aglig 09.03.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Uwaga będę złośliwa. a po kierunkach zarządzanie mogłbym zostać menagerem (kierownikiem mniejszego lub średniego przedsiębiorstwa postawić sobie piedestały, prawda...[ Proponuje już zacząć stawiać te piedestały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małolat 09.03.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 wymi tu pierdolicie ;/ jakies smuty, jeden za drugim pisze jakies pierdoły a zero merytoryki w tych odp a co dopiero elokwencji. niee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 09.03.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Słoneczko, jak ci pisałam żebyś otworzył sobie stronę Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Katowicach.http://www.wup-katowice.pli poczytał opracownia na temat zawodów nadwyżkowych to ty piszesz smuty o psychologi w biznesie.Masz tu podane jak na tacy, chcesz mieć pewną prace i dobre zarobki zostań zakonnikiem.http://www.wup-katowice.pl/__data/assets/pdf_file/0013/11524/Czesc_II_Mon_zaw_2009.pdf Odwieczne pytanie człowieka jak się nienarobić a zarobić.W życiu nie ma łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gate 09.03.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Trochę pokrzyczy, coś tam pokaże i idzie na kawę. A jak robotnik odwali szmirę to kierownik pierwszy dostaje po głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 09.03.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 wymi tu pierdolicie ;/ jakies smuty, jeden za drugim pisze jakies pierdoły a zero merytoryki w tych odp a co dopiero elokwencji. niee Chcesz zostać kierownikiem? Przygotuj się na 5 lat ciężkich studiów gdzie humanistom się głowy lasuję po pierwszych wykładach. Później co najmniej dwa lata jako młody inżynier, który zarabia grosze i gania z jęzorem na wierzchu. Później nauczysz się na pamięć 1834 strony A4 przepisów aby zdać egzamin na uprawnienia budowlane. Następnie ze 3 lata jako Kierownik Robót, 10 lat i już możesz być Kierownikiem Budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małolat 09.03.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Dobrze, dobrze... jak tu ktoś napisał, kiedy ma kierownik dobrego majstra po sobą, to może sobie kawke walić w baraku socjalnym. ja nie mowię - że nie che zostać przy budownictwie, bede robił wszystko by pogłębiac i praktyke i teorię, a jeśli życie pozwoli to bede pracował w danym zawodzie, jednak studia budowlane bardzo czarno matowo widzę, poniewąz jest tam matma;/ a na zaocznym jeszcze bardzo ciężko... Przy kierunku techniczno budowlanym zostane, I NIE MAM ZAMIARU REZYGNOWAC Z TEJ POZYCJI... a studiowac inne kierunki moge dla samego siebie. nie prawda? przypiuśćmy że pracuje w wiekszym przedsięborstwie usługowo bodowlanym, na stanowisku majstra... przez ten czas robiąc studia Psychologiui w budownictwie, badz kierownaia zasobami, jeśli bede sie spełniał w zawodzie i imponował dyrektorowi. po ukończeniu studiów i z dyplomem "menagera" może mnie przyjąć na stanowisko kierownicze w firmie o ile zdrowie czas i kolejność losu na to mi pozwoli. jeśli pozycja praca i zarobki jako Technik budownictwa beda satysfakcjonujace, to nie bedzie konieczności piąc sie wyzej, ale zawsze mogę podjąć sobie studia, dla SAMEGO SIEBIE. bo nie zniechęcą mnie typu komentarze typu - odpuść sobie. a kontunuować mogę sobie naukę na studiach zarządzania, czy polonistyki czy administracji czy ble ble ble. zawsze bede mieć bogatsze Curriculum Vitae i samą satysfakcję że robie inż- mgr:lol2:- i doktorat także zawsze można robić to dla sieibie prawda... za jaką kolwiek polemikę dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 09.03.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Rzeczywiście z dyplomem polonisty aplikując na stanowisko Kierownika Projektu pracodawcy będą się o Ciebie zabijać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małolat 09.03.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 nie mowię tu o biurze projektowym ale innych obowiązkach jakie pełni meneger wirmy... ja widze że wy tu strasznie szydzicie, i nie wiem za kogo sie macie. a co to znaczy aplikować ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 09.03.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Budownictwo jest specyficzne i zwykle menago bez wykształcenia i doświadczenia budowlanego jest zupełnie nieprzydatny chyba,że w firmie w teczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubanski 09.03.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 (edytowane) Chcesz być kierownikiem to studia potem uprawnienia. Innej drogi nie ma. Próbujesz oszukać samego siebie i uskuteczniać jakieś pół środki typu psychologia na budowie. Chcesz być kierownikiem to się bierz do roboty bo bez niej nim nie będziesz. Nikt tu z Ciebie nie szydzi i uważa się za bógwie kogo tylko Cie uświadamia tym bardziej, że wyżej wypowiedzieli się ludzie z branży lub ściśle z nią związani. Co do psychologa, menadżera zobacz na obrazek http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/90d9cd5785639dd8.html Edytowane 9 Marca 2011 przez kubanski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 09.03.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 No dobra zacznijmy od nowa. Najpierw lekkie studia, impry, zabawa, dziewczyny, jakieś półtorej roku. Później na targu kupujesz uprawnienia i jesteś Kierownikiem. W nagrodę Prezes firmy funduje Ci "Najmniejsza nagroda dla ludzi w Raju jest miejscem, gdzie znajduje się 80.000 służących oraz 72 żony, nad którymi jest gmach udekorowany perłami, akwamarynem, rubinami, i jest tak duży jak od al-Jabiyyah do Sana". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małolat 09.03.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 nie wiem co to znaczy próbujesz oszukac samego siebie" kto inny założył ten temat, a ja zapytałem co zrobić by nnim zostać nim - tym kierownikiem. cxieżko wiedz studia zaoczne na inżynierii z rozszerzoną matą. póki co mam jeszcze czas, i sie zobaczy co wybiore ale jesli mowicie \że jest tak jak jest na teraźniejszych studiach "cięzko" to chybajednak zostane przy tym majstrze. a szkołe wyższą bede robił dla siebie. kto wie może kiedyś dostane lepszą ciekawszą propozycję pracy postudiach w komfortowszych warunkach i lepszej pensji. proszę boga niech tak tez będzie. póki co nie widzę sie nastyudiachj z maty. tam pewno jest multum obluiczeń.. a ja jak narazie ledwo co kumam belki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małolat 10.03.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.03.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 nie wiem co to znaczy próbujesz oszukac samego siebie" to znaczy, że zamiast walczyć próbujesz sam sobie wmówić, że najlepsze wyjście dyktuje ci własne lenistwo. Jeżeli ktoś się tu z ciebie naśmiewa, to nie dlatego, że nie chce pomóc, ale dlatego, że jesteś jak większość młodych ludzi. Chcesz mieć dużo, łatwo i szybko. Tutaj ludzie już wiedzą, że tak się nie da. Na ogół jest ciężka praca, wiele lat chudych a jak się uda - to kiedyś może i będzie lepiej. to dlaczego się bawią w ciężkie studia, ciężką i srednio płatną pracę? BO TO LUBIĄ Nie zyskasz szacunku, jeżeli nie będziesz lubił tego, co chcesz robić, jeżeli będziesz rezygnował - bo trudno- zamiast walczyć. Nikt cię tu nie wesprze w szukaniu łatwego życia. Każdy ci pomoże, jeżeli wykażesz zacięcie, pasję. Tak to jest w tym dorosłym życiu. Jeżeli z góry zakładasz, że na studiach budowlanych nie dasz rady a nie szukasz kursów, zajęć, pomocy w matmie - to jak mamy cię traktować ? PS. Nie lubisz czytać tego, co nie jest wygodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1789 14.03.2011 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Słuchaj jeśli Cię nie interesuje praca na budowie to oczywiście możesz się kształcić w kierunku psychologi na budowie, ale z tego co wiem od znajomych i co widzę na własne oczy pracodawca w branży budowlanej oczekuje kogoś po studiach właśnie w tym kierunku. Nigdzie nie jest powiedziane że jak skończysz studia budowlane to będziesz pracować na budowie. Możesz zostać kimś w firmie developerskiej i kierować się bardziej w doradztwo co do inwestycji lub (jeśli masz takie ambicje) piąć się w branży i może kiedyś zostaniesz dyrektorem budowlanym, project managerem albo kimś innym który swój dzień pracy w "budowlance" spędza w garniturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunoted 20.03.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Oj Małolat jak czytam to co piszesz to wydaje mi się, że prowokujesz tylko ten wątek. Nie ma przepisu na karierę. W tym kraju jest to trochę pokręcone bo często im bardziej jesteś pracowity, przedsiębiorczy tym większe podatki i problemy na Ciebie spadają ale gdyby było normalnie to praca=pieniądze, przedsiębiorczość=majątek + pieniądze. Czasem do tego dochodzi satysfakcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurko7777 07.04.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Osobiście jestem po Technikum budowlanym w chwili obecnej pracuje w zawodzie i na dodatek studiuje....a jakże budownictwo. Troche mnie śmieszą pewne wypowiedzi niektórych...na pewno łatwiej jest tym którzy są po budowlance mechanika czy rysunek techniczny to nic innego jak konstrukcje czy projektowanie z technikum a jak załapiesz mechanike to juz jesteś w domu. Zeby być dobrym w fachu wcale nie trzeba kumać matmy nie wiadomo jak...inaczej jeżeli chcesz być projektantem to i owszem. Doświadczenie jakie masz ze szkoły daje Ci bardzo dużo...prace zaczynałem jako zwykły pracownik fizyczny w chwili obecnej po niespełna 7 miesiącach jestem brygadzistą więc nie uważam ze pchanie sie w budowlanke to zły pomysł wystarczy troche pasji i samozaparcia a bedziesz dobry w tym co robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts