Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi boryszew to syf!!

Recommended Posts

Zakupilem drzwi zewnetrzne z boryszewa , drzwi okazaly sie totalna klapa.

Problem polega na tym iz w dni sloneczne blacha sie nagrzewa i drzwi sie mocno odksztalcaja

tak bardzo ze nie dadza sie zamknac bez pomocy z zewnatrz , od srodka grozi to wyrwaniem klamki .

Drzwi wypaczaja sie okolo 1-2 cmm w zaleznosci od naslonecznienia.

Wystapilem o reklamacje , po ponad miesiacu przyjechala ekipa i uswiadomila mnie ze to sa drzwi zewnetrzne z blachy i tak sie beda zachowywac.

Oczywiscie patalachy reklamacji nie uznali a ja nadal musze wychodzic balkonem i podpierac drzwi graczka aby sie nie otwieraly.

Przestszegam przed tym producentem i problemami z uwzglednieniem reklamacji!!

tu zamiescilem filmik z tymi pieknymi drzwiami :

Pozdrawiam

..po roku użytkowania wygną się w drugą stronę i będzie szczelnie ale juz po następnym roku przegną się w odwrotnym kierunku i zamka dociągnąć się już nie da...

wygląda jakby producent specjalnie wyginał drzwi górnym i dolnym rogiem w kierunku ościeznicy bo jak w każdych drzwiach , skrzydło ma tendencje wyginania sie w kierunku futryny mniejwiecej w miejscu klamki i wtedy narożniki dolne i górne odchodzą od futryny, z tym że ten sposób jest dobry na chwile , najczęściej na chwilę zwaną gwarancją - potem jest jeszcze większy problem.

Zreszta nad czym się tu rozwodzić , jedno z najtańszych badziewi na rynku albo w Chinach robione albo w identyczny sposób tyle że w Polsce.

zadaszenie nad drzwiami ma 120cm ale to nic nie daje , a skoro wiedza ze z tymi drzwiami sa takie problemy to powinni dac wiecej wzmocnien bo na co komu drzwi ktore nie daja sie zamknac ? Gdybym wczesniej trafil na podobny post to bym nigdy nie zdecydowal sie na drzwi tego typu. Pieniadze wyrzucone w bloto!!

Z tym, że Twój post może dotyczyć każdej jednej firmy. Jestem pewien, że w miejsce tego producenta można podstawić nazwę innego i znajdzie się ktoś, kto ma podobny problem.

Nie wiem z czego pojawił się problem u Ciebie i co na to poradził serwis ? Jeśli w ogóle był, bo stadnardem stalówek jest taka odpowiedź : "proszę przysłać skrzydło do reklamacji".

Będziesz szukał nowych drzwi to wpisz w wyszukiwarkę nowej firmy. Jestem pewien, że znajdziesz podobne problemy.

W tym problem ze nic nie poradzil , powiedzieli ze to sa drzwi z blachy i maja prawo sie odksztalcac.

To na co komu takie drzwi ktore sie nie zamykaja ? Reklamacji nie uwzglednili. Sprawdzali piony i poziomy futryny i do niczego nie mieli zastrzezen, Fakt trzeba szukac nowych ale te sporo kosztowaly i mam je kilka miesiecy wiec nie usmiecha mi sie wydawac znow kasy na nowe drzwi .

Dziwia mnie tu proby usprawiedliwiania producenta. Dziwia mnie tez kometarze ze wszystkie drzwi sie wyginaja. Oczywiste jest ze maja wadliwa konstrukcje. A nie mozna ich popsrostu oddac. Powedziec im dziekuje ale tego sie da urzytkowac. Tego sie nie powinno reklamowac bo to sie nie popsulo, to jest bubel.

• 2 weeks później...

Czy uniemożliwia, na pewno utrudnia, kwestia jeszcze w którą stronę jest wypaczone skrzydło.

Co do norm, nie my je wymyślamy, tylko mądrzejsi od nas. Nie producenci czy sprzedawcy, norma jest Polska, do tego oparta na przepisach Unii Europejskiej.

Przykładowo Porta zmieniła wymiary drzwi Granit żeby je dostosować do norm unijnych

Moje wejściówki są wypaczone w granicach 2mm , co do tych ze zdjęcia to nie mierzyłem ile tam jest, ze zdjęć wydaje się ze więcej niż wymiar graniczny

pozdrawiam

Też mam drzwi zewnętrzne BORYSZEW NEAPOL PLUS zamontowane z tył domu jako wyjście z garażu, kosztowały 1200 zeta jak jest zimno to ok nie ma problemu ale jak przyswieci słońce nie idzie przekrecić zamka i nie mozna otworzyć jak juz sie uda nie idzie zamknąć, aż boje się lata, drzwi odkształcaja sie na środku góra i dół przylega do ościerznicy.....nie polecam

• 1 month później...
  • 1 year później...
Panowie też mam zamatowane drzwi wejściowe z Boryszewa. Kluczem do utrzymania drzwi w dobrej kondycji jest prawidłowy montaż i oczywiście zabezpieczenie drzwi przed działaniem promieni słonecznych.Logiczne jest to że jak masz drzwi z blachy to nie musisz długo czekać jak osiągną ekstremalną temperaturę na słońcu, a blacha jak to blacha lubi się wyginać w takich warunkach. Zanim zamontowaliśmy zadaszenie drzwi faktycznie pod działaniem wysokich temperatur zniekształcały się, ale jest to normalne nawet u takich producentów jak Porta, gdzie drzwi kosztują średnio 3 -4 razy więcej niż w przypadku Boryszewa. Ja za swoje dałem około 1200 zł i już drugi rok użytkuję bez większych problemów. W Porcie nie uwzględniają reklamacji, gdy jest brak zadaszenia lub zadaszenie nie jest wystarczające. Podobnie powinno być w Boryszewie.