Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 212
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasiu,

dzięki za wizytę u mnie, w moim ogródku - ledwo rozpoczetnym, bo u Ciebie juz tak pieknie - ach zawzdychałam!!!!!!

W domku tez chyba jesteśmy na podobnym etapie prac, przeniosłam moje konto na blog budowlany, jedynie ogród pozostał tutaj, jak chcesz odwiedzić zapraszam:

http://www.sloneczna-odessa.mojabudowa.pl

ja będę częstym gościem u Ciebie, pozdrawiam i będę często zaglądać

słoneczna safikey

Witam serdecznie u mnie .

Niezbyt często teraz siedzę tu ale obiecuję się poprawić.Niestety mam dość duże problemy zdrowotne z synkiem i znów byliśmy w klinice i dopiero co wyszliśmy.No mam nadzieję ,że teraz tylko do kontrolo do Łodzi i narazie będzie koniec aż do kwietnia .A kwiecień to już wiosna kochani ,ciepło ,kolorowo, pięknie ach jeszcze troszkę.

Safikey napewno zaglądnę .:p

Kimklb ja też jestem ciemna w sprawach ogrodowych ale mam książki , gazety i do przodu najważniejsze ,że mamy CHĘCI ............ :wave:

• 4 weeks później...

Oj kochani jest coraz lepiej .Z dnia na dzień robi się piękniej na ogrodzie ,rosną tulipany i reszta się zieleni.Zero znaku po zimie.Słonko świeci coraz mocniej i dłużej.Ach aby tak dalej.Prace w domku też coraz bardziej ku końcowi .Może na wakacje uda nam się wprowadzić ,mocno w to wierzę .Kończymy centralne i czekamy na panów od wylewek podłogowych.I można zacząć bieganie po sklepach za kafelkami i panelami ,super ,super.Panowie od elewacji też czekają na troszeczkę większą temperaturkę powietrza.:rotfl:

Jutro jadę załatwiać końcowe formalności z gazem i jeszcze muszę zachaczyć o telekomunikację,bo jadą panowie i jakoś dojechać nie mogą .

Zrobiłam ostatnio zdjęcia sufitów podwieszanych a więc jeszcze proszę o chwilkę i do jutra powinnam je wkleić .:lol2:

Do zobaczenia :bye:

No i się nacieszyłam pogodą ,że cho cho .Od rana najpierw sypało śniegiem teraz pada deszcz.Popękał nam trochę sufit i musiał mąż dzisiaj od rana interweniować o dziwo skończył już aż w szoku jestem ,że mu tak to sprawnie poszło. Sufit poprawiony na całym parterze.Miałam jechac i zacząć prace porządkowe na ogródku ale niestety na ogrodzie jedno wielkie bagno .Błota mam tyle że chyba jakieś spa otworzę ha ha :wiggle:

Coraz bardziej cieszy praca na ogródku zwłaszcza jak pogoda dopisuje .

Niestety straty też są już widoczne dostałam piękny klon palmowy bordowy i nawet się przyjął

nawet jakoś spokojnie przetrzymał zimę i cholerne zające go właśnie obskubały nie zostawiając

nawet 5 cm. gałązki :mad:

Posadzone choinki dwa lata temu też się poprzyjmowały a teraz coś się z nimi dzieje bo zaczynają

żółknąć ,może im czegoś brakuje ,czy to już pora na podsypanie ich nawozem ? może by im to pomogło.

Szkoda by było ich :bash:

• 2 weeks później...

Kasiu,

im dłużej oglądam ogród u Ciebie, tym bardziej widzę jaki mój biedniutki:-(

Twoje rabaty piękne i tyle juz pracy tam włożyłaś. och.... u mnie to jeszcze wielkość nas przeraża 34 ar- miało być fajnie i jest, ale pracy jest przeogromnie dużo!!!

będę podziwiać Twój ogród i domek bo prace idą bardzo szybko i jest coraz ładniej

pozdrawiam słonecznie!!!

safikey

• 2 weeks później...

Safikey

Witam w ten niestety pochmurny dzień ,ale co tam pogoda i taka też potrzebna przynajmniej mam chwilkę ,żeby tu zaglądnąć.

Jak ja kocham wiosnę ach mogła by trwać 6 miesięcy :wiggle:

Kwiaty kwitną jak grzyby po deszczu ,wszystko się budzi do życia ,skowronki ćwierkają od rana do wieczora ach wiosna:wave:Wcziraj była piękna pogoda i troszkę porobiliśmy w ogrodzie ,troszkę zmian i kolorów przybyło.

Nowa rabata powstała ,lecz jeszcze nie do końca skończona .:sick:Ale po mału dopiero pokazują się krzewy i drzewka w sklepach ,będzie w czym wybierać. :rolleyes:

[ATTACH=CONFIG]109908[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]109909[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]109910[/ATTACH]Mam jeszcze takie piękności

A tutaj początek wytyczania ścieżek i kląbik ? a może do czerwca będą w nich (bo są dwa )rosły już krzewy:confused:

Edytowane przez Kasia_Grzes