brzuzens 10.03.2004 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Mam akurat takie drzwiczki w łazience w szafce a na okiennice myślałam o czymś mocniejszym, grubszym, solidniejszym i o wiekszych tych poprzecznych deseczkach. Czy to znaczy ze te sa niesolidne? Czy moze powinny wg Ciebie byc jeszcze solidniejsze? Na pierwszy rzut oka byly OK, nawet jesli mialyby zawisnac na zewnatrz. brzuzens dobry pomysl. Wiem, mi tez sie podoba pzdr. brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniga 10.03.2004 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Dla mnie są po prostu za delikatne, nic więcej ale to pewnie kwestia gustu. Uważam że powinny być masywniejsze to tak jakby zamiast drzwi wejściowych wstawić sobie takie cienkie jak do szafki na ubrania. W łazience sprawdzają się świetnie ale są tak lekkie, że nie wyobrażam ich sobie na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crimson 10.03.2004 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Hejwłaśnie wczoraj rozmawiałem z producentem okiennic : http://www.okiennice.plwidziałem je - I klasa. Solidna konstrukcja (nawet nie przypuszczałem, że są robione z takiego grubego drewna i tak solidnie wykończone). Muszą mieć identyczne lub nawet lepsze parametry niż okna drewniane. Przecież stoją niema pod chmurką - słońce, deszcz, śnieg !! I kwestia okuć - przy takim ciężarze to już nie zabawa. Montowanie do ściany dwuwarstwowej - po ułożeniu ocieplenia, ale przed tynkiem. Montaż na spejalnej ramie (opasce) drewnianej. Oferta wg wymiarów okien wyniosła 790 zł/m2 z montażem. Drogo i dlatego jeszcze się zastanawiam. pzdr C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 10.03.2004 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 crimson fajna stronka, zastanawiałem się jak są mocowane okiennice i prosze jak na tacy, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 10.03.2004 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 crimson fajna stronka, zastanawiałem się jak są mocowane okiennice i prosze jak na tacy, dzięki. "Jak na tacy" i "wogole takie tam" o okiennicach to jeszcze tu mozna znalezc: http://www.okiennice.ol.pl/ pzdr. brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 11.03.2004 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Ja też chciałam okiennice - ale ze względu na cene trochę zmieniłam plany. Na okiennice z okuciami antywłamaniowymi szkoda mi pieniędzy. Myślę, że wystarczą nam takie ozdobne, zrobione przez stolarza. Tak na prawdę to nawet nie muszą się zamykać - przy dużym wietrze (u mnie często) ryzyko urwania, obtłuczenia tynku itp. Za to w pokoju dziennym i jadalni które są od południa planuję zrobić okiennice wewnętrzne które spełniałyby rolę zasłon. Tylko przydałyby się takie "południowe" z regulacją żaluzji. Znalazłam nawet jednego producenta takowych ale cena mnie zwaliła z nóg. Chyba przywiozę sobie taką wzorcową okiennicę z wakacji i poszukam kogoś kto mi je zrobi taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basieczka 11.03.2004 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 My mamy okiennice - już prawie rok.Są odlotowe.............piękne..........bez porównania z roletami. Są drewinane, robił je gość - który robi okiennice i wozi za naszą zachodnią granicę - koszt - za 10 okien - w tym 3 potrójne zapłaciliśmy ok 7 000............z montażem. Okiennice ładnie wyglądają, chronią przed zimnem - w ostra mrozy - pomiędzy oknem z zamkniętą okiennicą - a oknem bez okiennicy była różnica 6 stopni, myślę że w lecie - przy upałach też się sprawdzą. Nie żałujemy wydatku - sprawuje się rewelacyjnie. A jak wyglądają....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 11.03.2004 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Tylko przydałyby się takie "południowe" z regulacją żaluzji. Znalazłam nawet jednego producenta takowych ale cena mnie zwaliła z nóg. Chyba przywiozę sobie taką wzorcową okiennicę z wakacji i poszukam kogoś kto mi je zrobi taniej. Ewa, obejrzyj sobie stronę, którą podałem w poście powyżej. Myślę, że stolarz lub nawet średnio zdolny majsterkowicz jest w stanie z wykorzystaniem tych elementów (lub tych pomysłów) zrobić całkiem niezłe okiennice. Ja w każdym razie po wybudowniu domu już wiem przy czym będę spędzał długie zimowe wieczory w garażu pzdr. brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 11.03.2004 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 A mogłabys coś więcej o tych okiennicach? I gdzie znaleźć tego gościa? Jaką masz ścianę i jak one są zamocowane? Rozumiem, że okiennice są drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bordoś 11.03.2004 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Do basieczki - proszę podaj namiary na tego stolarza bo też jesteśmy bardzo zainteresowani okiennicami Pozdrawiam Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basieczka 11.03.2004 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 1) Okiennice są zamontowane do ściany - do muru - ponieważ mamy okna drewniane i szkoda nam było "dziurawić" - także ściany były przygotowywane jeszcze przed tynkowaniem.....(trzeba było robić wzmocnienia...) 2) Gość jest z okolic Bochni - ale jeździ do Niemiec - więc może wam będzie gdzieś po drodze.....Jak chcecie - prześlijcie mi adresy - poszukam w domu namiarów do niego - bo mam gdzieś w kartonach (po przeprowadzce jeszcze sie nie rozpakowaliśmy...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek P. 11.03.2004 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Jeśli można, to również poproszę o namiar na wykonawcę okiennic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość PRAKTIK 20.03.2004 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 MAM W PROJEKCIE OKNA Z OKIENNICAMI OD STYCZNIA SZUKAM WYKONAWCY .JEST TYLKO JEDEN PRODUCENT CO ROBI JE NA ZAMÓWIENIE CZYLI NA WYMIAR I W WIELU WZORACH.ALE ZA TO W IDENTYCZNYM KOLORZE CO OKNAhttp://www.okiennice.com jak zauważycie jest to producent dla sprzedającego jako okiennice.plCENA OKIENNIC NIE JEST TAKA STRASZNA OKOŁO 3O0 ZŁ ZA METR KWADRATOWY -JUTRO ZADZWONIĘ I SIĘ DOWIEM DOKŁADNIE BO MAM WYCENĘ W BIURZE -JEST TO OKIENNICA Z DREWNA GRUBA RAMA .MAM WYCENĘ BEZ OKUĆ BO JEST WIELE OGRANICZEŃ ZE WZGLĘDU NA WYSOKOŚC I SZEROKOŚC OKIEN CZYLI CIĘŻAR OKIENNICY PRZEZ PROJEKTANTÓW NIE UWZGLĘDNIONE PARAMETRY TECHNICZNE ./producent odradza balkony na korbę bo za ciężkie JEST TO OKIENNICA BEZ OKUĆ ZA OKUCIA JEST ODDZIELNA CENA. I TU NALEŻY SIĘ ZASTANOWIĆ CZY BĘDZIE NAM CHODZIŁO O EFEKT WIZUALNY CZY O FUNKCJONALNOŚC /.wzoy okiennic w salonie tego producenta doprowadziły moją żonę do szoku jeszcze nie wie co wybrać a najlepiej jej się podobają z silnikami ./ czekam na wygraną / Jest to producent o nazwie GEBAUER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 21.03.2004 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 Basieczkoja także proszę o namiar na wykonawcę okiennicdo Bochni ode mnie dwa rzuty beretem... pozdrawiam.Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basieczka 22.03.2004 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Podam..........................tylko znalezienie jednej małej wizytówki w 40 kartonach nie jest łatwe.......Jak tylko namierzę - dam znać....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.03.2004 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Do basieczka. Jak znajdziesz wizytóweczke to ja też chcę.pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo 22.03.2004 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Do basieczka. Jak znajdziesz wizytóweczke to ja też chcę. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ga 22.03.2004 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Basieczka! Ja tez koniecznie namiar na Pana poprosze!!! A do Szczecina by je przywiozl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 22.03.2004 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 tez poproszę, wszystko co jest tańsze od gebauera-mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ga 22.03.2004 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Brzuzens! Teraz dopiero doczytalam ten adres ktory podales kilka postow wczesniej! Strona jest naprawde super!!! Chyba juz zaczne robic miejsce na warsztat majsterkowicza !pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts