mmagdzia34 17.02.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Witam.W polowie 2010r moi rodzice otrzymali pozwolenie na rozbudowe i nadbudowe domu.Po gdzies 2 miesiacach zapisali dom i gospodarstwo na mnie i zone.Zakupilem materialy potrzebne do remontu.A teraz chcialbym sie rozliczyc z vat na materialy budowlane.Do urzedu skarbowego jest potrzebne pozwolenie na budowe tylko ze ono jest na rodziców.Czy musze to pozwolenie przeniesc na mnie i zone czy moze byc na rodziców?.Dopisze ze rodzice i ja z zona mieszkamy razem.Z gory dziekuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 17.02.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 VAT rozliczasz na osobę będącą uczestnikiem budowy. Więc teraz jak masz faktury na siebie, to pozwolenie też musi być na ciebie. Z tego co kojarzę, ze wstecznymi datami na fakturach nie powinno być problemu, bo można zbierać materiały przed budową. Jak nikt się tutaj więcej nie zgłosi - poszukaj głównego wątku o zwrocie VAT i tam zadaj pytanie lub podlinkuj do tego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts