Przybe 13.02.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Zakupilem drzwi zewnetrzne z boryszewa , drzwi okazaly sie totalna klapa. Problem polega na tym iz w dni sloneczne blacha sie nagrzewa i drzwi sie mocno odksztalcaja tak bardzo ze nie dadza sie zamknac bez pomocy z zewnatrz , od srodka grozi to wyrwaniem klamki . Drzwi wypaczaja sie okolo 1-2 cmm w zaleznosci od naslonecznienia. Wystapilem o reklamacje , po ponad miesiacu przyjechala ekipa i uswiadomila mnie ze to sa drzwi zewnetrzne z blachy i tak sie beda zachowywac. Oczywiscie patalachy reklamacji nie uznali a ja nadal musze wychodzic balkonem i podpierac drzwi graczka aby sie nie otwieraly. Przestszegam przed tym producentem i problemami z uwzglednieniem reklamacji!! tu zamiescilem filmik z tymi pieknymi drzwiami : Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 15.02.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 made in China Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.02.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Nie jestem pewien.. Ale mam wrażenie, że problem tego typu może wystąpić we wszystkich rodzajach drzwi, z tym że na pewnych częściej.. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 15.02.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Nie wiem jak z zadaszeniem i osłonięciem przed słońcem (południowa strona?) ale każde drzwi stalowe przygrzane dobrze słońcem zachowają się podobnie. A zalecenia producentów odnośnie zadaszenia? Kto by się bzdurami przejmował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 15.02.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 ..po roku użytkowania wygną się w drugą stronę i będzie szczelnie ale juz po następnym roku przegną się w odwrotnym kierunku i zamka dociągnąć się już nie da... wygląda jakby producent specjalnie wyginał drzwi górnym i dolnym rogiem w kierunku ościeznicy bo jak w każdych drzwiach , skrzydło ma tendencje wyginania sie w kierunku futryny mniejwiecej w miejscu klamki i wtedy narożniki dolne i górne odchodzą od futryny, z tym że ten sposób jest dobry na chwile , najczęściej na chwilę zwaną gwarancją - potem jest jeszcze większy problem. Zreszta nad czym się tu rozwodzić , jedno z najtańszych badziewi na rynku albo w Chinach robione albo w identyczny sposób tyle że w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.02.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Zasada jest taka, że skrzydło (przynajmniej drewniane) ma tendencję wyginać się rogami w kierunku ciepła. Czyli latem do słońca, zimą do grzejnika.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 15.02.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 ..być może , ale w praktyce obserwuje najczęściej wyginanie się drzwi w miejscu ryglowania czyli klamki - no chyba, że drzwi z automatycznym ryglowaniem na całej pionowej części skrzydła to może tego problemu nie ma ale jak narazie to z takimi nie miałem doczynienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przybe 16.02.2011 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 zadaszenie nad drzwiami ma 120cm ale to nic nie daje , a skoro wiedza ze z tymi drzwiami sa takie problemy to powinni dac wiecej wzmocnien bo na co komu drzwi ktore nie daja sie zamknac ? Gdybym wczesniej trafil na podobny post to bym nigdy nie zdecydowal sie na drzwi tego typu. Pieniadze wyrzucone w bloto!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.02.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Z tym, że Twój post może dotyczyć każdej jednej firmy. Jestem pewien, że w miejsce tego producenta można podstawić nazwę innego i znajdzie się ktoś, kto ma podobny problem. Nie wiem z czego pojawił się problem u Ciebie i co na to poradził serwis ? Jeśli w ogóle był, bo stadnardem stalówek jest taka odpowiedź : "proszę przysłać skrzydło do reklamacji". Będziesz szukał nowych drzwi to wpisz w wyszukiwarkę nowej firmy. Jestem pewien, że znajdziesz podobne problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przybe 16.02.2011 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 W tym problem ze nic nie poradzil , powiedzieli ze to sa drzwi z blachy i maja prawo sie odksztalcac. To na co komu takie drzwi ktore sie nie zamykaja ? Reklamacji nie uwzglednili. Sprawdzali piony i poziomy futryny i do niczego nie mieli zastrzezen, Fakt trzeba szukac nowych ale te sporo kosztowaly i mam je kilka miesiecy wiec nie usmiecha mi sie wydawac znow kasy na nowe drzwi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 16.02.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 do sądu z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Cegla 20.02.2011 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Dziwia mnie tu proby usprawiedliwiania producenta. Dziwia mnie tez kometarze ze wszystkie drzwi sie wyginaja. Oczywiste jest ze maja wadliwa konstrukcje. A nie mozna ich popsrostu oddac. Powedziec im dziekuje ale tego sie da urzytkowac. Tego sie nie powinno reklamowac bo to sie nie popsulo, to jest bubel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert_Antczak 25.02.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Witam, zakupiony i używany towar można tylko reklamować. Co do odkształceń to wypaczenie do 3mm na długości całego skrzydła w najgłębszym miejscu, jest uznawane jeszcze jako w normie powyżej reklamacja jest zasadna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.02.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Robercie, norma normą.. ale przyznasz, że odkształcenie ok 3 mm potrafi uniemożliwić swobodne korzystanie z drzwi? Szczególnie jak nie mają regulowanych zaczepów zamka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert_Antczak 10.03.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Czy uniemożliwia, na pewno utrudnia, kwestia jeszcze w którą stronę jest wypaczone skrzydło. Co do norm, nie my je wymyślamy, tylko mądrzejsi od nas. Nie producenci czy sprzedawcy, norma jest Polska, do tego oparta na przepisach Unii Europejskiej.Przykładowo Porta zmieniła wymiary drzwi Granit żeby je dostosować do norm unijnych Moje wejściówki są wypaczone w granicach 2mm , co do tych ze zdjęcia to nie mierzyłem ile tam jest, ze zdjęć wydaje się ze więcej niż wymiar graniczny pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śmiałki 10.03.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Też mam drzwi zewnętrzne BORYSZEW NEAPOL PLUS zamontowane z tył domu jako wyjście z garażu, kosztowały 1200 zeta jak jest zimno to ok nie ma problemu ale jak przyswieci słońce nie idzie przekrecić zamka i nie mozna otworzyć jak juz sie uda nie idzie zamknąć, aż boje się lata, drzwi odkształcaja sie na środku góra i dół przylega do ościerznicy.....nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przybe 16.03.2011 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 mi te drzwi odksztalcaja sie okolo jednego cm , czyli gora i dol ladnie sie schodza a srodek wypacza sie na zewnatrz . to zbyt za duzo jak na drzwi za 1400 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert_Antczak 03.05.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Witam, jeden centymetr to stanowczo za dużo bez względu na producenta i cenę.Takie drzwi nie spełniają swoich właściwości, o normalnym użytkowaniu już nie wspominając. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIRAS41 21.01.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Panowie też mam zamatowane drzwi wejściowe z Boryszewa. Kluczem do utrzymania drzwi w dobrej kondycji jest prawidłowy montaż i oczywiście zabezpieczenie drzwi przed działaniem promieni słonecznych.Logiczne jest to że jak masz drzwi z blachy to nie musisz długo czekać jak osiągną ekstremalną temperaturę na słońcu, a blacha jak to blacha lubi się wyginać w takich warunkach. Zanim zamontowaliśmy zadaszenie drzwi faktycznie pod działaniem wysokich temperatur zniekształcały się, ale jest to normalne nawet u takich producentów jak Porta, gdzie drzwi kosztują średnio 3 -4 razy więcej niż w przypadku Boryszewa. Ja za swoje dałem około 1200 zł i już drugi rok użytkuję bez większych problemów. W Porcie nie uwzględniają reklamacji, gdy jest brak zadaszenia lub zadaszenie nie jest wystarczające. Podobnie powinno być w Boryszewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 22.01.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 rozumiem, że najlepiej dla drzwi stalowych kiedy w ogóle słońce do nich nie dociera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts