kyzio78 17.02.2011 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Witam,potrzebuję zamka nawierzchniowego z certyfikatem do drzwi o grubości 9 - 10 cm (niestety zamek muszę zdystansować od drzwi jakieś 4 -5 cm, aby rygle wchodzily w futrynę odsunięte od jej brzegu). Pytałem w dużych marketach sieciowych - bez rezultatu. Uderzyłem do Gerdy i LOB'a - bez efektów (podobno kiedyś wykonywały na zamówienie - dzis już nie). Byłem w 3 zakładach dorabiających klucze i nic. Może ktoś z was spotkał sie z takimi zamkami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tfor 17.02.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 a nie prościej zrobić sobie dystns na drzwiach pod zamek - choćby z kawąłka drewna i odpowiednio wykończyć ,a lbo kawałek zelastwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kyzio78 17.02.2011 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 a nie prościej zrobić sobie dystns na drzwiach pod zamek - choćby z kawąłka drewna i odpowiednio wykończyć ,a lbo kawałek zelastwa. Właśnie przez dystans potrzebuję aż takiego długiego zamka (długi klucz do otwierania). Awaryjnie wpuszczę zamek w drzwi jakies 2-3 cm i będę kombinował z przedłużeniem klucza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crab 18.02.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Naprawdę nie da rady wpuścić zaczepu w ramę? Tak będzie solidniej niż dorabiać dystanse w drzwiach. Dobry fachowiec tak to zrobi, że będzie wyglądało na fabryczną produkcje.. a jeśli nie chcesz to są zamki z zewnętrznymi bębenkami. Bębenek wpuszczasz w otwór od zewnątrz, zasuwkę mocujesz od środka a obydwa elementy łączy blaszka, którą docinasz do właściwej długości tak samo jak śruby. W przypadku dużych grubości drzwi wystarczy dobrać dłuższe śruby. Taki system jest stosowany w niektórych antywłamaniowych drzwiach. Szukaj w firmie YETI. Ewentualnie lepiej przejść się do porządnego punktu dorabiania kluczy, tam często pracują lepsi fachowcy niż w gerdach i innych takich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts