Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kacik gorala

gliczarowianin

Recommended Posts

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ładny dobór kolorów, właściwe proporcje, dużo światła i staranne wykonanie. Może się podobać. Ten żyrandol to nie za nisko?

Jeszcze dwie sprawy:

1. Gliczarów Górny ze zdjęć nieodparcie kojarzy mi się z opowiastką o ukochanych Bieszczadach, śniegu i odśnieżaniu zamieszczoną tu gdzieś na forum.

2. W "zrób to sam" jest wątek "stolarstwo moje hobby". Może zamieszczaj tam te zdjęcia bo tu to wygląda na reklamę a taka bezpłatna jest tu niemile widziana :). No chyba że się nikt nie przyczepi.

Serdeczne dzieki za info. Wracajac do watku, jesli chodzi o zyrandol to owszem mozna ustawic go wyzej lub nizej. O tym decyduje wlasciciel po zakupieniu odpowiedniego stolu. Generalnie zyrandol powinien byc wyzej o jakies 70 - 80 cm od blatu stolu, a wiec kiedy goscie siedza przy stole nie maja oni problemu z widzeniem sie nawzajem.

Co do Gliczarowa to niestety przez ostatnie 10 lat naplynelo do niego wielu nowych gospodarzy jak i miejscowi rozbudowali strukture wioski z naprawde dziewiczej gdzies tam z boku sobie lezacej do rangi metropolii. Tak wiec pomimo fantastycznych widokow ktore natabene nie zostaly w tym filmiku ukazane czyli pisze o panoramie Tatr. pozostal u mnie zal i smutek za czasami kiedy zasypani sniegiem musielismy czekac 3-4 dni az nas odkopia majac ubaw przy tym po pachy. Zdjecia pstrykal znajomy lekarz z Francji ktory o dziwo zauwazyl inne aspekty godne uwienczenia anizeli sama panorama Tatr.

Jesli pan moderator kaze tak tez uczynie, choc bardziej od reklamy raczej chec pokazania pewnych rzeczy innym osoba mna kierowala. Zreszta chcial bym tu poruszac rozne tematy i rozne kompozycje wklejac. na miejmy nadzieje ucieche wszystkich.

Wracajac do kolorow i weneckiego plastra trzeba byc rozsadnym i dobrze znac efekt koncowy, kiedy ujrzalem go pierwszy raz byl to pomarancz, piekny !! U siebie poprosilem kolege i zrobil mi czerwony :( niestety juz nie ten sam efekt, zaluje do dzis.

Dla mnie to żadna reklama. Czy jak wkleję zdjęcia Kielc, to będzie reklama, nawet jak powiem, że właśnie buduję wielki hotel? Nie dajmy sie zwariować.

Ładnie ten pokój wykończyłeś. Podoba mi sie.

Co do Gliczarowa, to wiem, że tam się wybiorę, bo bywałam w Białce, w Zębie, W Leszczynach. Na mieszkanie na stałe dla mnie by sie nie nadawało, bo mnie wysokie góry tak przytłaczają, że mam po kilku dniach coś w rodzaju uczucia klaustrofobii. W takich miejscowościach mogę przebywać tydzień. Zobaczcie, jak to jest, że każdy jest inny i każdemu co innego odpowiada. Chyba to fajnie?

Jako ze pisalem ze lubie czytac ( obecnie Biblia oraz Malowany ptak - Kosinskiego) wkleje pare zdjec z pomieszczenia biblioteczno - biurowego. Zaluje jednego - koloru. Za ciemny, z czasem poprostu czlowiek zmienia gusta i dzis polozylbym inny lakier ( bardziej wpadajacy w braz i ciut jasniejszy)

DSCF2302.JPG

DSCF2307.JPG

DSCF2308.JPG

DSCF2311.JPG

Chcac taki pokoj potrzebujemy okolo 15 plyt o grubosci 1/4 cala i wymiarach 4X8 stop. Ramki sa robione ze zwyczajnych desek 2,5 cm grubosci na 8.5 cm szerokosci, dlugosc- najlepiej zdobyc listwy o wymiarze pokoju w ten sposob unikamy "zlacz" ktore sa pod lakierem widzialne. Ramki mozna ozdobic listwami ozdobnymi ktore robi sie samemu uzywajac specjalnych nozy, tyczy sie to listw dolnich jak i sufitowych. Rodzaj drzewa - najtaniej topola ( tylko ciemne lakiery) - moze byc dab i tutaj wachlarz kolorystyki jst wiekszy no i moga byc materialy:yes: szlachetne do ktorych zalicza sie czeresnie, mahon czy orzech. Nie wspominam o egzotycznych ze zrozumialych powodow.

Wlasnie wrocilem z proby choru i tak mnie jakos nabralo na przemyslenia ....... budowlane:D Szkoda ze temat zostal przeniesiony bo pewnie bedzie narzekanie ze nie w temacie:( a tak cos o teologii mozna by bylo po gdybac.

Pierwsza czesc piekna jak dla mnie

http://www.youtube.com/watch?v=GNCAo9IIBS8

Co do Gliczarowa, to wiem, że tam się wybiorę, bo bywałam w Białce, w Zębie, W Leszczynach.

Zapraszam za 2 lata.

Edytowane przez gliczarowianin

W srodku jest gotowy wentylator ktory wyciaga pare i zapachy na zewnatrz. Oryginalnie byl on w budowany w panelu w kolorze kuchni jednak bardzo niefunkcjonalnie zaprojektowany. Stad tez ta zmiana.

Długo ten chór macie ....:D

Dla wyjasnienia :D mieszkam w innej przesczeni czasowej :yes: Kiedy u Was 4 rano u mnie jest 9 wieczorem

Usłyszałem własnie w radiu że do Gliczarowa nie dojedzie żaden cięższy samochód niz 10 ton. Jest tam stary, drewniany zdaje się most ktorego remont przekracza mozliwości ogólno- gminne. To taka mniej więcej była relacja jak z jakiejś zagubionej w dżungli wioski w Afryce w której zerwał sie jedyny most wiszący. Egzotyka ten Gliczarów ale to ma swój urok.

Pewnie mowili o Gliczarowie Dolnym, my planujemy budowe w Gliczarowie Gornym ( najpierw dom mial powstac w Gliczarowie Dolnym ) Z tymi samochodami to poniekad prawda jednak zaraz nad mostem jest utwardzona droga w rzece tak wiec samochody ciezarowe jezdza. Jesli juz to problemem jest droga ktora w wyzszej czesci Gliczarowa ma szerokosc malucha :)

P.S. znalazlem akurat zdjecie mostu jakie pstryknolem 3 lata temu :)

DSCI0322.JPG

a tu juz widok prawie z dzialki obecnej z Gliczarowa Gornego

P1060007.JPG

Wracajac do budownictwa przesylam kilka kolejnych zdjec :

DSCF1101.JPG

DSCF1102.JPG

DSCF1103.JPG

DSCF1299.JPG

DSCF1289.JPG

Zauwazylem ze wszystko idzie jak fala. Kiedy zamawialem swoje meble wiekszosc robila je z czeresni. panowaly ciemne kolory. Teraz widze ze trend zawrocil w strone jasnych palet z domieszka cakowiecie powiedzmy innego ciemnego koloru wyspy lub okapu. Tak wiec coraz czesiej widac 2 lub trzy kolory w dzisiejszych kuchniach. Osobiscie jestesmy z zona nastawieni tylko na jasny kremowy kolor.