Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dokąd zmierzamy?

EWBUD

Recommended Posts

wziąłem ostatnio do szpachlowania gościa którego znam ale nie znałem jego umiejętności co do tematu szpachlowania , szpachlował mi płyty KG , chwalił się że szpachlowanie to jego żywioł , przecierałem potem jego robote papierem 40stką , myślałem że zdechnę , wszystko szpachlowałem jeszcze raz , on też swoją robotę wyceniał na 7 zł z malowaniem , przed inwestorką obciach jak h....j

7zł za gładź z malowaniem? Nie słyszałem o takich.

Widziałem zeszłej zimy ekipę na pewnej budowie co gładzie robili po 7zł.Odstawili taką sztukę że slepy by to zauważył.Same dziurki,rysy ,niedoróbki,o takich detalach jak przy oknach czy parapetach to juz nie wspomnę.Inwestor oczywiście kazał wszystko poprawić bo inaczej nie zapłaci.Jak facet poszedł to chłopcy się załamali.

Cytuję: Ale żeśmy się wje....li w maliny.Zwijamy się chyba bo inaczej wyjdziemy 5zł na godzinę.Nie wypadało się już nam z nich śmiać.

Wniosek:"Biednyś boś głupi, głupiś boś biedny!"

7zł za gładź z malowaniem? Nie słyszałem o takich.

Widziałem zeszłej zimy ekipę na pewnej budowie co gładzie robili po 7zł.Odstawili taką sztukę że slepy by to zauważył.Same dziurki,rysy ,niedoróbki,o takich detalach jak przy oknach czy parapetach to juz nie wspomnę.Inwestor oczywiście kazał wszystko poprawić bo inaczej nie zapłaci.Jak facet poszedł to chłopcy się załamali.

Cytuję: Ale żeśmy się wje....li w maliny.Zwijamy się chyba bo inaczej wyjdziemy 5zł na godzinę.Nie wypadało się już nam z nich śmiać.

Wniosek:"Biednyś boś głupi, głupiś boś biedny!"

możę Twój inwestor chciał mieć dom w stylu rustykalnym , potem sie rozmyslił nic Tobie nie mówiac i mu się odmaniło nagładko :D,pzdrawiam

• 4 weeks później...

ja wczoraj załapałem sie na wycene remontu kapitalnego łazienki i toalety,2 osobne pomieszcenia,geberit,kabina z masazami ,wszystko do przerobki ,hydraulika ,skuwanie plytek...klient umowił sie z dwoma firmami o jednej godzinie..ze mna i jeszcze kims....wchodzimy ogladamy...ok chłopaki mówia ok to my zadzwonimy do pana i podamy cene..i wyszli ja od razu mówie swoja cene?(najnizsza mozliwa cena zeby w ogole wejsc to robic)..facet do mnie..oj panie to ja mam juz 2 rqazy tanszych tylko ze pan jest z polecenia no i chcialem sprawdzic.. a ja az tak profesjonalnie nie potrzebuje...mówie do widzenia wychodze....na dole stoja chlopaki z konkurencjii ...okazało sie ze podali cene o cały 1000 zł wyzsza ale jak usłyszeli co gosc mówi masakra....potem smialismy sie wspólnie ze gosc wszystko wydał na armature i mu nie starczy na wykonawce...dodam ze kupił naprawde drogie wyposazenie i zal bedzie jak ktos cos tam spieprzy. Wyszlo na to ze miałbym to robic za około 10% wartosci sprzetów i materiałow tam uzytych hehehe ...masakra co ludzie mają w głowach i skąd oni biora tych tanich wykonawców..masakra

Kiedys miałem klienta który chciał mi dac za zamontowanie kabiny wartej 9 tys zł ...sic...300 zł...mówie mu...Proszę Pana a jak sie poslizgne i mlotkiem zbije Panu szybe w tej kabinie to kto płaci? ..No ja płace...bo to mój błąd ..

na co gosc ...no to Pan jest fachowcem i musi Pan uwazac co robi ..

A ja na to...a to po co Pan wykupuje AC i OC na auto?

Ludzie są dziwni a najgorsze ze zawód budowlanca nadal kojarzony jest z napitym robolem,i potem taki mamy obraz.

Edytowane przez Kasia242