mtsw466 13.02.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Witam, mam pytanie odnośnie kleju do sklejenia ze sobą pasów folii na izolację chudziaka. Folia będzie gruba. Mam taką pod ścianami i jestem z niej zadowolony. na to pójdzie jeszcze w całości folia budowlana 0,2. Jaki klej będzie najlepszy, a może są specjalne taśmy dwustronne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 17.02.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Witam, mam pytanie odnośnie kleju do sklejenia ze sobą pasów folii na izolację chudziaka. Folia będzie gruba. Mam taką pod ścianami i jestem z niej zadowolony. na to pójdzie jeszcze w całości folia budowlana 0,2. Jaki klej będzie najlepszy, a może są specjalne taśmy dwustronne? oto odpowiedź na twoje pytanie http://forum.muratordom.pl/showthread.php?173456-folia-PE-czy-papa-bede-wdzieczny-za-podpowiedz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtsw466 18.02.2011 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Hej JANZAR, mam taką sytuację - kiedy popadają deszcze woda gruntowa podchodzi około 20 do 30 cm pod powierzchnię gruntu. Chudziak jest wyniesiony ponad grunt około 80 cm. Oczywiście w fundamentach jest zagęszczony piach na nim folia budowlana 0,2, siatka metalowa a to wszystko jest zalane pietnastoma cm. betonu B20. jako izolację fundamentową i pod mury zastosowana jest folia 2 x 1 mm. Planuję na dole ogrzewanie podłogowe. Jestem przed tynkami wew. mam rozłożoną instalację ele. w peszlach wzdłuż ścian i doprowadzenia wody i ogrzewania (rury biegna przez wszystkie pomieszczenia przez środek). Posadzkę mam dosyć solidną. Papy nie położę bo nie połączę jej w żaden sposób z grubą folią. Dysperbitem nie wiem czy można gruntować, czy nie będzie nieprzyjemnego zapachu przy podłogówce. To samo tyczy się papy i jej zapachu po grzaniu podłogówką. Gdzieś na jakimś dzienniku widziałem rozłożoną piankę taką jak pod panele kładzioną na dużą zakładkę i klejoną razem. na to w dwóch warstwach folię budowlaną. W moim przypadku nawet gdybym się uparł na papę i tak nie mogę jej grzać palnikiem bo popalę peszle i instalacje. Skłaniam sie ku grubej folii w pasach i budowlanej x2 lub piance i budowlanej x 2. Co wybrać? A może najpierw folią w płynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 18.02.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 (edytowane) Dysperbitem nie wiem czy można gruntować, czy nie będzie nieprzyjemnego zapachu przy podłogówce. To samo tyczy się papy i jej zapachu po grzaniu podłogówką. to nie papa smierdzi z pod podlogi mam pape pod ogrzewaniem podlogowym jesli bez papy to mozesz posmarowac dysperbitem i zostaw niech wyschnie zanim folie polozysz tasmy 2 stronne do folii sa rowniez, nie pamietam producenta ale jest to tasma gr ok 3mm szerokosci ok 8 mm ktora jest plastyczna Edytowane 18 Lutego 2011 przez face Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts