jaras40 17.02.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 WitamChciałbym się dowiedzieć co szanowni forumowicze sądzą o tym piecu żeliwnym i czy warto go instaliwać.Dzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaras40 18.02.2011 05:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Cuż to, nikt nie ma takiego pieca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 18.02.2011 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Rozumiem, że pytasz o kocioł zasypowy ? czy jakąś wersję z podajnikiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaras40 19.02.2011 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Kocioł zasypowy, czy można w nim palić samym miałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaras40 21.02.2011 05:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Widzę, że kocioł niepopularny. Nikt go nie użytkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 21.02.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Znajomy ma Viadrusa zasypowego ale pali w nim węglem a głównie koksem. Ja w swoim żeliwniaku też przepalałem drewnem i paliłem węglem - o wszem jak z węgle zostało trochę miału to go dorzucałem ale na węgiel. Nie paliłem samym miałem bo u mnie przez ten stały wodny wymiennik miał by po prostu przeleciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaras40 21.02.2011 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 A jakie jest zużycie opału w sezonie grzewczym? Wychodzi to w miare ekonomicznie czy ni hu hu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 21.02.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Pale w tym piecu u rodziców węglem i mułem. Rewelacja !!! Miał sie za bardzo nie nadaje. Jest za drobny. Generalnie piecyk niczego sobie. Tylko czysczenie zabiera troche czasu i można sie nieżle pobrudzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 22.02.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Wcześniej mieliśmy Viadrusa i był to bardzo dobry piec. Teraz mamy nową wersję z podajnikiem Klimosz ling combi. To ten sam piec, tylko że z podajnikiem na ekogroszek. Jedyną wadą są zawiasy drzwiczek. Bolec lubi się przemieszczać i trzeba go młotkiem dobijać. Ta wada była w starym piecu i o dziwo w nowym jest tak samo. Trzeba na to uważać. Z eksploatacją nie ma żadnego problemu. Przy czyszczeniu można się trochę pobrudzić, więc warto mieć dużo starych ciuchów roboczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaras40 23.02.2011 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Przecież do czyszczenia używsz szczotki drucianej, będącej na wyposażeniu pieca. Czyszcząc kanały wylotowe nad paleniskiem, tak mocno się ubrudzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 23.02.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Przecież do czyszczenia używsz szczotki drucianej, będącej na wyposażeniu pieca. Czyszcząc kanały wylotowe nad paleniskiem, tak mocno się ubrudzisz? Moja konstrukcja kotła jest trochę inna ale tez żeliwna i pomimo, że pale eko to czyszczenie jest kłopotliwe. takie jak na tym obrazku http://czp.pl/kociol/nastawy/czyszczenie/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaras40 24.02.2011 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Paląc samym węglem lub z domieszką miału jak duże będzie zużycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirosław7 06.03.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Widzę, że kocioł niepopularny. Nikt go nie użytkuje Witam to mój powitalny wpis na tym forum -jestem użytkownikiem kotła Viadrus U24 I obecnie po nauce jego obsługi jestem bardzo zadowolony niestety nauka palenia w nim ekonomicznie kosztowała mnie puszczeniem w komin niepotrzebnie 2 ton węgla tej zimy.Bardzo wiele informacji na temat tego kotła i innych można znależc na forum "ogrzewanie info' ,oczywiście podobnie jak i na tym forum po rejestracji i logowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts