bitter 13.02.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Witam. Częstym problemem jest zimna woda lecąca z kranu zaraz po odkręceniu kurka. Aby tego uniknąć stosuje się wymuszenie obiegu wody. To jednak powoduje straty ciepła. Zastanawiałem się nad takim rozwiązaniem aby pomiędzy rurę z ciepła wodą a baterię (prysznic, umywalki, zlew) dać przepływowy elektryczny ogrzewacz wody, który w tym pierwszym momencie dostarczyłby natychmiast ciepła wodę. Co sądzicie o takim rozwiązaniu? Ktoś może ma tak rozwiązane? Czy temperatura wody z podgrzewacza w momencie kiedy zacznie do niego płynąć już gorąca woda powiedzmy z zasobnia nie skoczy nagle i poleci z niego wrzątek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 13.02.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Bezpieczniej zrobić cyrkulację z dobrze ocieplonymi rurkami, uruchamianą np. na 30 sekund z włączeniem przyciskiem od światła w łazience, ale nie częściej, niż np. co 15-30 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 13.02.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 fajny patent z tym światłem jak dotąd spotkałem się z pompą ustawianą w godzinach obecności mieszkańców w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 13.02.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 napotkasz wiele problemów zabezpieczenia podgrzewaczy przepływowych nie są przygotowywane do takiej pracy, musiał byś ten układ uzbroić w jakieś mądre sterowanie to raczej się nie opłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 14.02.2011 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Bezpieczniej zrobić cyrkulację z dobrze ocieplonymi rurkami, uruchamianą np. na 30 sekund z włączeniem przyciskiem od światła w łazience, ale nie częściej, niż np. co 15-30 minut. Ten pomysł mi kiedyś świtał. Myślałem nawet nad jakimś wyłącznikiem działającym na ruch (łazienke mam z oknem i nie zawsze zapalam światło) ale nie znalazłem wyłacznika, który mi po wyjściu z łazienki tę cyrkulację wyłączy. W zasadzie zastanawiam się też czy przy kranach (szczególnie w kuchni gdzie wody zużywam mało bo mam zmywarkę) nie dać tylko ogrzewaczy przepływowych podłączonych do zimnej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 26.02.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Podniose temat: Czy ma ktos tylko podgrzewacze przeplywowe, w prysznicu rowniez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 06.03.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 no dalej, nikt tak niema? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts