, bo pomieszczenie bardzo się nagrzewa. Znajomi myślą o wstawieniu suszarki do spiżarni, co według mnie jest fatalnym pomysłem. Zamiast suchego i chłodnego pomieszczenia będą mieć tropiki, czyli gorąco i wilgotno. Przynajmniej w czasie, gdy suszarka pracuje. Edytowane 22 Lutego 2011 przez Darcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 23.02.2011 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 zużycie prądu też mnie interesuje;) póki co mam w planie kupić suszarke w klasie a lub a+, 1,58 lub 1,9 kWh/cykl, to chyba najmniej prądożerne modele w te chwili w dostepnym dla mnie przedziale cenowym. Darcy, jak bardzo nagrzewa się pomieszczenie? bo ja chcę suszarkę mieć w zamkniętej szafce - chyba nie ma przeciwskazań, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 23.02.2011 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 dziękuje za odp. O tą wodę pytałam, bo znajomi mają ale suszarko-pralkę i ona pobiera wodę do suszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 23.02.2011 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Darcy, jak bardzo nagrzewa się pomieszczenie? bo ja chcę suszarkę mieć w zamkniętej szafce - chyba nie ma przeciwskazań, co? basbur, robi się trochę jak w saunie, ale tylko w czasie pracy suszarki. Powiedzmy, że temperatura jest o jakieś 4-5 stopni wyższa niż w innych pomieszczeniach. Nie wiem, czy zabudowa w szafce jest przeciwwskazaniem. U mnie suszarka stoi na pralce w kotłowni, niczym niezabudowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 23.02.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Ja równiez nie zauważyłam wzrostu rachunków za prąd, a poza tym policzyłam sobie przed zakupem w excelu, że przy mocy mojego żelazka i jego czasie pracy - i przy braku prasowania po zakupie suszarki A+ - następuje co najmniej kompensacja zużywanego prądu. Potwierdzam dużą ilość ciepła w czasie suszenia. U mnie słupek Siemensa stoi w kotłowni niezabudowany i po sobocie, gdy pracuje ciągle - jest tam wręcz gorąco (a nie mam tam grzejnika). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka_1976 23.02.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 ja mam siemensa WT46W561BY klasa enegetyczna A http://www.siemens-home.pl/produkty/pralki-i-suszarki/suszarki/WT46W561BY.html?source=browse mam ją już 1,5 roku, po mnie ten sam model kupiła siostra, mama i 4 znajome jestem bardzo zadowolona, suszarka stoi obok pralki w łazience, zabudowane jedynie blatem z góry i bokami, ale zostawione są przerwy, bo musi być przepływ powietrza, facet z serwisu powiedział,że nie można jej zamknąć w szczelnej szafce, używam jej często, suszę prawie wszystko, mimo,że na większości metek napisali,że nie nadaje się do suszarki jakieś 80% rzeczy zaraz po suszeniu ładnie składam i do szafek i nie muszę ich prasować jedyny minus tego modelu to taki,że nie można jej podłączyć do stałego odpływu wody(ponoć dlatego,że ma pompę ciepła, ale nie znam się na tym) więc co 1-2 suszenia trzeba opróżniać pojemnik na wodę, ale przy tych wszystkich plusach suszarki to to znika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 23.02.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Mam taką samą. Jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 24.02.2011 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 chyba się nad nią zastanowię w takim razie. porównam ją jeszcze szczegółowo z 'moim' electroluxem i podejmę decyzję a napiszcie, czy jest jakaś ilość miejsca konieczna do zapewnienie takiej suszarce od tyłu? bo chciałam dosunąć ją do ściany i ewentualne wolne przestrzenie zapewnić jej po bokach. a, jeszcze jedno - czy pranie wyciagnięte z niej pachnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 24.02.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Z tego co pamietam to suszarka z tyłu wygląda jak pralka , dlatego bez problemu będziesz mogła ją dosunąć do ściany. Co do zapachu prania , to naprawdę zależy . Zalezy czego uzywasz w jakich ilościach . Czasami nie pachnie wcale , innym razem lekko plynem do prania lub płukania.Natomiast ubrania z suszarki nie mają specyficznego lub brzydkiego zapachu ( jak ktoś mi kiedyś sugerował). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts