Karlsen 02.12.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Dziękuję wszystkim. Na polskich stronach trudno było znaleźć coś o tym wymienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 03.12.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Niestety znów jesteś w błędzie ,czytając uważnie Twoje porady widzę że masz ogromne luki w podstawach wiedzy zduńskiej .. konsekwencją tego są porady jakich udzielasz . Z praca też chyba nie za mocno stoisz... o przepraszam stać to może i mocno stoisz .. ale pracy to raczej masz mało bo piszesz przez cały dzień na krągło ... Jakieś konkrety ? Chętnie się dowiem czego nie wiem. Z pracą , to muszę Ci przyznać rację . Chociaż ostatnie ocieplenie pozwala poszaleć w ogródku . Posiałem pietruszkę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 03.12.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Chociaż ostatnie ocieplenie pozwala poszaleć w ogródku . Posiałem pietruszkę ... No ja dzisiaj się zmobilizowałem i posadziłem czosnek. Teraz deszcz leje i już z pietruszką się nie wyrobie cholera. Ale jak pogoda pozwoli to na następny tydzień planuję. Przełożę wtedy montaż jakiegoś kominka u klienta, uzasadniając to brakiem czasu z powodu sadzenia pietruszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 03.12.2011 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Powoli z tego postu robi się program "Maja w ogrodzie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 03.12.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Te sprawykominek - ogrodnictwo są ściśle związane. Zakładam, że każdy co pomyślniejszy popiół z kominka wysypuje "pod roślinki" aby je zasilić pokarmowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 03.12.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Przyda się trochę odpoczynku od tych "cholernych"kominków .Mi latoś obrodziły maliny a w zeszłym truskawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 03.12.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Przyda się trochę odpoczynku od tych "cholernych"kominków . Mi latoś obrodziły maliny a w zeszłym truskawki Podsypujesz pod maliny i truskawki popiół z kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 03.12.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 (edytowane) nie podsypuję bo nie miałem popiołu, w kominku zacząłem palić tej jesieni ale zbieram już popiół Tak patrzę na godzinę ,która jest na forum , jestem po grogu (może to dlatego) i coś mi się wydaje ,że wy(my) na tym forum jesteśmy godzinę przed "murzynami" Edytowane 3 Grudnia 2011 przez sterowiec40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 03.12.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Ciekawi mnie bo nie dopytałem, czy Eniu nasz najlepszy kolega z Wielkopolski, pod pietruszkę podsypuje popiół z kominka.Ale zapewne jak tylko po przerwie, zasiądzie do komputera aby udzielać dorad, udzieli obszernej odpowiedzi na ten temat, ile, kiedy i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 03.12.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Przydarzą mi się te porady enia(także te o ogródku) Zbieram popiół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlsen 03.12.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Te sprawy kominek - ogrodnictwo są ściśle związane. Zakładam, że każdy co pomyślniejszy popiół z kominka wysypuje "pod roślinki" aby je zasilić pokarmowo. W Czechach to możesz nawet do pięciu "takich roślinek" posadzić. W Polsce za to "sadzają". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 03.12.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 OoO Ruch Palikota w defensywie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 03.12.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Ale wam się zebrało... Sterowcowi sie nie dziwie , bo sie nabzdryngolł . Ale reszta ...? Odrobina konsternacji w takim razie . Od pewnego czasu zastanawia mnie pewna kwestia. Ile substancji promieniotwórczych zawiera drewno ? W taczce żużlu ze spalonego węgla jest ich sporo. Łatwo wyliczyć ile tego tałatajstwa jest w tonie węgla .Spalić się tego nie da . W popiele się więc kondensuje. Czy aby z tym ogródkiem to dobry pomysł ? Jeśli w drewnie jest tego sporo , to może lepiej na trawnik ten popiół ? . Bohusz lubi grzebać po internecie . Może coś znajdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romole 03.12.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Drzewo to silna frakcja Zielonych- Nie lubią radioaktywności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 03.12.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 (edytowane) aktywność jestem zaradioaktywność to coś dla krótkofalowców czy FAnów CB RADIO Edytowane 3 Grudnia 2011 przez sterowiec40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 03.12.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Bohusz lubi grzebać po internecie . Może coś znajdzie ? Tak lubię, ale coś ostatnio nie mam czasu. Jakaś inwazja klientów na moją małą firmę i to teraz. Myślałem, ze ta nawałnica już za mną i że się powoli odrobiłem. Ale jak to z nami Polakami bywa, jak zimno to wtedy myślimy jak się by dom ogrzać, lub dogrzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 04.12.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 W Czechach to możesz nawet do pięciu "takich roślinek" posadzić. W Polsce za to "sadzają". Porady ogrodnicze ciekawe.. niektóre wpisy jakby po zastosowaniu "roślinek" Wracając do tematu popiołu ... Wielu klientów stosuje go jako nawóz , tak być powinno jeśli spalamy tylko drewno , czasami jednak te spalone " wszytko co było w koszu" :stirthepot:może okazać się trucizną rozsypaną we własnym ogródku. Ciekawe czy w warzywniaku mogłoby to skutkować ogórkami rosnącymi od razu w opakowaniu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eRzEr 05.12.2011 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Profesjonalny materiał zapoda Wojtek . Po amatorsku możesz użyć wełny mineralnej. Lepiszcze ulegnie deprecjacji (spaleniu bez dostępu powietrza) , pozostałość spełni swe zadanie. Ten "amatorski" sposób jest zresztą wykorzystywany przez producentów kominów dwuściennych i systemowych Czy moglibyśmy - proszę - wrócić do tematu? Dziękuję "from the mountain" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 06.12.2011 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Witam Panowie już po "łikendzie" wracamy do tematu Czy powinienem zastosować jeszcze jeden szyber na wyjściu z wymiennika aby uniknąć jego wychłodzenia po skończonym paleniu? Ponawiam też prośbę o pomysły na zabudowę tej wnęki fotka dla przypomnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 06.12.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Sterowiec , z całym szacunkiem ale jak chcesz miećMercedes , to kup Mercedes . Z g.... bata nie ukręcisz.Kratki pl nie pozwolą Ci zbytnio skrzydeł rozwinąć .Co z tego ,ze szybrami pozamykasz , niezgodnie zesztuką i sporo ryzykując , jak "kratki" dziurawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts