Christo24 16.02.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Witam! Latem tego roku będę musiał wykonać ogrodzenie frontowe. Obliczyłem, że będą mi potrzebne 4 przęsła o szerokości 2 metrów, 1 furtka o szerokości 1 metra oraz brama o szerokości 4 metrów. Początkowo chciałem tam sam ustawić gotowe ogrodzenie np. z Castoramy, bramę dwuskrzydłową itd. Płot nie jest jednak jakiś potężny (i na bardzo długi czas), dlatego zdecydowałem, że będę jednak stawiał tradycyjny murek z cegieł (około 9 wieżyczek z 50-60 cegłówkami w każdej + łączenie ich). Do tego zwykłe przęsła (nie kute), brama przesuwna, sterowana elektrycznie (silnik FAAC około 1500 zł). Z jakimi kosztami razem z robocizną szacunkowo muszę się liczyć? Nie wiem jaka będzie cena jednej cegłówki, pewnie około 3-5 zł. Pytam, żeby mieć jakis odnośnik zanim zacznę dzwonić po fachowcach i w ogóle zdecyduję się na coś takiego. Macie jakieś doświadczenia? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 08.03.2011 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Naprawdę taki problem policzyć ile sztuk cegieł będzie potrzeba? Do tego zaprawa (może być gotowa). Zakłądam, że podmurówkę już masz - jeśli nie, to kilka kubików betonu tam pewnie wejdzie + stal do zazbrojenia podmurówki i słupków.... Może jakiś rysunek poglądowy? Taki opis to wróżenie z fusów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antek W. 27.04.2011 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Jeśli chodzi o samo ułożenie cegły klinkierowej to musisz się liczyć z kosztem ok 1.9 - 2.2 PLN/1 szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts