elcukro 17.02.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Witajcie, Próbuję doprecyzować koszty materiałowe domku z pracowni MG Projekt i jedna rzecz nie daje mi spokoju - koszt wkładu kominowego.http://www.mgprojekt.com.pl/domki/willanaborowej/elewacje.php Jest w kosztorysie wpisane 56 metrów bieżących wkadów Schiedel. Kosztorys nie ma cen, więc teraz muszę zgadywać jaką cenę mb podstawić aby wyjść na całkowity koszt tej pozycji. Zrobiłem mały research i wychodzi mi że... mb w tym systemie (Rondo lub Rondo plus np.) kosztuje jakieś 640 zł, co daje sumię 30 kilku tysięcy tylko na te wkłady!!! Czy to możliwe? I jeśli tak - jakie mam alternatywy aby zjechać z tym kosztem w dół? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sti 17.02.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 przecież tam jest kilka kominów, każdy komin to 10 m.są różne firmy produkujące systemy kominowe, zawsze można dac zamiennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppred 17.02.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Kominki wentylacyjne są trochę tańsze No chyba ze chcesz zrobić 5 kotłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elcukro 18.02.2011 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Kominki wentylacyjne są trochę tańsze No chyba ze chcesz zrobić 5 kotłowni Mam jedną*kotłownię jeden komin jest z kominka (zewnętrzny + wewnętrzny), drugi jest z kotłowni (gaz z sieci miejskiej). Dwa pozostałe nie do końca jeszcze wiem czemu tam są. Jakie parametry powinien spełniać komin dla kominka używanego sporadycznie na drewno, a jakie komin do kotłowni na gaz miejski? Muszę poszukać zamienników. Co moglibyście polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts