Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchnia - szafki wiszące na siłownikach Aventos - jakie odległości przy otwarciu?

thewizzo

Recommended Posts

Witam

Tak się właśnie zastanawiam, bo mam zamówioną kuchnię, a temat tyczy się dwóch szafek 90-tek wiszących z systemem siłowników Aventos. Przy otwieraniu szafek fronty będą wędrować do góry, a planuję zrobic na karton gipsie zabudowę od sufitu i nie wiem jaka musi być maksymalna zabudowa tego karton gipsu od sufitu, żeby szafki się o to nie obijały. (wysokość mebli 207 cm, a całkowita wysokość kuchni 255 cm od wylewki)

Myślę że wiecie o co mi chodzi, fotka ilustrująca poniżej, niestety Pani w salonie gdzie zamawiałem kuchnie nie wiedziała :)

http://www.meblekorona.pl/files/meble_kuchenne_blum_aventos-05-1.jpg

Dzięki za informację, ale przyznam szczerze że trochę się pogubiłem w tych obliczeniach bo wychodzą mi różne wyniki. Powiedzcie czy ekipa która wpadnie montować meble będzie mogła zamontować te siłowniki aventosa na wybranym przeze mnie odchyle? bo właśnie zastanawiam się czy czasami nie zrezygnować z oświetlenia punktowego wychodzącego z karton gipsu z pod sufitu nad kuchnią, tym bardziej że będzie oświetlenie z pod szafek podwieszanych. Wiem że powinieniem spytać się o to tam gdzie zamawiałem meble kuchenne ale uwierzcie mi że nie uzyskam szczegółowych informacji

Tak na marginesie spytam - co sądzicie o podświetleniu punktowym wychodzącym z karton gipsu z sufitu ? to dobry pomysł?, czy lepiej zastosować dobry plafon czy lampe wiszącą, tak jak wspominałem będę miał podświetlenie z pod szafek wiszących...

każdy siłownik ma regulację i na neij ograniczasz wysokośc , ale maksymalny wychył masz podany do odpowiedniej regulacji > odnośnie oświetlenia w zależności jaki kształt ma kuchnia jak i jakie barwy w niej bedą panowały jak i styl , ale z opisu - nowoczesny i jaki kształt bedzie miał sufit ale głównym oświetleniem powinien być plafon
Edytowane przez ANSE72