Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lepiej mieszkac z tesciami w domu czy bez nich w bloku

Gość synowa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 80
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jest to możliwe pod pewnymi warunkami:

- osobne drzwi wejściowe

- osobna łazienka "znowu zajęte!!"

- osobna kuchnia "gdzie kucharek sześć"

- osobne liczniki gazu, prądu itp. " ja zużywam bardzo mało wody i nie będę płacił za..."

Powyższe punkty są najczęściej powodem niesnasek prowadzących często do rozwodu, rękoczynów itp.

Jednak budowa takiego domu to niestety wyższe koszty i często skórka za wyprawkę.

Znam to z autopsji niestety

Zalety takiego sposobu życia:

- ma kto pilnować domu

- zaopieować się dziećmi

- kiedy przyjdzie starość i choroba nie musimy biegać od jednego domu do drugiego

- czasami się dołożą do jakis inwestycji czy rachunków

- w kupie raźniej

I jeszcze jedno wybierając mieszkanie z rodzicami zrób wszystko, żeby cała nieruchomość była Twoją własnością. Zabezpieczy cię to przed argumentami typu: "albo zrobisz jak ja zechcę albo wyp.....!"

Niestety mieszkając z rodzicami córka zawsze będzie córunią a syn synkiem. Ogólnie nie polecam. Na 100 przypadków może 10 jest szczęśliwych. Sam mam z tym problem. :-?

Gość Kuba N.

To zależy od tego jakie masz z nimi stosunki. Oczywiście dom winien być podzielony na 2 niezależne części: waszą i teściów. Odradzam podział w poziomie (czyli np dla was piętro , dla nich parter) z wiadomych względów :D :oops: (zwłaszcza drewniane stropy mogą skrzypieć :lol: )

Dochodzi jeśzcze sprawa działki. Na mniejszej będziecie musieli wybudować jakąś altanę lub coś podobnego, żeby np teściowa w trakcie imprezy na świeżym powietrzu nie przychodziła patrzeć czy młodzi się już mocno napili czy jeszcze nie :x .

Mam prośbę. Chcę się wreszcie zalogować/zarejestrować ale chciałbym pod ksywką umieścić jakieś logo/obrazek/animację. Gdzie coś takiego znależć i jak umieścić ? HELP :(