bocian_86 14.09.2011 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Nie ma to jak być żoną jedynaka. Można by było wiele opowiadać o teściowej... Któraś z Was też jest w takiej sytuacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 14.09.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Nie ma to jak być żoną jedynaka. Można by było wiele opowiadać o teściowej... Któraś z Was też jest w takiej sytuacji? Jedynak czy nie jedynak dla mamusi to i tak zawsze aniołek z aureolką, który zasługiwał na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 15.09.2011 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Tylko dlaczego teściowe muszą postrzegać nas jak rywalki? Ale nasze mamusie przecież też święte nie są... Pamiętam coniedzielne obiadki u moich rodziców w pierwszych latach naszego małżeństwa. Koszmar! Jak ja mogłam się na to zgadzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 19.09.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Jedynak czy nie jedynak dla mamusi to i tak zawsze aniołek z aureolką, który zasługiwał na więcej Ja jestem żoną jedynaka i wogóle nie zgadzam się z tym co napisałaś.... coż... życie....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 26.09.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 domowa popatrz tutaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?49679-Jak-z-tym-%C5%BCy%C4%87-te%C5%9Bciowa/page7i kilka innych tez bylo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domowa 26.09.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Dzięki EZS, przeniosłam tam posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 07.11.2011 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 W sobotę jedziemy do mamusi. Tak długo się nie widziałyśmy:) Ależ jestem ciekawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.11.2011 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 My też Twoja "mamusia" jest mistrzynią wyszukanych komplementów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 08.11.2011 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Malka, za 3 tygodnie będziemy blisko Ciebie, może wpadnę na 'wymianę poglądów o mamusiach'??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.11.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Szepnij tylko słówko Zaopatrzę się w dużą ilość valium i możemy o "mamusiach" gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 08.11.2011 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Oki, to lecę na pw ustalać szczegóły.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_13 07.12.2011 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Moja Teściowa jest super. Jasny umysł, poczucie humoru, mocno lewicowe poglądy - żaden moher. Nie czepia się, nie wtrąca. No, może czasami. Jak mieszkaliśmy daleko to przyjeżdżała do nas na Boże Narodzenie na całe 2 tygodnie i wtedy to już miałam dość. U siebie pedantka, u mnie nie zwraca na takie rzeczy uwagi. Największy komplement - że u nas jest czyściej niż u niej ( u nas gołe podłogi myte mopem co 2 dni, minimum szmat i durnostojek, u niej wykładziny, zasłonki, narzuty - ciężko utrzymać czystość, choć jest porządek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bhm 09.12.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Witam jestem żoną jedynaka (sama mam liczne rodzeństwo) teściów mam ok. teść generalnie się nie wtrąca, wnuki kocha i pomaga w miarę swoich męskich możliwości (obiad dla wnuka - jaki problem - frytki i gotowe;). Teściowa żyła naszym życiem, przez ładnych kilka lat, wiązało się to z tym, że nam bardzo dużo pomagała, zajmowała się młodymi kiedy wróciłam do pracy a one nie dorosły do przedszkola, itd. Wszystko co robiła to robiła w dobrej wierze i czasem trzeba było dobrze zęby zacisnąć by z czymś nie wyskoczyć - ale daliśmy radę mieszkaliśmy sami, i trzymaliśmy razem -kiedy babcia miała swoje wizje na temat wychowywania karmienia i leczenia naszych dzieci. I jedno muszę przyznać i chylę czoła przed nią bo jak zweryfikowała jakąś wiadomość, swój pomysł na leczenie jedzenie itd. to potrafiła się do tego przyznać, a czasem przeprosić Chyba chciałabym być w jakieś części jak moja teściowa - dobrym jest człowiekiem. Za to moja własna rodzona babcia dała mi popalić - bo na jednym z pierwszych wspólnych rodzinnych obiadów z moim jeszcze nie mężem - popatrzyła na nas, i moją młodszą siostrę i stwierdziła na głos że mój Pawełek to by bardziej do niej pasował bo on tak młodo wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts