Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 212
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A to moja bidna rabata z różami i niestety męczy mnie coś strasznie mi tu nie pasuje a więc muszę poszukać ,pomyśleć i zmienić ...............................................................mam nadzieję ,że na lepsze POMYSŁY MILE WIDZIANE:p:p:p:p:p:p

Można wiele zmienić bo jak widać kostka granitowa na obrzeżach nie położona jeszcze :p

Edytowane przez Kasia_Grzes

Zakwitł ostatni hiacynt ,kolor piękny żółty niesamowicie wygląda .Kotłownia w kafelkach już ,jeszcze zostało fugowanie .Większy problem mam z wrzucaniem zdjęć .Bo nie mogę ,ciągle wyskakuje mi jakiś błąd ,może mam za dużo tam zdjęć .Muszę posiedzieć i poczytać co i jak .Może się uda.A narazie kończymy też obrzeża przed domem i dosadzam drzewka i krzewy nowe .Wczoraj zakupilam bez biały pełny o dzwięcznej nazwie "Krasawica Moskwy" i złotlin japoński ,jeżyny bezkolcowe , maliny , borówkę amerykańską i jagodę kamczacką.No i przywieżli nam wkońcu ogrodzenie na przód.W następnym tygodniu może zaczniemy ogrodzenie ,dużo zależy niestety od zmiennej pogody :mad:

Kasiu,

Ach ten Twój ogród - rewelacja. U mnie chyba poza grządkami i może jedną rabatą pozostawię wszytsko na jesień - qrcze czasu mi brak....

a domek rewelacja już była a teraz piszesz płytki, fugowanie - to tak jak u mnie. Wrzuc zdjęcia, bo jestem ciekawa.

U nas konczą łazienki a na połowę maja ekipa zapowiedziała ocieplenie budynku. Potem malowanie w środku, podłogi i na koniec czerwca mama wstępnie umówiony montaż drzwi wewnetrznych. Ale nadal czekamy na gaz i oczyszczalnię.

Czyli plan sierpien - u nas jest aktualny!!!

Dawaj zdjęcia !!!!!! szybciutko, już, natychmiast

słodkich snów

safikey

Oj kochana żeby to było takie proste :bash: nie mogę wkleić żadnych zdjęć już dwie godziny siedzę na kompie i nic nawet starych nie mogę usunąć .A mam tyle zdjęć :jawdrop:i nie mogę pokazać ,normalnie zaraz mnie trafi ,ale nie poddam się dalej pokombinuję .U Was rewelacja w postępach ,aby tak dalej ,u nas troszkę wolniej ale też do przodu i też planujemy w sierpniu się wprowadzić no a gdyby coś nie wyszło to mam nadzieję ,że do grudnia to już napewno nam się uda.:wave:

• 2 weeks później...

Zdjęcie z kotłowni[ATTACH=CONFIG]114449[/ATTACH] Udało sie weszło mi jedno zdjęcie nie wiem jak ja to zrobiłam ale udało się.:D

U nas piękna wiosna przyleciały dwa bociany ,wszystko kwitnie wkoło ach jak pięknie .W poniedziałek przychodzi pan do montażu odkurzacza centralnego ,tak rozmawiał z nami ,jakby miał w jeden dzień zrobić wszystko ;) no było by super:yes:

• 4 weeks później...

Tyle zmian u wszystkich budujących aż miło patrzeć .U nas też duzo się dzieje .

W przyszłym tygodniu zalewamy podłogi . koło 15.06 wchodzą panowie od wykończeniówki (obiecali do końca lipca się wyrobić) i ekipa od elewacji.Wszystko do łazienek kupione (brakuje tylko dwóch umywalek do dolnej łazienki ).Kuchnia zamówiona, montaż do 15.08 .lodówka i okap już kupione czekam tylko na wycenę piekarników i zmywarki.Kamienne blaty do kuchni jak dobrze pójdzie to będą się robiły w czasie naszego zasłużonego wypoczynku (niestety tylko tydzień ) ale dobre i to.A my (jak któraś z ekip nie zawali ),wprowadzimy się zaraz po wczasach .Radość niesamowita.W ogrodzie wszystko rośnie i kwitnie .Ach aby tak dalej :wave:

Koniec dobrego ,od wczoraj pada ,pada i pada u nas.Nici z zakończenia ogrodzenia ,za zimno ( 9st ) u nas tylko.Na szczęście mąż nie poddaje się i coś dłubie

w środku .Wczoraj zaczęłam siać trawę w ogrodzie bo nie było jej w sadzie ale nie dość ,że zabrakło mi to jeszcze wycofali tę którą kupiłam prędzej i wzięłam nową ,mam nadzieję ,że też dobra będzie .A kiedy posieję :bash:ciężko wyczuć.Narazie mogę zapomnieć .Mam też dylemat z piekarnikami , wszystki sprzęt mam z firmy TEKA i mam problem z piekarnikami niby super i wogóle ,ale ciężko się mi zdecydować .Najgorsze ,że jedni chwalą inni narzekają.Dać 2500 zł za piekarnik w którym z pokręteł schodzi emalia ? no nie wiem nie wiem .Moze ktoś ma z Was ma je i może coś napisać na ich temat użytkowania. Byłabym wdzięczna.

No i cały dom w steropianie a od środy zaczynamy wylewać podłogi.:wiggle:I prawie skończyliśmy ogrodzenie ,zostało może z 18m .Nie licząc bram ,te dopiero od poniedziałku ślusarz zacznie montować .Po 15 czerwca wchodzą panowie od wykończeniówki .Jutro jedziemy odebrać zamówione drzwi wew. a po 15 .06. przyjadą zew.i umywalki do dolnej łazienki .i już bedzie wszystko z sanitarnych rzeczy. Brakuje tylko paneli ,farb wszystkich i kafelek .ale taki jest wybór w sklepach ,że chyba nie będzie z tym większego problemu:wave: Coraz bliżej do końca , ach jakie to wspaniałe uczucie .:bye:miłego wieczorku

• 5 months później...

Najszczęśliwszy dzień w życiu mojej rodzinki 16.XI.2012r. WPROWADZILIŚMY SIĘ :wave:

Nie da słowami się opisać jak bardzo jesteśmy szczęśliwi,ile radości .Mieszkaliśmy na 37m2 teraz 158m2 , nie licząc piwnicy.:D

Oczywiście mamy nowego lokatora na imie ma MAKS , kundelek wyrzucony przez kogoś niedobrego ,miał 3 tygodnie jak do nas trafił.Zapchlony i głodny ,nawet nie potrafił chodzić .Na szczęście jest u nas i zdobył serca nasze w ułamek sekundy.

Czekamy jeszcze na fachowców z drobnymi pracami wykończeniowymi ( kamień w klatce schodowej) , kafelki na tarasie i przed domem chyba dopiero na wiosnę ,brak czasu robi swoje.

Ale co tam takie małe nic , najważniejsze ,że jesteśmy już we własnym wyczekanym i wychuchanym domku.:rotfl:

Pozdrawiam cieplutko :hug: