reni1980 18.02.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 A ja mam fajne wsiórskie drzwi, które po prostu uwielbiam. Oddzielają dwa rodzaje podłogi - wiecznie zapiaszczoną terakotę w wiatrołapie od czyściutkich desek w holu, blokują zimno, zatrzymują wzrok ciekawskich listonoszów, a przez boczne szybki wpuszczają dużo światła. Lubię swoje wsiórskie drzwi. Darcy twie "wsiórskie" drzwi są piękne, jak załuję że nie mam wiatrołapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thnd 21.02.2011 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Darcy, widziałam że meble oraz drzwi w twoim wiatrołapie są białe.... powiedz mi tak z doświadczenia-da się to utrzymać w czystości? Planuje białą szafę wnękową, białe listwy i przesuwane drugie drzwi oraz białą ławeczkę z poduchami boję się tylko, że zepsuje sobie nerwy przy sprzątaniu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 21.02.2011 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 U mnie nie ma tylko wejściowych białych - poza tym wszystko jak u Ciebie, Thnd - i jest czysto bez pucowania 5x w tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thnd 21.02.2011 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 zaraz, zaraz mi się jeszcze jedna rzecz przypomniałaDarcy, twój wiatrołap ma chyba 9m2 więc funkcjonuje jak całkowicie oddzielne pomieszczenie, więc pewnie wygląda ok-można się swobodnie przebrać w kilka osób itpnasz wiatrołap ma jakieś 4m2....takie klaustrofobiczne miejsce nie może być po prostu ładne Joliska, to mnie pocieszyłaś bo nie potrafię zrezygnować z tej bieli na rzecz ponurego brązu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 21.02.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 My aktualnie drzwi do wiatrolapu nie mamy...niestety. Czekamy na montaż drzwi wew. Juz sie doczekać nie mogę bo strasznie zimno przy każdym otworzeniu drzwi do domu wchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thnd 22.02.2011 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Najlepszym rozwiązaniem są chyba przesuwane drzwi do wiatrolapu. Więc w lato można mieć je stale ładnie wsuniete za szafę Osobiście przymierzam się do tych: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 22.02.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Najlepszym rozwiązaniem są chyba przesuwane drzwi do wiatrolapu. Więc w lato można mieć je stale ładnie wsuniete za szafę Osobiście przymierzam się do tych: A jak ze szczelnością takich drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thnd 22.02.2011 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 A jak ze szczelnością takich drzwi? super szczelne pewnie nie są, ale mam ogrzewanie podłogowe oraz grzejnik w moim niespełna 4m2 wiatrołapie więc pewnie da rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 22.02.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 a ja nie mam drugich drzwi! Od powiedzmy wiatrołapu (pomieszczenia 2x2 m) salon dzieli korytarzyk. Nie jest tam absolutnie zimno. Być może za zasługą drewnianych drzwi wejściowych!? Nie ma możliwości również podglądnąć domowników. Nie żałuję, że ich nie posiadam z tych względów. Szczególnie, że wiatrołap byłby taką klitką. Problemem są natomiast "pocące sie drewniane drzwi wejściowe". Nie wiem czy jest to wina dużej jeszcze wilgotności w nowym domu czy zbytnią różnicą temperatur. Z tego względu drugie drzwi by się jednak przydały. Jak nie ma wiatrołapu to drzwi tylko z PCV lub metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eadok 22.02.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Wg mnie drzwi w wiatrołapie to rzecz zimą niezbędna, szczególnie jeżeli ruch w domu jest duży (więcej niż troje aktywnych domowników). A w razie potrzeby latem można je zdjąć i cieszyć się przestrzenią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 22.02.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 A ja mam fajne wsiórskie drzwi, które po prostu uwielbiam. Darcy, piekne drzwi! Az sie przejde do Twojej galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 24.02.2011 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Ja nie miałam drzwi w wiatrołapie blisko pół roku. Zimno nie było, przynajmniej nie jakoś bardzo wyczuwane. Ale.... - pies, po poworcie ze spaceru od razu (z brudnymi łapami) wpadał do holu i salonu - nie dało się otworzyc listonoszowi, kurierowi i kazdemu innemu pukającemu do drzwi, żeby pies nie atakował , i bez wścibskiego zaglądania do środka - piach nosił się po całym dole - z salonu było widać wiszące kurtki i często buty Ogólnie ciesze się, że mam te drzwi:) a też rozważałam opcję żeby ich nie wstawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts