mardor1971 28.01.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Chciałem zgłosić, że po 2 latach od wylania anhydrytu w jednej z garderób zauważyłem dwa pęknięcia wylewki idące od narożników do środka. Jestem tym bardzo zaskoczony. Nadmieniam, że tam nie było jeszcze płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 28.01.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 no niestety też jestem lekko zawiedziony wykonawstwem anhydrytu w polskich warunkachmogło być lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
termolit 21.01.2014 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 (edytowane) Chciałem zgłosić, że po 2 latach od wylania anhydrytu w jednej z garderób zauważyłem dwa pęknięcia wylewki idące od narożników do środka. Jestem tym bardzo zaskoczony. Nadmieniam, że tam nie było jeszcze płytek. Anhydryt jak i beton półsuchy są podatne na pęknięcia jeżeli nie są odpowiednio dylatowane http://www.termolit.pl/dylatacje.html Edytowane 9 Lutego 2016 przez termolit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
termolit 21.01.2014 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 no niestety też jestem lekko zawiedziony wykonawstwem anhydrytu w polskich warunkach mogło być lepiej dlaczego ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mardor1971 24.01.2014 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 trzeci sezon nowych pęknięć nie widać na stare dwa położyłem płytki i nic nie pęka. wada jest taka że chciałem wysterować pc by grzała w taniej taryfie, niestety odpuściłem bo rano było koszmarnie ciepło nie dało się dobrze spać. komfort cieplny anhydrytu jest b dobry o ile nie grzejemy tylko w taniej taryfie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1173 24.01.2014 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 A propos 10 godz pracy. Mnie pc chodzi do dzisiaj za styczeń 7,5 średnio dziennie, nie w drogiej taryfie bo wy macie tanią i drogą a ja mam średnią całą dobę. Mam też kuchenkę indukcyjną którą gotuję nie w nocy tylko w dzień telewizor i komputer też pracują głównie w dzień a nie wnocy. Nigdy nie liczyłem ale trochę tych oszczędności z ogrzewania zużywacie w droższej taryfie, dlatego ważne będą rachunki nie tylko za ogrzewanie tylko za całość. Te 180 godzin pracy sprężarki przekłada się na 430 Kw/h mnożąc razy 50 gr daje ok 215 zł z ciepłą wodą. Więc nie wiem czy jest to drogo? CENA EN EL WG ZUŻYCIA za 2013r. 0,40zł/kWh - CO+CWU 0,56zł/kWh - DOM 0,46zł/kWh - Śr całość G12 TAR I 0,71zł/kWh TAR II 0,355zł/kWh G11 ok 0,65zł/kWh ceny z opłatami stałymi Widać że nawet na bytowym wychodzi taniej. Na całości ok 1300zł/rok. Wszystko na prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 24.01.2014 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 dlaczego ??? jeden pokój zawalili, miała być super dokładność do 2-3 mm, a w tym pokoju doszła do 1cm !!.. fakt reszta dużo lepiej wypadła no i reklamacja .. nieskuteczna, parkieciarze mi robili wyrównanie przed położeniem podłogi poza tym w kilku miejscach na rogach były pęknięcia wylewki, fakt że nie powiekszały się już co do samego anhydrytu, można grzać tylko w taniej ... w nocy, komfort będzie ok, zaleznie od domu .. ale pon 0C to już najlepiej włączyć dogrzewanie 13-15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
termolit 24.01.2014 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 jeden pokój zawalili, miała być super dokładność do 2-3 mm, a w tym pokoju doszła do 1cm !!.. fakt reszta dużo lepiej wypadła no i reklamacja .. nieskuteczna, parkieciarze mi robili wyrównanie przed położeniem podłogi poza tym w kilku miejscach na rogach były pęknięcia wylewki, fakt że nie powiekszały się już co do samego anhydrytu, można grzać tylko w taniej ... w nocy, komfort będzie ok, zaleznie od domu .. ale pon 0C to już najlepiej włączyć dogrzewanie 13-15 czyli anhydryt tak ale z dobrym wykonawcą w rogach popękała bo prawdopodobnie została wylana zbyt mała grubość wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 24.01.2014 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 tak, wykonawca musi być dobry.. najlepiej domagać się umowy i FV za usługę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BM Kleszczewo 05.02.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Jeśli masz 10 cm to powinieneś dać 4cm styropianu i wylać 6cm wylewki cementowej lub ok 5.5 anhydrytowej. Najlepsza grubość na podłogówce to 45mm dla cementówki i 35mm dla anhydrytu licząc od góry rurki. Wszystko ponadto to niepotrzebne koszty i czas nagrzewania. Co do kożuszka który powstaje na powierzchni anhydrytu to tylko przy agilli lub wolplanie KNAUF tego niema. Różnica w składzie materiału. Każda wylewka anchydrytowa ma kozuszek. Inaczej by nie wiązała. Kożuszek ma za zadanie zatrzymania wilgoci w posadzce aby za szybko nie odparowała, gdyż zbyt szybkie oddanie pary wodnej w górę może skowodować łuszczenie się i mikro spękania w pierwszym etapie schnięcia. Ja wylewałem (w maju 2013) u siebie Agille Lafarge ( średnio mi wyszło na 160m2 - 5,6 cm posadzki) i po około 2 miesiącach przyjechali z firmy która mi lała na przeszlifowanie podłóg, mimo że podczas chodzenia sama się powycierała. Dalej użyłem grunt Knauf Tiefengrung ( pierwsze malowanie 1:4 z wodą, drugie 1:2 z wodą) i po upływie 7 dni rozpoczęło się układanie płytek. Wszędzie stosowałem klej Knauf K4 z racji że na całości mam ogrzewanie podłogowe. Ktoś tu pisał że dylatacje przy anchydrytach przy 100m2 - tak zgadza się jeśli mamy w jednej płaszczyźnie. Inaczej robi się w domkach jednorodzinnych - każde pomieszczenie należy zdylatować obwodowo. Jak ktoś chce konkretną ekipę na anchydryty z Poznania i okolic służe pomocą. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 08.02.2014 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Posadzki wylewki maszynowe mixokretem - Firma PosGlanc - zapraszam do obejrzenia naszego filmu i galerii zdjęć na youtube.pl po niżej link zdjęcia naszych realizacji: film jak wylewa się posadzki maszynowe: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 08.02.2014 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 nie ma złych technologi tylko złe wykonanie często klient bierze tanich wykonawców, nie raz powiem komuś cene z materiałem a klient się targuje dla mnie to nie targ! cena jest ceną są w niej materiały które muszą być i nie zamierzam opuszczać bo nie dołożę ze swoich żeby klient miał dobrze dlatego jak firma poda cenę musisz wiedzieć co zawiera bo ja mogę zrobić posadzkę za 32zł a ktoś inny za 27zł tylko że pół rzeczy klient nie dostanie ważna jest grubość żwiru, jaki cement stosujemy, dodatki, zbrojenie wszystko musi być klient musi wiedzieć za co płaci posadzkarz bierze odpowiedzialność za jakość wykonanej posadzki dlatego nie moge pozwolić sobie żeby robić posadzki z byle czego, każda dobrze zrobiona wylewka to dla mnie wizytówka, każdy zadowolony klient poleci taką firmę ale musi być zadowolony dlatego trzeba przykładać się do swojej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 08.02.2014 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 często klient bierze tanich wykonawców, nie raz powiem komuś cene z materiałem a klient się targuje dla mnie to nie targ! cena jest ceną są w niej materiały które muszą być i nie zamierzam opuszczać bo nie dołożę ze swoich żeby klient miał dobrze dlatego jak firma poda cenę musisz wiedzieć co zawiera bo ja mogę zrobić posadzkę za 32zł a ktoś inny za 27zł tylko że pół rzeczy klient nie dostanie Targowanie sie nie dotyczy jakosci czy ilosci uzytych materialow, tylko Twojego zarobku (robocizny). To chyba nie jest jakas wielka swietosc o ktorej nie moznaby porozmawiac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 08.02.2014 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Im bardziej sie targujesz tym bardziej na odpierdziel beda ci to robic bo co sie beda przemeczac skoro klient nie chce godnej pracy placic. Ja z wykonawcami targowalem sie ale to tez z wyczuciem trzeba. W koncu kazdy z czegos musi zyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 08.02.2014 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 czyli jaki koszt jest za m2 posadzki? chodzi o robociznę, bo wiadomo materiał może być różny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 08.02.2014 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Im bardziej sie targujesz tym bardziej na odpierdziel beda ci to robic bo co sie beda przemeczac skoro klient nie chce godnej pracy placic. Ja z wykonawcami targowalem sie ale to tez z wyczuciem trzeba. W koncu kazdy z czegos musi zyc Jesli bedzie to firma, ktora po negocjacji ceny na nizsza bedzie robila "na dopierdziel", to z bardzo duzym prawdopodobienstwem za cena nominalna zrobilaby identycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 08.02.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Jesli bedzie to firma, ktora po negocjacji ceny na nizsza bedzie robila "na dopierdziel", to z bardzo duzym prawdopodobienstwem za cena nominalna zrobilaby identycznie. dokładnie tak jest, jeśli ktoś robi bylee zrobić to nie ważne jaki ma towar i tak zrobi źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 08.02.2014 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 chyba coś w tym jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 08.02.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 ja moge zrobić klientowi posadzkę z piasku 0-2mm taniej i zrobie ją równo tu bardziej chodzi o to że jeżeli klient chce posadzkę pod np. parkiet ja musze zastosować kruszywo więc nie moge zrobić mu z piasku 0-2mm bo beton bedzie za słaby o to chodzi, o wytrzymałość posadzki standardowo robimy posadzki z piasku płukanego 0-4mm ale jeżeli klient bedzie miał żywice albo podłogi drewniane trzeba zastosować kruszywo dlatego moja cena z materiałem bedzie np. 33 zł a inny da 27 zł tylko zrobi ją z piasku i cementu II w dodatku na maszyne wsypie 1,5 worka cementu i dodatków tyle co nic ale może zrobić ją równo (tylko słabą) tu chodzi o to że bedzie chciał ceną z materiałem przyciągnąć klienta tylko jego posadzką bedzie za słaba i bedzie wymagała drogich napraw trzeba wykonawców uświadamiać jak mają robić bo mogą zrobić dobrze, tylko trzeba chcieć, ale wielu ma klienta w du.. dlaczego dają 1,5 worka cementu na maszyne? bo beton jest jałowy i lekko się ściąga wtedy może szybko i dużo zrobić (czyli idą na metry) a posadzkarz jest po to żeby zrobił wytrzymały podkład pod podłogi jakie klient bedzie chciałdlatego posadzki z mixokreta mają czasem złą opinie to przez chciwość i nie wiedze ludzi którzy kupują maszyny tylko po to żeby zarabiać tylko ilosc się liczy nie jakość ale czy to posadzka z mixokreta czy anhydryt to przy każdej spotkamy oszustów którzy będą chcieli tylko zarobić, w sumie o to chodzi musimy pracować zeby zarabiać żeby żyć tylko jak coś robimy to róbmy to od początku do konca dobrze, dla mnie zadowolony klient który mnie poleca to jest najlepsza reklama, oszuści szybko konczą ale wielu klientów ma problemy i nie potrzebne nerwy przez nich cena robocizny jest zawsze ta sama reszta to cena materiału, ja musze zrobić tak posadzkę zęby posłużyła klientowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 08.02.2014 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 cena robocizny jest zawsze ta sama reszta to cena materiału, ja muszę zrobić tak posadzkę zęby posłużyła klientowi Czyli jaka? przy np 250m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts