fredi07 16.06.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Przypuszczam, że masz parkiet bity na gwóźdź i stąd te skrzypienie. Przyjrzyj się czy podłoga ma górki pasami tak jak by szły potencjalne legary. Można też podskoczyć i słuchać odgłosu czy beton czy też pusto pod dechami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Corner 19.06.2011 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Z tego co widziałem w przedpokoju, pod parkietem jest jakby druga warstwa cienkich desek czy coś w ten deseń. Jednak sposób z klejem jest łatwiejszy niż przybijanie gwoździ czy wkręcanie śrub, a poza tym trzeba wywiercić większe otwory no i jakby nie patrząc więcej roboty. Panowie, a czy zamiast kleju mogę użyć pianki montażowej ?? Boje się że klej może uszkodzić lakier (jak spuchnie), nawet o tym gdzieś pisało że trzeba bardzo uważać. Pianka raczej nie wyrządzi jakiś szkód no i jest łatwiejsza w zaaplikowaniu niż trafiać strzykawką z klejem w 2-3 mm otwór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 19.06.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Z tego co widziałem w przedpokoju, pod parkietem jest jakby druga warstwa cienkich desek czy coś w ten deseń. Jednak sposób z klejem jest łatwiejszy niż przybijanie gwoździ czy wkręcanie śrub, a poza tym trzeba wywiercić większe otwory no i jakby nie patrząc więcej roboty. Panowie, a czy zamiast kleju mogę użyć pianki montażowej ?? Boje się że klej może uszkodzić lakier (jak spuchnie), nawet o tym gdzieś pisało że trzeba bardzo uważać. Pianka raczej nie wyrządzi jakiś szkód no i jest łatwiejsza w zaaplikowaniu niż trafiać strzykawką z klejem w 2-3 mm otwór. Przeczytaj mój post jeszcze raz!!! Piszę o wyklejeniu dokładnie do podłoża taśmy malarskiej. Ten klej to nic innego jak pianka poliuretanowa. Kup strzykawkę 10ml lub 20ml i spraw średnicę jej końcówki. Przekonasz się, że łatwo trafić. Wyklej to wreszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Corner 27.06.2011 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Prace rozpoczęte, przy okazji wziąłem się za parkiet i jest mały problem: w 2 mm otwory klej nie chcę się przecisnąć (Maximus PN), w 3 mm jest nieco lepiej ale i tak klej zbiera się przy otworze, mimo iż dokładnie celuję ze strzykawki (robiłem 10ml i 20ml). Może trzeba zastosować szersze wiertło, np 3.5 mm żeby główka strzykawki weszła w otwór? Tylko taki otwór będzie już widoczny - wiem że to zaszpachluję, ale jednak to nie to co 2 mm, a będzie tego trochę. Ciekawe czy na rynku są specjalne strzykawki z wąską główka/końcówką (w aptece nie ma). Narazie testowałem na dwóch klepkach przymocowanych do siebie, tak dla testów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 27.06.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Prace rozpoczęte, przy okazji wziąłem się za parkiet i jest mały problem: w 2 mm otwory klej nie chcę się przecisnąć (Maximus PN), w 3 mm jest nieco lepiej ale i tak klej zbiera się przy otworze, mimo iż dokładnie celuję ze strzykawki (robiłem 10ml i 20ml). Może trzeba zastosować szersze wiertło, np 3.5 mm żeby główka strzykawki weszła w otwór? Tylko taki otwór będzie już widoczny - wiem że to zaszpachluję, ale jednak to nie to co 2 mm, a będzie tego trochę. Ciekawe czy na rynku są specjalne strzykawki z wąską główka/końcówką (w aptece nie ma). Narazie testowałem na dwóch klepkach przymocowanych do siebie, tak dla testów. dokładnie tak jak myślisz, większe otwory. Ja sobie radzę w tym stanie, ale tobie będzie prościej delikatnie wcisnąć strzykawkę, wyjąć tłoczek, wlać klej i pomału wcisnąć pod spód. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts