Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wygłuszenie pokoju korkiem pilna pomoc

DeHeus

Recommended Posts

Witam serdecznie, mam pewien problem, poniewaz potrzebuje w swojej firmie, wygluszyc pokoj. chodzi o to zeby operatorzy podczas rozmow nie przeszkadzali innym, w pozostałych pokojach.

nie wiem za bardzo jak sie za to zabrac. chcialbym to wygluszyc korkiem. dostalem takze informacje, ze nie trzeba oklejać calej sciany korkiem, wystarczy punktowo.

moje pytanie brzmi. jaka grubosc korka zastosowac. oraz czy trzeba wyklejac cala sciane czy wystarczy pnuktowo.?

bede wam bardzo wdzieczny za szybka pomoc!

wiem, czytalem to, nie widze tam jednoznaczniej odpowiedzi na moj problem.

bo sek w tym ze kupili taki korek na rolce grubosci z maks 2mm... w dodatku nakleili go paskami w odstepach pol metra. zastanawiam sie co zrobic. zakleic wszystkie sciany, czy nie ma sensu bo i tak to nie wygluszy rozmow telefonicznych

Edytowane przez DeHeus

Tak z logiki, co dają takie paski co 50cm? Chyba tylko efekt dekoracyjny. Proponuję wykleić całą ścianę i wtedy sprawdzić czy pomoże. Ewentualnie kolejna warstwa. Oczywiście ma także wpływ na to, z czego jest ta ściana wykonana.

Spotkałem się kiedyś, to dość ciekawie wyglądało, wręcz zabawnie z innym patentem. Syn jednego z klientów miał zrobiony pokój do prób (gitara). Wszystkie ściany oraz sufit były wyklejone... nie wiem jak to się nazywa fachowo - wytłoczkami od jajek (30 sztuk). I z tego co zauważyłem (wykańczałem poddasze), izolowało to idealnie.

zgadza sie. tez moim zdaniem to nic nie da. niestety nikt mnie nie informowal, przyszedlem a tu przyklejone z przerwami.

slyszalem takze ze położenie chropowatego tynku tez cos wyglusza... pytanie czy podobnie jak ta cienka warstwa korka? czy tez nie bawic sie w to i klasc korek na calym obszarze ?

a moze korek a na to chropowaty tynk;o?