orasje 17.02.2011 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Witam, prosze o rade czy na podlodze w piwnicy lepiej jest polozyc pape termozgrzewalna czy folie PE np 0.2 mm i na to styropian i wylewke betonowa?. Nie mam (odpukac) problemow z woda i wilgocia. Izolacja pozioma fundament-sciana piwnicy zrobiona z papy i "wchodzi"do wnetrza na ok 15-20 cm. Prosze o porady bo...jak zwykle potzreba na wczoraj. Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1977 17.02.2011 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Ja mam polozona pape. Na pape musialem i tak polozyc folie, poniewaz papa nie powinna sie stykac ze styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 17.02.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Folia - łatwiej i skuteczniej. Ale ja uważam że beton nie powinien wlewać się między styropian i dałem styro, na niego folię i dopiero beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 17.02.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Witam, prosze o rade czy na podlodze w piwnicy lepiej jest polozyc pape termozgrzewalna czy folie PE np 0.2 mm i na to styropian i wylewke betonowa?. Nie mam (odpukac) problemow z woda i wilgocia. Izolacja pozioma fundament-sciana piwnicy zrobiona z papy i "wchodzi"do wnetrza na ok 15-20 cm. Prosze o porady bo...jak zwykle potzreba na wczoraj. Z gory dziekuje W opowiedzi tak będzie wyglądać folia budowlana natychmiast po położeniu na niej styropianu czyli będzie przedziurawiona jest to przykład z demontażu jastrychu po 2 miesiacach po położeniu przez kogoś kto uważał że folia nadaje się na izolację od wilgoci kapilarnej z gruntu wiecej zdjęć w moim albumie pozdrawiam janzar http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=42807 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasje 17.02.2011 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Janzar, trzeba powiedzieć że wiesz jak zrobić wrażenie, to na zdjęciu to prawdziwe okropieństwo...czyli jeżeli papa to czy trzeba a raczej technicznie można wywinąć ją na ściany czy pozostawić to dla folii która przyjdzie na papę bo znacznie łatwiej? No a styropian...czy lać na niego beton czy jeszcze raz folia na niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 18.02.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 No a styropian...czy lać na niego beton czy jeszcze raz folia na niego? foli nie żałuj - droga nie jest a masz dodatkową warstwę izolacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasje 18.02.2011 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Macie moze rozpoznanie ile kosztuje polozenie 1 m papy na goraco-u mnie mistrzu powiedzial 10 zl za m.kw - nie wiem czy to ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 18.02.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 folie PE np 0.2 mm i na to styropian i wylewke betonowa?. Z gory dziekuje ...jak juz folie - to kładź 0,3 ...w dwóch warstwach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 18.02.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Ja dałem folię 0,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasje 18.02.2011 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 No dobrze, ale jak jest ten styropian a na to folia to znaczy że chłopaki jak będą lali beton to będą po nim biegać-nie uszkodzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 18.02.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Witam, prosze o rade czy na podlodze w piwnicy lepiej jest polozyc pape termozgrzewalna czy folie PE np 0.2 mm i na to styropian i wylewke betonowa?. Ja odpowiem tak: Żeby było szczelnie i prawidłowo. A materiał do wyboru. 0.2 to i tak za cienka. Jak chcesz ja to 2 warstwy. Ale jak masz papę pod ściana, to aż się prosi żeby dać papę i zgrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 18.02.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 (edytowane) Ale jak masz papę pod ściana, to aż się prosi żeby dać papę i zgrać. dokladnie 10zl/m2 to normalna cena mozna wywinac na sciany bez problemu na styku podbetonka-lawa-sciana fundamentowa wkleic najpierw pasek papy wywiniety na sciane, dopiero na to papowanie powierzchni z wywinieciem na sciane fund nie stosowac dysperbitu po pape termozgrzewalna bo ta odpadnie lepiej na goly dokladnie oczyszczony i suchy beton gruntu na bazie rozpuszczalnikow organicznych sie wewnatrz bud nie stos na pape folia, tu wystarczy 0,3 mm, styropian i w piwnicy dobrze by bylo dac folie na styropian Edytowane 18 Lutego 2011 przez face Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasje 19.02.2011 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 No dobrze, ale jak jest ten styropian a na to folia to znaczy że chłopaki jak będą lali beton to będą po nim biegać-nie uszkodzą? Dziękuje za rady...no a jak rozwiązuje się kwestię lania wylewania po styropianie, chodzi mi o ew. uszkodzennia styro, czy są na to jakieś patenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 19.02.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Dziękuje za rady...no a jak rozwiązuje się kwestię lania wylewania po styropianie, chodzi mi o ew. uszkodzennia styro, czy są na to jakieś patenty? jest jeden patent - odrobina uwagi jesli styropian dobrze ulozony to najwyzej delikatnie sie od obuwia "przygniecie" to nie jest zagrozenie, jesli zle ulozony(klawiszuje) moze popekac da sie na ogrzewaniu podlogowym z alu-pex bez uszkodzen to i na styropianie rowniez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasje 20.02.2011 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Czy na izolację podłogi w piwnicy można daś papę np V60 S35 która raczej stosowana jest na dachy czy bezwzględnie fundamentową SBS ? Chodzi jak zwykle o cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 20.02.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Dać możesz ale nikt ci nie da na to gwarancji. Oczywiście papa tylko na szklanym welonie lub poliestrowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 21.02.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 poszukaj papy przeznaczonej do izolowania podlog piwnic jesli poziom wod gruntowych wysoki i mozliwe dzialanie wody pod cisnieniem to poszukac papy ktora sie do tego nadaje jesli poziom wody gr niski i brak ww dzialania to nie ma co mnozyc kosztow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 09.05.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 musze podjąć decyzję : papa czy folia; czy nie budzi w was obaw fakt, że żadna z pap nie ma dopuszczenia do stosowania wewnątrz pomieszczeń mieszkalnych (bodajże od 2004 roku); to jest moja największa bolączka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts