gliczarowianin 17.02.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 (edytowane) Postanowilem zalozyc kacik w ktorym bede staral sie pokazywac rzeczy zwiazane z budownictwem jak i nie tylko. Mam nadzieje ze bedzie ciekawie. Na poczatek pare fotek z miejscowosci o ktorej marze nocami aby powrocic na stale. Edytowane 18 Lutego 2011 przez gliczarowianin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gliczarowianin 18.02.2011 03:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Pokoj jadalny zaprojektowany i zrobiony przeze mnie. Panele drewno i plyty MDF, sciany - wenecki plaster ( wysoki polysk, w dotyku podobienstwo do marmuru) sufit odlewy gipsowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 18.02.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Ładny dobór kolorów, właściwe proporcje, dużo światła i staranne wykonanie. Może się podobać. Ten żyrandol to nie za nisko? Jeszcze dwie sprawy: 1. Gliczarów Górny ze zdjęć nieodparcie kojarzy mi się z opowiastką o ukochanych Bieszczadach, śniegu i odśnieżaniu zamieszczoną tu gdzieś na forum. 2. W "zrób to sam" jest wątek "stolarstwo moje hobby". Może zamieszczaj tam te zdjęcia bo tu to wygląda na reklamę a taka bezpłatna jest tu niemile widziana . No chyba że się nikt nie przyczepi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gliczarowianin 18.02.2011 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Serdeczne dzieki za info. Wracajac do watku, jesli chodzi o zyrandol to owszem mozna ustawic go wyzej lub nizej. O tym decyduje wlasciciel po zakupieniu odpowiedniego stolu. Generalnie zyrandol powinien byc wyzej o jakies 70 - 80 cm od blatu stolu, a wiec kiedy goscie siedza przy stole nie maja oni problemu z widzeniem sie nawzajem. Co do Gliczarowa to niestety przez ostatnie 10 lat naplynelo do niego wielu nowych gospodarzy jak i miejscowi rozbudowali strukture wioski z naprawde dziewiczej gdzies tam z boku sobie lezacej do rangi metropolii. Tak wiec pomimo fantastycznych widokow ktore natabene nie zostaly w tym filmiku ukazane czyli pisze o panoramie Tatr. pozostal u mnie zal i smutek za czasami kiedy zasypani sniegiem musielismy czekac 3-4 dni az nas odkopia majac ubaw przy tym po pachy. Zdjecia pstrykal znajomy lekarz z Francji ktory o dziwo zauwazyl inne aspekty godne uwienczenia anizeli sama panorama Tatr. Jesli pan moderator kaze tak tez uczynie, choc bardziej od reklamy raczej chec pokazania pewnych rzeczy innym osoba mna kierowala. Zreszta chcial bym tu poruszac rozne tematy i rozne kompozycje wklejac. na miejmy nadzieje ucieche wszystkich. Wracajac do kolorow i weneckiego plastra trzeba byc rozsadnym i dobrze znac efekt koncowy, kiedy ujrzalem go pierwszy raz byl to pomarancz, piekny !! U siebie poprosilem kolege i zrobil mi czerwony niestety juz nie ten sam efekt, zaluje do dzis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 18.02.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Dla mnie to żadna reklama. Czy jak wkleję zdjęcia Kielc, to będzie reklama, nawet jak powiem, że właśnie buduję wielki hotel? Nie dajmy sie zwariować. Ładnie ten pokój wykończyłeś. Podoba mi sie. Co do Gliczarowa, to wiem, że tam się wybiorę, bo bywałam w Białce, w Zębie, W Leszczynach. Na mieszkanie na stałe dla mnie by sie nie nadawało, bo mnie wysokie góry tak przytłaczają, że mam po kilku dniach coś w rodzaju uczucia klaustrofobii. W takich miejscowościach mogę przebywać tydzień. Zobaczcie, jak to jest, że każdy jest inny i każdemu co innego odpowiada. Chyba to fajnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gliczarowianin 20.02.2011 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Prosty sposob zrobienia lozka dla dzieci. W wiekszosci wykorzystano plyty MDF. a tu cos dla refleksji. Tylko prosze nie krytykowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gliczarowianin 23.02.2011 04:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Jako ze pisalem ze lubie czytac ( obecnie Biblia oraz Malowany ptak - Kosinskiego) wkleje pare zdjec z pomieszczenia biblioteczno - biurowego. Zaluje jednego - koloru. Za ciemny, z czasem poprostu czlowiek zmienia gusta i dzis polozylbym inny lakier ( bardziej wpadajacy w braz i ciut jasniejszy) Chcac taki pokoj potrzebujemy okolo 15 plyt o grubosci 1/4 cala i wymiarach 4X8 stop. Ramki sa robione ze zwyczajnych desek 2,5 cm grubosci na 8.5 cm szerokosci, dlugosc- najlepiej zdobyc listwy o wymiarze pokoju w ten sposob unikamy "zlacz" ktore sa pod lakierem widzialne. Ramki mozna ozdobic listwami ozdobnymi ktore robi sie samemu uzywajac specjalnych nozy, tyczy sie to listw dolnich jak i sufitowych. Rodzaj drzewa - najtaniej topola ( tylko ciemne lakiery) - moze byc dab i tutaj wachlarz kolorystyki jst wiekszy no i moga byc materialy:yes: szlachetne do ktorych zalicza sie czeresnie, mahon czy orzech. Nie wspominam o egzotycznych ze zrozumialych powodow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gliczarowianin 25.02.2011 03:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 (edytowane) Wlasnie wrocilem z proby choru i tak mnie jakos nabralo na przemyslenia ....... budowlane:D Szkoda ze temat zostal przeniesiony bo pewnie bedzie narzekanie ze nie w temacie:( a tak cos o teologii mozna by bylo po gdybac. Pierwsza czesc piekna jak dla mnie http://www.youtube.com/watch?v=GNCAo9IIBS8 Co do Gliczarowa, to wiem, że tam się wybiorę, bo bywałam w Białce, w Zębie, W Leszczynach. Zapraszam za 2 lata. Edytowane 25 Lutego 2011 przez gliczarowianin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 25.02.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Długo ten chór macie .... pieśni piękne , zarówno dla wierzących jak i nie ..... po gdybać wszędzie można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 26.02.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Piękne rzeczy robisz. Zaintrygowało mnie jednak, Czy wnęka za łóżkiem została jakoś wykorzystana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 26.02.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Piękne rzeczy robisz. Zaintrygowało mnie jednak, Czy wnęka za łóżkiem została jakoś wykorzystana? Na barek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gliczarowianin 26.02.2011 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Piękne rzeczy robisz. Zaintrygowało mnie jednak, Czy wnęka za łóżkiem została jakoś wykorzystana? 1 Dziekuje 2 Sa dwie polki, na dole i na gorze. Z tylu sa gniazdka sieciowe aby mozna bylo podlaczyc mala lamke czy tez budzik, pare ksiazek czy maskotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gliczarowianin 01.03.2011 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 (edytowane) Okap ktory zaprojektowalem i wykonalismy. Koszt zaskakujaco niski, zwazywszy na ceny miedzi. Edytowane 1 Marca 2011 przez gliczarowianin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 01.03.2011 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 A w środku okapu to coś gotowego, czy też sami składaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gliczarowianin 01.03.2011 23:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 (edytowane) W srodku jest gotowy wentylator ktory wyciaga pare i zapachy na zewnatrz. Oryginalnie byl on w budowany w panelu w kolorze kuchni jednak bardzo niefunkcjonalnie zaprojektowany. Stad tez ta zmiana. Długo ten chór macie .... Dla wyjasnienia mieszkam w innej przesczeni czasowej Kiedy u Was 4 rano u mnie jest 9 wieczorem Edytowane 2 Marca 2011 przez gliczarowianin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 03.03.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 "Dla wyjasnienia mieszkam w innej przesczeni czasowej Kiedy u Was 4 rano u mnie jest 9 wieczorem " no to trochę wody między nami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 09.03.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Usłyszałem własnie w radiu że do Gliczarowa nie dojedzie żaden cięższy samochód niz 10 ton. Jest tam stary, drewniany zdaje się most ktorego remont przekracza mozliwości ogólno- gminne. To taka mniej więcej była relacja jak z jakiejś zagubionej w dżungli wioski w Afryce w której zerwał sie jedyny most wiszący. Egzotyka ten Gliczarów ale to ma swój urok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gliczarowianin 14.03.2011 01:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 (edytowane) Pewnie mowili o Gliczarowie Dolnym, my planujemy budowe w Gliczarowie Gornym ( najpierw dom mial powstac w Gliczarowie Dolnym ) Z tymi samochodami to poniekad prawda jednak zaraz nad mostem jest utwardzona droga w rzece tak wiec samochody ciezarowe jezdza. Jesli juz to problemem jest droga ktora w wyzszej czesci Gliczarowa ma szerokosc malucha P.S. znalazlem akurat zdjecie mostu jakie pstryknolem 3 lata temu a tu juz widok prawie z dzialki obecnej z Gliczarowa Gornego Wracajac do budownictwa przesylam kilka kolejnych zdjec : Edytowane 14 Marca 2011 przez gliczarowianin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 14.03.2011 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Cudnie!!! Nie dziwię sie że chcesz tam mieszkać. Te twoje mebelki do złudzenia przypominają stylem meble innego forumowicza - dziobaka. On też założył o tym wątek "stolarstwo moje hobby" W Ameryce taki styl widać jest najbardziej popularny. Co kraj ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gliczarowianin 14.03.2011 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Zauwazylem ze wszystko idzie jak fala. Kiedy zamawialem swoje meble wiekszosc robila je z czeresni. panowaly ciemne kolory. Teraz widze ze trend zawrocil w strone jasnych palet z domieszka cakowiecie powiedzmy innego ciemnego koloru wyspy lub okapu. Tak wiec coraz czesiej widac 2 lub trzy kolory w dzisiejszych kuchniach. Osobiscie jestesmy z zona nastawieni tylko na jasny kremowy kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts