Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 212
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Super pogoda się zrobiła wkońcu ,można zacząć prace na budowie i w ogrodzie.Pierwszy taras zasypany,został jeszcze jeden.

Dzisiaj posadziłam pierwsze tuje szmaragdowe.Chciało by się posadzić już wszystkie rośliny ale za mało czasu i jeszcze musimy skończyć w koło domu parę prac.W sklepach ogrodniczych zaczyna się pięknie kolorowo robić,nie wiadomo na co patrzeć,a wybór ogromny.

Kasia_Grzes

My posadziliśmy tuje we wrześniu

i także czekamy co z nich będzie.

Wszystkie zrobiły się takie brązowe.

Dostaliśmy je od znajomych.

Nie są to chyba takie o jakich

marzyłam.Nie wiem co teraz.

Ale nawet bym chciała,żeby

się nie przyjęły.Wcale mi sie

nie podobają.Widzę,że niektóre

tuję są cały rok zielone,nawet w zimie.

Ale my się wogóle nie znamy.

Pozdrawiam KG

Nie martw się u mnie to samo z tujami kupiliśmy 10 szt. pięknych szmaragdowych takich po 130 cm.I posadziliśmy w tamtym roku chyba w pażdzierniku.nie powiem są zielone i nawet nawet nie wyglądają żle.no ale one były kupione w takich ogromnych doniczkach z ziemią od razu takie posadziliśmy.A w niedzielę kupiliśmy następne 10 szt. i one już nie miały ziemi dużo .Korzeń wręcz na wierzchu.zobaczymy może nie będzie tak żle.Tola ma piękny ogród i pomaga takim przyszłym ogrodniczką jak my to napewno damy radę .Będzie dobrze.Wkleję zdięcia ale pojedyńczo bo inaczej nie potrafię :bash::)

• 4 weeks później...

Troszkę mnie tu nie było ale dużo się działo niezbyt dobrego na naszym placu budowy.

Radość z zasypanego tarasu trwała tylko trzy dni a po tym czasie tarasik się z lekka rozjechał

gdyż panowie od prac budowlanych nie związali ścian z budynkiem ( ale majstry ) :bash:

no i se ściana jedna poszła aż 20 cm. od budynku.Odechciało mi się robić tam cokolwiek więc pojechałam do domu.

Na następny dzień musieliśmy cały ten wsypany gruz wyciągnąć z tamtąd i znów postawić ściankę.No trudno to jest budowa i musimy uzbroić się w cierpliwość.

najważniejsze że udało nam się bez większych problemów poprawić to.

A z pozytywnych rzeczy to to że posadziłam choinki aż 58 szt. przy ogrodzeniu z tyłu. Malutkie bardzo ,bardzo ale to nic urosną...........kiedyś :wave:

U nas teraz dość często kropi deszczyk to przynajmniej nie muszę podlewać .

Kasia_Grzes

Bardzo ładny salon z jadalnią.

Przestronny.Fajnie to wygląda.

Z tym tarasem też fajnie.

Co do kłopotów to jak na budowie bywa.

Trzeba czasem coś poprawiać.

Idziecie do przodu bo już zaczynacie tynkować.

Tyle choinek posadziłaś.Masz tak dużo miejsca na nie?

Jak urosną to też będzie ładnie wyglądać.

Czekamy na dalsze zdjęcia.:wiggle:

Pozdrawiam Krystyna

KrysiaG

Oj kochana sadzić mam gdzie bo budujemy się na 40 arach z tego dom 12.40m na 12.80 m. z tyłu domu będzie garaż dwustanowiskowy i reszta to ogród.Dlatego bardzo się cieszę jak nam ktoś podrzuci jakieś choinki do ogrodu. dostaliśmy dwa rodzaje choinek ale niestety nazw nie znam jak zrobi się ciepło to popstrykam zdięcia i wkleję .:wiggle:

Edytowane przez Kasia_Grzes
błąd w pisowni