RYDZU 29.09.2004 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 Witajcie. Googlam, szukam i nic.. . Może ktoś z was natknął się na informacje o tym jak wykonywać odwodnienia dachów płaskich wewnętrznych. Mam takie "coś" do zrobienia u siebie i nie za bardzo wiem jak się do tego zabrać. Firmy które robią dachy jak słyszą hasło "dach płaski" nabierają wody w usta. Jedyny system jaki znalazłem samodzielnie to oferowany przez firmę Wavin system podciśnieniowy - a taki dziwoląg potrzebny mi nie jest. Poza tym nie ma tam opisanego ani rozrysowanego najważniejszego dla mnie elementu - przejścia przez dach i tego jak je wykonać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 29.09.2004 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 puściłem skan na meila, ja nie dojdzie to daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 29.09.2004 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 puściłem skan na meila, ja nie dojdzie to daj znać Doszło - dzięki! A nie wiesz może kto coś takiego produkuje - chodzi o ten element zwany "wypustem". W Castoramie rozłozyli ręce... o firmach "dachowych" wspomniałem już wcześniej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 29.09.2004 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 poszukaj w gebericie tez - mają tez systemy odwodnień dachów płaskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 29.09.2004 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 Chłopaki! Będę miała ten problem za rok - robię dokładnie tak jak Rydzu. Czy mogę też poprosić, jeśli to nie tajemnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 29.09.2004 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 to wam sie przyda: ) http://www.muratorplus.pl/5BA967390D2C45B59B99F589CA23EBDE_A6D59D89BA1248D6AC4C2FAA7293B62D.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 29.09.2004 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 generalnie - czy na odp.... czy porządnie - to są wpusty ocieplane - podłączone pod prąd, co zapobiega zamarzaniu śniegu we wpuście ale nie jest to niezbędneskoro nie wiedzą w takich miejscach to kicha; co do firmy to do wyboru, ale nie dajcie się "spuszczać" handlowcom jako indywidualni odbiorcy - wejdźcie im na ambicję, a dowiecie się wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 04.10.2004 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Po długich poszukiwaniach kończących się albo tym, że firma nie istnieje, albo brakiem jakiejkolwiek woli kontaktu firmy z klientem, albo po prostu wycofaniem się ze sprzedazy produktu znalazłem coś takiego: http://www.pohlnet.pl/I tam w dziale Produkty, w cześci poświęconej dachom jest na końcucoś takiego "studzienki spływowe" Rewa. Wygląda to na element o który mi chodziło. Postaram się w tym tygodniudo nich zajżeć to wtedy coś więcej będę wiedział. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 13.10.2004 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Sukces w 100%. Byłem w tej firmie i kupiłem studzienki do odwodnienia. Zapraszam do mojego dziennika - tam jest więcej i opis samego wypustu z fotografiami także. Dla tych którym się nie chce przeglądać całego dziennika podaję drogę na skróty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 13.10.2004 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 A padało już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 13.10.2004 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 A padało już? Jeszcze nie - ale tak za miesiąc to juz chyba będzie mogło zacząć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość oczyszczalnia 01.11.2004 01:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2004 To masz Rydzu problem razem z Anią! Po ostatniej wizycie na forum wiele mogę o was powiedzieć! Ja jestem po szkoleniu w WAVIN-ie, i cóż z tego już nie ma mjego adresu tel. 604-...-... . Bawcię się dobrze?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 01.11.2004 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2004 Nie rozumiem... mógłbyś jaśniej? ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 01.11.2004 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2004 To masz Rydzu problem razem z Anią! Po ostatniej wizycie na forum wiele mogę o was powiedzieć! Ja jestem po szkoleniu w WAVIN-ie, i cóż z tego już nie ma mjego adresu tel. 604-...-... . Bawcię się dobrze?! Chyba faktycznie ktoś tu ma problem ale z jasnym wysławianiem się Ja nie narzekam i bawię się dobrze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ross 15.02.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Witam Na forum jestem nowy. Planuje budowe domu pietrowego z plaskim dachem i pojawilo sie pytanie czy odplyw z dachu zrobic grawitacyjny czy podcisnieniowy. Wiele sie o tym naczytalem i doszedlem do wniosku ze podcisnieniowy jest lepszy. Jednak nigdzie nie moge znalezc cen obu systemow, nie wiem o ile drozyszy bedzie system podcisnieniowy. Czy macie moze jakies doświadczenie w tej dziedzinie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ross 15.02.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Witam Na forum jestem nowy. Planuje budowe domu pietrowego z plaskim dachem i pojawilo sie pytanie czy odplyw z dachu zrobic grawitacyjny czy podcisnieniowy. Wiele sie o tym naczytalem i doszedlem do wniosku ze podcisnieniowy jest lepszy. Jednak nigdzie nie moge znalezc cen obu systemow, nie wiem o ile drozyszy bedzie system podcisnieniowy. Czy macie moze jakies doświadczenie w tej dziedzinie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek9000 15.02.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 jeśli nie masz podgrzewanych wpustów, to raczej grawitacyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 15.02.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Lepiej nie rób wanny z dachu. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek9000 15.02.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Janie, neolit się skończył kilkanaście tysięcy lat temu. Technika poszła do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ross 16.02.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 A jak sie mja podgrzewane wpusty do typu odwodnienia? co to zmienia? dzieki za odpowedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts