Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kacik gorala

gliczarowianin

Recommended Posts

Na dzialce gdzie mial powstac pierwotny dom myslelismy o czyms takim. Projekt jednak ma/mial jeden mankament. Ilosc pomieszcen na drugim pietrze i poddaszu pozwalala na myslenie o wynajmie paru pokoi. Powstalo pytanie jak oddzielic pomieszczenia rodzine od tych do wynajecia. z Pomoca przyszedl opieszaly architekt ktorego po roku mialem dosc jak i propozycja budowy na innym poletku w znacznie bardziej ciekawym ( dla gosci ) miejscu. Niestety uklad dzialki zniweczyl moj pierwotny plan i tak u nowego architekta sa dwie koncepcje.

1 3 bryly polaczone razem - 2 dla gosci 1 prywatna. ( tu czekamy na oszacowanie budzetu :) )

2 domek fikusny maly, rodzinny.

Wracajac do pierwszego pomyslu

Parter2.jpg

Pietro1.jpg

E1.jpg

Z%20lotu%20ptaka.jpg

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szukam informacji na temat pustaków (solbet) 59x30x24 lub 59x36x24. Tata jako zapalony budowlaniec nie chce o nich slyszec, upiera sie przy Porothermie lub Ytongu:confused: Brat nie zwaza na sugestie taty i zaprasza mnie do kupna wiekszej ilosci tego samego produktu. Niby maja byc oszczednosci. Prosze o rade bo w tym jestem akurat zielony:confused:

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 months później...
  • 2 weeks później...

DSCN1308.JPG

DSCN1311.JPG

DSCN1315.JPG

DSCN1309.JPG

DSCN1325.JPG

DSCN1326.JPG

DSCN1328.JPG

DSCN1329.JPG

Sufit na ogromnej powierzchni z drewna "sękata olcha" Knotty Alder. Drewno bardzo drogie w porownaniu do innych "szlachetnych " odmian. Najwiekszym utrudnieniem bylo obliczenie promienia i dociecie kazdej z osobna listewki tak aby wszystko bylo w jednym ciagu, oraz ustawienie tak boazerii aby przy krancach wyszly polowki z calosci. Efekt koncowy, za jakis miesiac pomieszczenie powinno byc zakonczone.

• 6 months później...
  • 3 weeks później...
Mam pytanie ile kosztuje wykonany przez Ciebie okap miedziany kompletny?

Jakie wymiary posiadał ten zamontowany?

Przepraszam ze nie odpisywalem tak dlugo, wlasnie co dopiero wrocilem z Polski.

Okap kosztowal 2200 $$ co na warunki w USA jest cena bardzo przystepna. Cala konstrukcja jest dopasowana do pieca (kuchenka). Piece oscyluja od 30 cali do 36 czy 46 cali.

W Polsce udalo sie nam nagrac kilka utworow. Oto jeden z nich :

• 9 months później...

Gliczarowianin, czy tę piosenkę z poprzedniego wpisu Ty śpiewasz? Fajny góralski zaśpiew i charakterystyczne "h".

Jakos tak wyszlo ze troche spiewam tu i tam, zalezy gdzie zaprosza, Co do jezyka, to wiekszosc nie daje wiary ze jestem góralem, za młodu miałem tą mozliwosc ze troche wyjezdzalem poza Podhale :)

cos na żywo

Masz specyficzny gust. Twoje projekty pasują mi raczej 'na salony' niż do zwykłego m4. Są jednak wykonane z olbrzymią dokładnością i mają swój charakter!

Projekty sa robione na zamówienie, ten własciwie projektowałem dla własciciela. Koszt materiału to 120.000 $$ bez robocizny .

Edytowane przez gliczarowianin