ankach 15.02.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Czy mozna uzyć fugi łazienkowej po terminie jej przydatności wydrukowanym na opakowaniu? Opakwanie było otwarte, ale potem szczenie zamknięte i całośc przechowywana w suchym pomieszczeniu (nic się nie zbryliło)? Muszę odświeżyć fugi w kabinie prysznicowej. Kupiłabym nowe opakowanie, ale problem jest taki, że atlas już nie produkuje tego koloru. Jak upływ terminu ważności wpływana jakość fugi i czy w ogole - jesli warunki przechowywania są ok?Dzięki za odpowiedźAnka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr.C 15.02.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Ja też po remoncie łazienki zabezpieczyłem fugę, szczelnie ją zafoliowałem.Po czterech latach musiałem wymienić płytkę w podłodze (upadł na nią dość sporych rozmiarów klucz do rur typu "szwed")Płytkę wymieniłem, następnie zafugowałem i ... wszystko jest ok.Jedynie kolor był trochę jaśniejszy, po dwóch -trzech miesiącach nie do odróżnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankach 15.02.2011 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 To po co termin przydatności fugi - w sumie krótki? Mam wątpliwości, czy np. nie będzie "odłazić" od ściany w kabinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankach 15.02.2011 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankach 15.02.2011 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Może ktoś ma jeszcze jakieś doświdczenia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
newit 25.02.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Witam!Na co dzień zajmuję się układaniem płytek i z doświadczenia już wiem, że po tak długim okresie składowania fuga może mieć inny odcień. Nie będzie pewnie bardzo widoczny ale jeśli będzie bardzo Ci to przeszkadzało możesz pokryć wszystkie fugi warstwą ochronną, która zapewni większą wytrzymałość na zabrudzenia oraz uszkodzenia. Takim produktem jest np. Delfin firmy Atlas. Nakładasz go 2 razy, cienkimi warstwami używając wałka malarskiego;) Nakładasz na wszystkie płytki oraz fugi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts