Kolombek 09.04.2011 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Witam! Podłącze sie do tematu. Czy ktoś użytkuje płyte fundamentową MegaTherm ewentualnie czy Ktoś może chce sie podzielić opinią na temat tego wynalazku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryloon 13.03.2012 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Sebolito, napisz konkrety czym firma podpadła bo inaczej to uprawiasz czarny PR bez pokrycia (jak konkurencja...).Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryloon 17.03.2012 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Rozumiem, że jak ci ktoś "wciska" styropian zamiasnt XPS to robiłeś zdjęcia więc łatwo wygrasz sprawę z firmą. Nie przeczę, że tak było ale mnie nie "odstraszyłeś" choć już swoją inną płytę mam (i kontakt z tą firmą również).Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irenakreft 13.03.2013 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Ja myślę o zastosowaniu płyty fundamentowej z racji na wysokie wody gruntowe , na razie zbieram oferty i opinie Sebolito opisz swoje doświadczenia z użytkowaniem samej płyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrianna Witkowska 26.03.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Dzień dobry Zostałam poproszona przez Firmę megatherm o opinie jeśli wykonanie mnie usatysfakcjonuje i pragnę dotrzymać słowa . Płytę ma wykonaną perfekcyjnie , odbierał ją osobiście mój Tato który jest z zawodu czynnym Inspektorem Nadzoru , odbiory były na każdym etapie prac , od prac ziemnych do odbioru szczelności systemu wodnego i wylewki anhydrytowej , wszystko było wykonane wzorowo , codziennie dostawałam nawet dzienne raporty z przebiegu prac w danym dniu i planach na dzień następny . Mogę wystawić celującą ocenę i polecić firmę kolejnym inwestorom bo choć nie powiem obawy miałam ostatecznie są fachowi i godni zaufania . Mogę przesłać zdjęcia na priva jeśli ktoś jest zainteresowany : [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega1 28.03.2013 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 coś ostatnio dużo dziwnych postów na temat Megatherm. Chyba brak im roboty, bo co rusz ktoś chwali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ledmaster 08.04.2013 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Nie rozumiem co znaczy nie potzreba zejsc ponizej poziomu zamarzania??Przecierz to oznacza ze dom bedzie plywal, a dom to nie garaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adampepe 08.04.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 W takim przypadku płyte 'kładzie się' na ławę dosłownie , najlepiej poprzez pustak ze szkła piankowego 1,2MPa bądz bloczek betonowo-styropianowy. Rozwiązanie bezpieczne napewno jesli jest dobrze wykonane. jesli woda jest naprawde płytko ( po zdjęciu humusu badz kilkanascie cm ponizej, zalecam izolacje p-wodną bentonitową ( pecznieje jesli jest woda i już tak zostaje na zawsze, uszczelniając gruba warstwą fundament). Nawet w takim wypadku można wykonac dom ktory ma posadzke wykonczeniową na poziomei trawy w ogrodzie .arch Adam Dudko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallange 15.04.2013 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Witam Ja osobiście użytkujęjuż 2 sezon płytę wykonaną przez MEGATHERM z ich wodnym systemem grzewczym i bardzo sobie chwalę .Popełniłem błąd bo na całym dole mam ogrzewanie podłogowe a u góry w sypialniach kaloryfery bo żona jest alergikiem i się uparła na kaloryfery drugi raz ułożył bym podłogówkę w całym domu bo jak podkręcam kaloryfery to na dole robi się za gorąco . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark1331 06.12.2015 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Witam czy mogę prosić o nr telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark1331 06.12.2015 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Witam Ja osobiście użytkujęjuż 2 sezon płytę wykonaną przez MEGATHERM z ich wodnym systemem grzewczym i bardzo sobie chwalę . Popełniłem błąd bo na całym dole mam ogrzewanie podłogowe a u góry w sypialniach kaloryfery bo żona jest alergikiem i się uparła na kaloryfery drugi raz ułożył bym podłogówkę w całym domu bo jak podkręcam kaloryfery to na dole robi się za gorąco .[/QUOT Witam czy mogę prosić o nr telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibuch 11.12.2015 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 właśnie wczoraj w pracy gadałem z kumplem, co ma właśnie płytę Megatherm 1. Zrobili mu na EPS 2. Miał mało styropianu na ścianie o małej lambdzie, to zamiast coś zasugerować jakieś rozwiązanie, bo będzie mostek na cokole, podcięcie tej płyty, zmiana styro na większą lambdę i większą grubość to mu dali po obwodzie 10cm styro (a pod płytą 20cm), bo cokół musi być . I tak zostało bo nic z tym nie zrobił 3. A przy tym zdarli z niego aż NIE miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MABC 31.03.2016 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 WITAM.Bok płyty można ocieplić dowolna grubością styropianu to nie problem, zawsze można bez problemu to dodatkowo to docieplić podczas robienie elewacji zewnętrznej.Lambda styropianowego szalunku EPS 200 ma i tak sporo bo ≤ 0,035 W/(m·K), XPS jest jeszcze słabszy 0,036, a grafitowy się do tego nie nadaje, jest mało stabilny.A cena stanu zerowego budynku na płycie fundamentowej w porównaniu do fundamentów tradycyjnych i tak jest bardzo korzystna + bardziej stabilna konstrukcja i całkowita izolacja od gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibuch 08.04.2016 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 WITAM. Bok płyty można ocieplić dowolna grubością styropianu to nie problem, zawsze można bez problemu to dodatkowo to docieplić podczas robienie elewacji zewnętrznej. Lambda styropianowego szalunku EPS 200 ma i tak sporo bo ≤ 0,035 W/(m·K), XPS jest jeszcze słabszy 0,036. Czy aby na pewno bez problemu? Ja będzie wyglądał szczegół cokołu z ociepleniem np 40cm boku płyty? Wiadomo, że można przykleić ale czy ktoś by chciał mieć odwrócony cokół znaczy wystający? Szalunek z EPS? Przecież on będzie w większości w ziemi, ja bym nie zaryzykował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaBabiceNowe 30.09.2018 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2018 (edytowane) wykonali płytę we wrześniu w Babicach Nowych. Praca bardzo sprawna i dokładna. Wszystko zgodnie ze sztuką. Edytowane 10 Października 2018 przez Tomaszs131 Reklama na Forum jest płatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan68 07.07.2019 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2019 W czerwcu 2019 roku w m. Zabłudów firma MegaTherm wykonała dla mnie płytę fundamentową z wodnym systemem grzewczym. pomimo afrykańskich upałów prace przebiegły sprawnie, szybko i zgodnie z umową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-K 08.07.2019 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2019 Wykonawca płyty MegaTherm wyprowadził punk instalacji wody z fundamentu w świetle drzwi i mimo złożonej reklamacji przestał się odzywać i odbierać telefony. Pozostawiam do własnej oceny. Wykonawca występuje pod nazwą Passivebud, NIP 739-12-55-250, żeby nie było wątpliwości o kogo chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gma77 29.07.2019 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2019 Witam! Podłącze sie do tematu. Czy ktoś użytkuje płyte fundamentową MegaTherm ewentualnie czy Ktoś może chce sie podzielić opinią na temat tego wynalazku? Ekspresowe wykonanie płyty fundamentowej: ekipa zaczęła od prac ziemnych w poniedziałek, a w czwartek wieczorem skończyli zacieranie płyty. Zorganizowane wszystkie niezbędne materiały, nasz udział ograniczył się do codziennych wizyt na budowie. Mamy XPS 20 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ada7 04.10.2019 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 Wykonawca płyty MegaTherm wyprowadził punk instalacji wody z fundamentu w świetle drzwi i mimo złożonej reklamacji przestał się odzywać i odbierać telefony. Pozostawiam do własnej oceny. Wykonawca występuje pod nazwą Passivebud, NIP 739-12-55-250, żeby nie było wątpliwości o kogo chodzi. Dzień dobry, czy może Pan podać prywatny kontakt do siebie, ja tez mam niedawno wykonaną taką płytę, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamand 06.10.2019 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2019 U mnie płyta Megatherm wykonana w wakacje - było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts