Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowy klaudyny

Recommended Posts

Nie wiem czy chcesz takich rad, ale dam Ci jeszcze jedną:lol2:

Zrezygnuj z garderoby publicznej i zamień ją na długą zwyłą szafę 60 cm - będziesz miała tyle samo metrów bieżących wieszaków, a nie stracisz miejsca, za to zyskasz ogromną garderobę osobistą;) - zamiast 4,6 będzie miała 8 m2:D Teraz mam zaplanowaną taką garderobę jak ty (5 m2) i już wiem, że będzie za mała (a jest tylko MOJA, mąż ma osobną;))

Nie wiem czy jasno to opisałam:confused: Spróbuję zrobić wizualką;)

Oczywiście proszę o wizualkę:D

Wstępnie myslałam o urządzeniu w tym miejscu małej pralni. bo wizja biegania po schodach z praniem nie bardzo mi odpowiada... A moze jeszcze jakieś sugestie?

Zastanawiają mnie jeszcze schody, bo w wersji przeze mnie poprawionej w dzienniku sa bardziej gięte niz w oryginale, ale zastanawiam sie czy nie lepiej byłoby nie zmieniać ich wyglądu tylko odwrócić ich bieg i wchodziłoby się tuz przy salonie, a pod schodami moznabyłoby miec swobodny dostęp do przejścia do garazu:confused: Co będzie lepszym rozwiazaniem?

• 1 month później...

Piękny projekt.

I jedna uwaga odnośnie schodów. Schody biegnące po łuku będą dużo droższe. My też mamy podobne schody i spodobały nam się drewniane (podobne do tych ze zdjęcia, które wkleiłaś). Prosiliśmy o wycenę kilku stolarzy. Wycenili je od 60 do 80 tys. Gdyby nie biegły po łuku byłyby kilka razy tańsze. Ale za wyginanie drewna się płaci. No i nie każdy stolarz ma odpowiednie maszyny.

Będę do Ciebie zaglądać bo ciekawa jestem postępów na budowie :)

Witam!!! Rzeczywiście co do schodów to jeszcze nie mam 100% pewności czy będą gięte czy proste, bo jeśli różnica w cenie będzie znacząca to będziemy się zastanawiać. Na razie postępów nie będzie bo czekamy na PNB już pół roku, bo mamy problemy z działką, którą gmina po podziale z większej źle oznaczyła w MPZP. Także w tym roku na pewno nie ruszymy:bash: Ale z ciekawością podglądam twój wątek i czekam na zdjęcia twojego domku. Pozdrawiam!!

Ja już dziennika nie prowadzę, więc i zdjęć nie wstawiam. Wybudowaliśmy Kamilę z tej samej pracowni, w której i Wy kupiliście projekt.

Jesteście zadowoleni z opracowania projektu? Czy realizacja dostarczała jakichś problemów wynikajacych z błędów architektów?

A co do dziennika to wielka szkoda, bo śledziłam go nim zakończyłaś w nim pisywać, ale ostatnio zauważyłam Twoją aktywnośc na forum i myślałam, ze reaktywujesz swój wątek....Może jeszcze się zdecydujesz...

Z projektu jesteśmy zadowoleni. Tyle, że teraz zmienilibyśmy schody na proste, ale teraz już na to za późno. I więźba przy oknach wykuszowych jest źle zrobiona (przez to jest duży problem z zamontowaniem karniszy). Ale nie wiem czy to wina projektu czy wykonawców. Dardurdka ma takie same okna (i od tych samych architektów) i takich problemów nie ma.

Ewentualne błędy (jeśli będą) wyjdą pewnie dopiero po przeprowadzce.

• 2 months później...
Witam!!! Niestety nic sie nie dzieje, bo wciąż nie mamy PNB....Wynikły problemy z działką, na której mamy się budować, więc cała inwestycja utknęła w martwym punkcie!!!Czekamy na decyzje urzędników i zobaczymy co będzie dalej.... A co do projektu-to ma być dom marzeń:-) Długo szukaliśmy tego idealnego-czy Klaudyna sie takim okaże? Zobaczymy... Pozdrawiam!!!