Gość synowa 27.02.2004 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 27.02.2004 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Ja jakbym miał mieszkać z teściową, to wole w kartonie pod mostem.Ale może źle trafilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 27.02.2004 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 a znasz wierszyk o tym ze lepsze na wolnosci ochlapy niz w niewoli przysmaki. jak masz wybor to mieszkaj ............powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka 27.02.2004 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Jeśli masz nienajlepsze stosunki z teściami to sama wiesz A jeśli masz dobre układy - to po co je psuć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 27.02.2004 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 W moim przypadku niezależnie, z którymi rodzicami przyszło by mi mieszkać to wolałbym w namiocie pod Legionowskim wiaduktem kolejowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szpulka 27.02.2004 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Stanowczo bez, wszystko jedno gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.02.2004 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Jest to możliwe pod pewnymi warunkami: - osobne drzwi wejściowe - osobna łazienka "znowu zajęte!!" - osobna kuchnia "gdzie kucharek sześć" - osobne liczniki gazu, prądu itp. " ja zużywam bardzo mało wody i nie będę płacił za..." Powyższe punkty są najczęściej powodem niesnasek prowadzących często do rozwodu, rękoczynów itp. Jednak budowa takiego domu to niestety wyższe koszty i często skórka za wyprawkę. Znam to z autopsji niestety Zalety takiego sposobu życia: - ma kto pilnować domu - zaopieować się dziećmi - kiedy przyjdzie starość i choroba nie musimy biegać od jednego domu do drugiego - czasami się dołożą do jakis inwestycji czy rachunków - w kupie raźniej I jeszcze jedno wybierając mieszkanie z rodzicami zrób wszystko, żeby cała nieruchomość była Twoją własnością. Zabezpieczy cię to przed argumentami typu: "albo zrobisz jak ja zechcę albo wyp.....!" Niestety mieszkając z rodzicami córka zawsze będzie córunią a syn synkiem. Ogólnie nie polecam. Na 100 przypadków może 10 jest szczęśliwych. Sam mam z tym problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 27.02.2004 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Z żadne skarby z ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 27.02.2004 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Nie da się. Najlepiej jak najdalej, aby za często nie przyjeżdżali. Ale jednak wystarczająco blisko, aby przyjechali jak będzie potrzeba (ale egoistyczne ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej K. 27.02.2004 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Mieszkałem 5 lat z teściami których bardzo chwalę. Ale od grudnia mieszkam u siebie i wiem że żyję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stóweczka 27.02.2004 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 To zależy jakie masz relacje z teściami. Ja z teściem mogłabym mieszkać, a z teściową nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 27.02.2004 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 a ja z tesciem spoko, tesciowej juz nie mam mozna pogadac, wodki sie napic a wady ma kazdy zalezy jak sie do tego podchodzi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kołatka 27.02.2004 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Problemem może być też opieka w przyszłości. Jeżeli nie ma się rodzeństwa to opieka i tak spada na Ciebie i jeżeli relacje między Wami są poprawne to można żyć ,chociaż tu zastosowałabym to o czym pisał Gość: osobne liczniki, łazienka, nawet telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 27.02.2004 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 mieszkam z teściami zgrzeszyłbym gdybym narzekał ale osobne wejście osobna łazienka osobna kuchnia wspólny pies duża kultura teściów jak do nas przychodzą to zawsze pukają i .. czekają na proszę niedługo się wyprowadzam i ... zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janon 27.02.2004 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 lepiej osobno, przerabiałem to kiedyś musiałem wytrzymać 2 lata teraz jedna i druga strona ma się znacznie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 27.02.2004 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 trzymam z większością!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 27.02.2004 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Mam wspaniałych teściów i to samo mówi moja żonka ale mieszkamy oddzielnie w 35 m mieszkanku. Jedni i drudzy mają domy po 300 m. Ale jest to jedyny sposób na utrzymanie tak fajnych relacji przez bardzo długo. ODDZIELNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 27.02.2004 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Najlepiej najpierw odpowiedz sobie na pytanie, czy Ty chciałabyś mieszkać ze swoją córką/synem oraz ich połówkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kuba N. 27.02.2004 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 To zależy od tego jakie masz z nimi stosunki. Oczywiście dom winien być podzielony na 2 niezależne części: waszą i teściów. Odradzam podział w poziomie (czyli np dla was piętro , dla nich parter) z wiadomych względów (zwłaszcza drewniane stropy mogą skrzypieć ) Dochodzi jeśzcze sprawa działki. Na mniejszej będziecie musieli wybudować jakąś altanę lub coś podobnego, żeby np teściowa w trakcie imprezy na świeżym powietrzu nie przychodziła patrzeć czy młodzi się już mocno napili czy jeszcze nie . Mam prośbę. Chcę się wreszcie zalogować/zarejestrować ale chciałbym pod ksywką umieścić jakieś logo/obrazek/animację. Gdzie coś takiego znależć i jak umieścić ? HELP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damis 27.02.2004 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Wzędzie dobrze ale w domu/mieszkaniu własnycm najlepiej. Z teściami to sięmożna wódki napić ale trzeźwieć to najlepiej w własnym lokum. Mieszkam osobno 500m od teściów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts