Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wybór posadzki - miksokret czy anhydryt????

TOMEKUN

Recommended Posts

• Odpowiedzi 450
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To chyba Varme zwrocil Ci na to uwage a nie ja. Ja sie nie wglebiam juz w podsuwane przez Ciebie dane, bo znam ich merytoryczna wartosc - to sa niestety tylko dane "marketingowe". Malo Cie obchodzi jak jest w rzeczywistosci, bo liczy sie tylko to co jest "wg EN", bo tym sie wygodnie mami klientow. Rachunki jednak placi klient a nie Ty. Jak bedzie drozej, to zawsze mozesz powiedziec (ze dygresje polityczna tez wtrace): "Sory...., taki mamy klimat". ;)

Cały czas zapominasz że te "dane marketingowe" są niższe od niezależnych badan - to znowu strzał w kolano Obserwatora :)

Tak właśnie powiedziałem klientom jak w tym roku pompy nie złączyły grzałek przy -15 sorry taki mamy klimat na Śląsku Górnym bo na dolnym było cieplej gorzej miały nawet pompy które założyłem w Bawarii dla rodziny z rajchu :D

Chyba nie lapiesz o co biega (ja nie mam w zwyczaju uchlewania sie sobotni wieczor - wyroslem juz z tego).

Uzytkownicy forum sami ocenia kto ma ich za idiotow. :)

Już ocenili ja nawet nie zwróciłem uwagi na twoją ściemę z powierzchnia poddasza jaka podajesz jako dla ściemy "powierzchnia grzanych podłóg" masz tam jakiś mur kolankowy chociaż w sumie mało mnie to interesuje

do teka:

11zł to minimum wiadomo że im dalej tym cena rośnie, ja w Skierniewicach nie robiłem nigdy i za 11 na pewno bym nie robił ale lokalna firma na pewno minimum tyle weźmie

wiadomo że im grubiej tym cena rośnie ale na domku nie leje się po 10 cm chyba że garaż ktoś tak chce

10 cm rok by schło :)

Czy to w Łodzi czy Wawie nie ma znaczenia garaz 20 cz 30m2 mozna wylać 10 czy 12cm bo tak sie mniej wiecej leje -to norma.W tamtym roku byłem 2razy w Gdańsku w tym jadę w okolice Nowego Sącza 500km od Płocka i tu cena za podróż równa się cenie wylewek lub je przekroczy,ale to Wasz(formułowiczów)wybór.:D.nie chcę pisać głupot ,że u mnie i chyba u wszystkich posadzkarzy jest rowna przy 6 i 10 czy 12 cm bo tak nigdy nie jest,to tak samo jakbym brał 1zl za rozłozenie 3x5cm styropianu zamiast 1zl za 1 warstwe.chłopakom musze zapłacic od warstwy,a po drugie rozkładanie styropianu tyle mniej więcej trwa co wylanie tych samych metrów:bash:

10cm w rok nie wyschnie......

Edytowane przez teka

Dlaczego sie nie leje tyle? Ja mam 8-9cm u siebie. Do grzania akumulacyjnego jest jak najbardziej OK. Wiele osob z podlogowka ma w granicach 10cm.

odpowiedz sobie najpierw na pytanie czy rowny miales chudziak,strop i jaka masz pewnosc ,ze masz te 8cm czy tak powiedzial Ci posadzkarz bo tak chcial?niwelował Ci pod grubosci styropianow?jaka masz powierzchhnie podlogowki?mysle,ze 8-9cm masz bo tak Ci powiedzial posadzkarz

odpowiedz sobie najpierw na pytanie czy rowny miales chudziak,strop i jaka masz pewnosc ,ze masz te 8cm czy tak powiedzial Ci posadzkarz bo tak chcial?niwelował Ci pod grubosci styropianow?jaka masz powierzchhnie podlogowki?mysle,ze 8-9cm masz bo tak Ci powiedzial posadzkarz

Bylem na budowie i podczas nanoszenia poziomow przed wylewaniem i podczas samego wylewania. Taka byla zaprojektowana grubosc posadzki (8cm) i taka wyszla (poza jednym rogiem salonu, gdzie trzeba bylo 1cm nadlac). Zreszta domu nie stawial Kazik z Jozkiem. :)

Podlogi hrzanej mam 230m2.

Dlaczego sie nie leje tyle? Ja mam 8-9cm u siebie. Do grzania akumulacyjnego jest jak najbardziej OK. Wiele osob z podlogowka ma w granicach 10cm.

w garażu leje się tyle w domu jeśli jest 20 cm styropianu to 8 cm minimum ale jeżeli masz np. na stropie 5 cm styropianu to bez sensu tak grubo

jeżeli masz ogrzewanie elektryczne to leje się około 10 cm chodzi o akumulowanie ciepła

w garażu leje się tyle w domu jeśli jest 20 cm styropianu to 8 cm minimum ale jeżeli masz np. na stropie 5 cm styropianu to bez sensu tak grubo

jeżeli masz ogrzewanie elektryczne to leje się około 10 cm chodzi o akumulowanie ciepła

No to nie wiem dlaczego widze tu teksty, ze 10cm sie nie leje w domku.