myszka84 15.02.2011 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Witam, jaki wybrać w miarę dobry piec ??????? taki żeby był na wszystko?? czy piece pleszew są dobre??? bo niektórzy mówią że tak, a niektórzy że nie?????? czy inny jakiś?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 15.02.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 zdań na ten temat jest tyle co użytkowników tego forum, szukaj wad w tematach o piecach i po prostu tych z wadami nie kupuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 17.02.2011 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Witam . Ja mam z Pleszewa piec, facet (firma?) nazywa się Tilgner - nie chce mi się iść do kotłowni, żeby dokładnie to sprawdzić Generalnie miałowy, ale można palić wszystkim - chociaż ja palę tylko miałem. 9 rok już leci i żadnych problemów, więc z czystym sumieniem polecam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 18.02.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Witam Mój jest prawie na wszystko (poza miałem) kocioł Kielar ECO2 z zasobnikiem ( mam go 3 sezon) nic zasadniczego mu się nie zepsuło - ale nie polecam. Jak pali się w kotle dobrze podajnikiem z ekogroszkiem czy też miałem to np. kuleje spalanie na dodatkowym (awaryjnym) palenisku, węgla, drewna albo koksu. Jak na tym drugim palenisku tak jak u mnie pali się świetnie i jest duże i wygodne to kuleje spalanie ekogroszkiem z podajnika. Wniosek jak coś jest do wszystkiego tzn. że jest do niczego -- ja osobiście byłbym przy wyborze kotła za specjalizacja kotła pod konkretny typ paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu1975 23.02.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 ja mam kocioł z Pleszewa i nie narzekam. Tam jest tylu tych producentów że napewno można trafić na partaczy. Nie ma co kupować kotłów od garażowych spawaczy. Swój kocioł kupiłem od firmy gizex która ma kilkunastoletnie doświadczenie w produkcji. Kocioł beta z podajnikiem na ekogroszek, pellet ale i z dodatkowym rusztem do węgla lub drewna. Na sterowniku wystarczy zmienić rodzaj paliwa i przełączamy się między np. ekogroszkiem a węglem. Nie jest to może kocioł z najwyższej półki no ale w tej cenie nie znalazłem nic lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts