Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 297
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Niestety znów jesteś w błędzie ,czytając uważnie Twoje porady widzę że masz ogromne luki w podstawach wiedzy zduńskiej .. konsekwencją tego są porady jakich udzielasz . Z praca też chyba nie za mocno stoisz... o przepraszam stać to może i mocno stoisz .. ale pracy to raczej masz mało bo piszesz przez cały dzień na krągło ...

Jakieś konkrety ? Chętnie się dowiem czego nie wiem.

Z pracą , to muszę Ci przyznać rację . Chociaż ostatnie

ocieplenie pozwala poszaleć w ogródku . Posiałem

pietruszkę ...

Chociaż ostatnie

ocieplenie pozwala poszaleć w ogródku . Posiałem

pietruszkę ...

No ja dzisiaj się zmobilizowałem i posadziłem czosnek. Teraz deszcz leje i już z pietruszką się nie wyrobie cholera.

Ale jak pogoda pozwoli to na następny tydzień planuję. Przełożę wtedy montaż jakiegoś kominka u klienta, uzasadniając to brakiem czasu z powodu sadzenia pietruszki.

nie podsypuję bo nie miałem popiołu, w kominku zacząłem palić tej jesieni ale zbieram już popiół

Tak patrzę na godzinę ,która jest na forum , jestem po grogu (może to dlatego) i coś mi się wydaje ,że wy(my) na tym forum jesteśmy godzinę przed "murzynami"

Edytowane przez sterowiec40

Ciekawi mnie bo nie dopytałem, czy Eniu nasz najlepszy kolega z Wielkopolski, pod pietruszkę podsypuje popiół z kominka.

Ale zapewne jak tylko po przerwie, zasiądzie do komputera aby udzielać dorad, udzieli obszernej odpowiedzi na ten temat, ile, kiedy i jak.

Te sprawy

kominek - ogrodnictwo są ściśle związane. Zakładam, że każdy co pomyślniejszy popiół z kominka wysypuje "pod roślinki" aby je zasilić pokarmowo.

W Czechach to możesz nawet do pięciu "takich roślinek" posadzić. W Polsce za to "sadzają". :)

Ale wam się zebrało... Sterowcowi sie nie dziwie , bo sie

nabzdryngolł :D . Ale reszta ...?

Odrobina konsternacji w takim razie . Od pewnego czasu

zastanawia mnie pewna kwestia. Ile substancji promieniotwórczych

zawiera drewno ?

W taczce żużlu ze spalonego węgla jest ich sporo. Łatwo

wyliczyć ile tego tałatajstwa jest w tonie węgla .Spalić się tego

nie da . W popiele się więc kondensuje. Czy aby z tym

ogródkiem to dobry pomysł ? Jeśli w drewnie jest tego

sporo , to może lepiej na trawnik ten popiół ?:D . Bohusz lubi

grzebać po internecie . Może coś znajdzie ?

Bohusz lubi

grzebać po internecie . Może coś znajdzie ?

Tak lubię, ale coś ostatnio nie mam czasu. Jakaś inwazja klientów na moją małą firmę i to teraz. Myślałem, ze ta nawałnica już za mną i że się powoli odrobiłem. Ale jak to z nami Polakami bywa, jak zimno to wtedy myślimy jak się by dom ogrzać, lub dogrzać...

W Czechach to możesz nawet do pięciu "takich roślinek" posadzić. W Polsce za to "sadzają". :)

Porady ogrodnicze ciekawe.. niektóre wpisy jakby po zastosowaniu "roślinek" ;) Wracając do tematu popiołu ... Wielu klientów stosuje go jako nawóz , tak być powinno jeśli spalamy tylko drewno , czasami jednak te spalone " wszytko co było w koszu" :stirthepot:może okazać się trucizną rozsypaną we własnym ogródku. Ciekawe czy w warzywniaku mogłoby to skutkować ogórkami rosnącymi od razu w opakowaniu ?? ;)

Profesjonalny materiał zapoda Wojtek . Po amatorsku

możesz użyć wełny mineralnej. Lepiszcze ulegnie deprecjacji

(spaleniu bez dostępu powietrza) , pozostałość spełni swe

zadanie. Ten "amatorski" sposób jest zresztą wykorzystywany

przez producentów kominów dwuściennych i systemowych :D

Czy moglibyśmy - proszę - wrócić do tematu?

Dziękuję "from the mountain" :-)

Witam Panowie już po "łikendzie" :lol2: wracamy do tematu

Czy powinienem zastosować jeszcze jeden szyber na wyjściu z wymiennika aby uniknąć jego wychłodzenia po skończonym paleniu?

Ponawiam też prośbę o pomysły na zabudowę tej wnęki

fotka dla przypomnienia

105_0312.jpg

Sterowiec , z całym szacunkiem ale jak chcesz mieć

Mercedes , to kup Mercedes . Z g.... bata nie ukręcisz.

Kratki pl nie pozwolą Ci zbytnio skrzydeł rozwinąć .

Co z tego ,ze szybrami pozamykasz , niezgodnie ze

sztuką i sporo ryzykując , jak "kratki" dziurawe...