s9 pat 16.02.2011 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 natrafiłem na ogloszenie allegro firmy ze strzegomia http://allegro.pl/show_item.php?item=1453360835 Jest to niesort. Jednak dość duże kawałki, cena też na moje potrzeby za caly transport nie była by zbyt wygórowana. Jednak czy z takich niestandartowych kawałkó jest sens układania podjazdu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 16.02.2011 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 http://www.images1.turbruk.pl/images/produkty/granit/lg/granit_nieregularna.jpg To jest niesort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s9 pat 16.02.2011 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 no własnie opis jest mylny... a ja z brukami nie mam wiele wspolnego:) dzis byla firma i mowili,że spokojnie do 80 T powinna kostka dać radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KreewMag 02.03.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 witam. z takiej sterty nie równych kawałków granitów można tez podjazd wybudować. te bardziej prostokątkne dajesz w rejonie gdzie ma być nacisk osi pojazdu a bardziej trójkątne najszerszym bokiem do góry w środek podjazdu. całość dobrze podbetonować jeśli ma być z takich nierównych elementow. Jestem ze Strzegomia akurat, piękne miasto, stare domy na obrzeżach z formaków granitowych itd. Dużo tu u nas wszystkiego z kamienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 09.03.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Jestem ze Strzegomia akurat, piękne miasto, stare domy na obrzeżach z formaków granitowych itd. Dużo tu u nas wszystkiego z kamienia. Witam sąsiada ! Co do niesortu to nazwałbym to bardziej odpadem , można tanio kupić ale z układaniem będzie więcej zabawy i cenowo za 1m2 układacz policzy więcej niż za kostkę . Na allegro sprzedają ten odpad pod różnymi nazwami np: łupek , niesort itp. zamiast po prostu wywieść to na wysyp ale to oczywiście kosztuje więc lepiej sprzedać na allegro za kilka złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okiren 11.03.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Taka powierzchnia ma dwa minusy. Spoina będzie większa niż przy kostce brukowej więc żona w szpilkach może mieć problem oraz krawędzie są dość ostre a to dla opon i dziecięcych kolan nie jest zbyt fajne Ułożyć zawsze można samemu. Cena około 30 zł za tonę. Z 25 ton (samochód) można ułożyć średnio 150 m2 - znajomy coś takiego ma. Zadowolony byłby gdyby nie te dwa punkty powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twister718 11.03.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Faktyczne na aukcji allegro pokazane sa zdj normalnej kostki granitowej i ani jednego zdj tego co oferuja pod nazwa niesort, jesli sobie sam tego nie polozysz to brukarze napewno krzykna wieksza cene niz by robili przy regularnej kostce granitowej i pytanie czy nie wyjdzie na to samo, zaoszczdzisz na kostce ale zezre kase robocizna lub wydasz troche wiecej za normalna kostke granitowa i robocizna bedzie w jakiejs racjonalnej ceniepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts