Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

własny zbiornik na gaz płynny, jaka cena gazu?

kamyk_malbork

Recommended Posts

najpierw policz ile kWh rocznie potrzebujesz, potem wybierz najlepszy nośnik energii, może pomoże w tym mój kalkulator, można w nim zmieniać dane w szarych komórkach, zacząć od zapotrzebowania na energię potem sprawność pieca i cenę nośnika

https://spreadsheets.google.com/ccc?key=tQAmsjRNiB2P61uI816EQwg&authkey=CPfu-_8B#gid=0

kbab, dzięki za link, ale ...

.... decyzja padła. A chciałbym się dowiedzieć, jakie ceny gazu mają inni ludzie w Polsce i jakie koszty ponoszą. :)

Pierwsze tankowanie zbiornika cena promocyjna-2,04zł/litr.Zamówiona dostawa na jutro 3,6 zł/litr.Jakie koszty nie wiem grzeję pierwszą zimę.

Przy podpisaniu umowy w Baltik-gazie zaproponowali mi 2,51 zl brutto za litr (wielkopolska). Jeszcze nie podpisalam umowy chyba poczekam do maja, czerwca, moze ceny spadna . Ciekawa jestem ile płacicie u innych dostawcow. W metrach sześciennych wychodzi 10,09 brutto za metr

Najdrożej to chyba wyjdzie w Dragongazie :( Pamiętajcie, że w pierwszym sezonie grzewczym zużyjecie sporo gazu, bo budynek będzie potrzebował ciepełka, także może okazać się, że jedno tankowanie zbiornika o poj. 2700l (oczwyiście gazu wchodzi ok. 2100l) nie wystarczy.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

no, to ja nie rozumiem :jawdrop:

Takie są różnice w cenie za 1 litr gazu - szok.

Czyli na dom o pow. ok. 170 m2 nie wystarczy zbiornik 2700 litrów na rok? Liczę od stycznia do grudnia.

A jak wy liczycie?

Dom dobrze zaizolowany, obecnie użytkuję kocioł na węgiel, drewno i trochę już jestem zmęczony nim.

spodziewałem się kwoty 2x wyższej - to po co ludzie przepłacają na dzierżawie

bo instalacja jest za darmo... albo za złotówkę.. he,he! Jakoś ludziska nie mogą pojąc że te darmowe rzeczy są cholernie drogie.