zalezy 15.02.2011 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Witam Mam pytanie czy jest ktos mi tu w stanie pomoc bo przeszukalem juz chyba caly internet i nic sensownego nie znalazlem Sprawa wyglada tak Mam na dzialce studnie wiercona na 29 metrow. Woda dana do badania po wykopaniu studni i o to wyniki Liczba bakterii grupy coli w 100ml 3Liczba Eschericha coli w 100ml 0Liczba paciorkocow kałowych w 100ml 0 I co tera robic ???!!???!!?? Studnia na dzialce rekreacyjnej wiec jakies drogie koszty oczyszczenia poprostu odpadaja. Czy na wiosne wypompowac np duza ilosc wody i wtedy dac jeszcze raz do badania?? Co do okolicy to moze i ktos puszcza szambo, Moja dzialka jest nizej w porownianiu z innymi. Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bind 17.02.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Musisz zalać studnię podchlorynem sodowym (ok. 1L tak na oko w zależności od tego ile masz wody w studni) i nie używaj tej wody przez ok.3 może 4 doby. Z czasem podchloryn odparuje a bakterie powinny zginąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bind 17.02.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 A czym pompujesz wodę ze studni? Wiadrem czy rurom? Jeżeli tym drugim sposobem to warto jest jeszcze założyć filtr do wody zakładany na rurę. Bakteriom on może nie będzie przeszkadzał, ale z pewnością jakość wody będzie lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts